中文 | English
howai25
我是howai25。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
howai25  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-07-21
類別 : 日本菜任食/放題

好耐無試過放題啦,尋日終於都同左一班朋友去大滿喜放題 lol ,果到环境吾錯,食物款式多,我地叫左好多野食,每次都出齊,唔會話上吾齊,我最鍾意就係佢個到既沙律,同番薯波,個到有一款沙律係三文魚加酸酸辣辣既醬汁 tongue ,食完覺得好開胃,而且佢個到既番薯波,炸得好脆口,放入口好煙煙unun,整体黎講吾錯、值得一試 mad

推介美食: 沙律
用餐日期: 2014-07-04

2014-06-15
類別 : 多國菜Food Court

今日同個朋友去鑽石山行街,一睇手錶三點三下午茶,所以我地就去左大食代食下午茶,個到有各式各樣嘅野食款式,我哋猶豫左好耐,最後都係韓式野,我哋叫咗個拉麵同埋一個雞肉拌飯,我覺得個拉麵好好食,因為係其他地方食拉麵個拉麵吾辣又林,但是個到啲拉麵整得軟硬適中,味道又辛辣好好味mad,而個雞肉拌飯味道剛剛好,係攪拌嘅時候啲飯發出沙沙聲,雞肉拌飯既香味慢慢湧上來,聞到都流晒口水。下次再去一定會再試其他檔嘅美食lol
用餐日期: 2014-06-15

2014-06-06
類別 : 川菜 (四川)火鍋

今日同男朋友一齊去咗食川菜,聽人講嗰度嘅川菜唔錯,所以就同左男朋友一齊去食,一去到好多人個場都差唔多坐滿晒,我哋就叫做一個炆蘿蔔、豬耳拼盤、椒鹽魚同埋一個菜,嗰度嘅蘿蔔炆得好入味好香tongue,而佢嗰個魚炸得好香口,椒鹽味好香shocked,令人食完仲想食、個豬耳拼盤好好味,因為我個人鍾意食豬耳,所以一食就停唔到口mad

用餐日期: 2014-06-05