henryhsu_01

henryhsu_01

我是 henryhsu_01
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
燒鵝絲粥
5分鐘 (堂食)
2013-01-11
生日
是次消費
每人約$100 (晚餐)
JAN 13

個日去,等左5分鐘就入得,d態度都OK 我地兩個人叫左6樣野,不過碟菜就冇同佢影相 因為我唔鍾意食蟹,所以叫左佢另一個招牌菜名人蝦子面不過食落真係麻麻...冇咩特別,不過價錢咁平,都勉強可以ge..但係佢個黑柏葉真係好爽口佢ge粟米真係好清甜,值得食下呢碟真係差,真係仲好差,唔想再提,好似擺左10世先拎出黎咁huffy呢碗粥掂丫,真係物超所值,真係有好多燒鵝smile
這篇是 [非食評]
5分鐘 (堂食)
2012-09-22
每人約$174
SEP 12

話說成班fd出黎食韓燒,見佢冇乜人等位咪入囉,諗住都係自己燒架姐 咁佢地好快比左位我地,我地坐低左廿分鐘唔夠,因為有人潮,佢就話換張枱比我地,咁我地係8個人,張枱其實岩岩好係for8個人 咁佢話人地有11個,咁我地問可唔可以唔換,個經理係都要叫我地搬,就話入面張枱都係一樣咁大 我問佢咁點解唔叫個11個去個張枱,佢無視左個問題 咁我當算啦,我問佢咁我地食埋爐入面ge野就搬啦,我地唔加野入去,佢就話:你地過去啦,我幫你地拎過去啦 我諗幾好喎,咁我地就過去啦 誰不知係要同人搭枱,都算啦,個地下仲要有生ge肉 之後佢...
1 推介
Eileenyuk
蔥油大餅
2010-05-11
每人約$30
MAY 10

同外婆落街食野,咁呢間都成日食開,因為夠平同抵食 佢ge蔥油大餅整得真係好好,份量唔細,好有風味 如果鍾忐食中式包餅ge就要黎試下 佢d小籠包,鍋貼,生煎包(有豬同牛, 一個冇芝麻,一個有芝麻)都好值得一試 個ge牛肉包好多汁,而且又有芝麻ge香味tim 佢ge豆漿大家就唔好試啦(真係想飲就過隔離好過) 但係其他後來先有ge個d豆沙包就冇咩特別過人之處 d丫姐都好nice架
2010-05-07
每人約$165
MAY 10

個日有2個朋友一齊,睇完戲咁就諗住試新野,咁叫到呢間野個樣都唔錯,價錢又OK咁就入左去我地就坐係樓上,咁佢有壽司,拉麵,串燒個d,但係冇手卷 好奇怪 第一張單D野食就黎齊左ge但係出得好慢,同埋數量少左 佢個牛肉薄燒份量真係好少,個雞肉棒d肉得外面有汁,裹面係乾架,雞軟骨,雞腎串燒完全冇味,我仲多手叫左碗拉麵同飯,佢係用屋企食飯個碗ge size,d壽司好唔新鮮 第二張單開姑就漏單...至少有一半叫左ge野食係見唔到 唯一只係佢ge服務態度ok 但係真係冇謂去食
Top