中文 | English
我是住在紅磡的henryhsu_01。我是一名學生,在油麻地工作。我最常於尖沙咀旺角紅磡出沒,最鍾意川菜 (四川)德國菜西式扒房西餐廳Food Court自助餐咖喱火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員

2013-01-13
類別 : 港式粉麵/米線粥品

個日去,等左5分鐘就入得,d態度都OK
我地兩個人叫左6樣野,不過碟菜就冇同佢影相
因為我唔鍾意食蟹,所以叫左佢另一個招牌菜名人蝦子面
名人蝦子面

名人蝦子面

不過食落真係麻麻...冇咩特別,不過價錢咁平,都勉強可以ge..
黑柏葉

黑柏葉

但係佢個黑柏葉真係好爽口
栗米甜粥

栗米甜粥

佢ge粟米真係好清甜,值得食下
蔥花炸兩

蔥花炸兩

呢碟真係差,真係仲好差,唔想再提,好似擺左10世先拎出黎咁huffy
燒鵝絲粥

燒鵝絲粥

呢碗粥掂丫,真係物超所值,真係有好多燒鵝smile
推介美食: 燒鵝絲粥
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-01-11         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$100 (晚餐)

2012-09-23
類別 : 韓國菜燒烤自助餐

話說成班fd出黎食韓燒,見佢冇乜人等位咪入囉,諗住都係自己燒架姐
咁佢地好快比左位我地,我地坐低左廿分鐘唔夠,因為有人潮,佢就話換張枱比我地,咁我地係8個人,張枱其實岩岩好係for8個人
咁佢話人地有11個,咁我地問可唔可以唔換,個經理係都要叫我地搬,就話入面張枱都係一樣咁大
我問佢咁點解唔叫個11個去個張枱,佢無視左個問題
咁我當算啦,我問佢咁我地食埋爐入面ge野就搬啦,我地唔加野入去,佢就話:你地過去啦,我幫你地拎過去啦
我諗幾好喎,咁我地就過去啦
誰不知係要同人搭枱,都算啦,個地下仲要有生ge肉
之後佢地又唔知去邊搵左碟生ge咩都有ge肉過黎比我地
之後叫佢地換爐又黑面,仲要喝d食客
到埋單,未夠鐘個經理已經催我地埋單,仲叫我地食生果就埋左單過去企係到食
我地數緊錢又係我地枱邊係咁話每人174丫,快D比啦,你地坐左好耐啦

講真,韓燒ED野,食物多,又新鮮,醬汁好,坐得舒服,侍應有禮貌,其實就ok
呢間野,冇樣做到,真係唔會再去
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2012-09-22
是次消費: 每人約$174

共有7 人投票

2010-05-12
類別 : 滬菜 (上海)中菜館

同外婆落街食野,咁呢間都成日食開,因為夠平同抵食
佢ge蔥油大餅整得真係好好,份量唔細,好有風味
如果鍾忐食中式包餅ge就要黎試下
佢d小籠包,鍋貼,生煎包(有豬同牛, 一個冇芝麻,一個有芝麻)都好值得一試
個ge牛肉包好多汁,而且又有芝麻ge香味tim
佢ge豆漿大家就唔好試啦(真係想飲就過隔離好過)
但係其他後來先有ge個d豆沙包就冇咩特別過人之處
d丫姐都好nice架
推介美食: 蔥油大餅
用餐日期: 2010-05-11
是次消費: 每人約$30

2010-05-12
類別 : 日本菜日式西餐自助餐

個日有2個朋友一齊,睇完戲咁就諗住試新野,咁叫到呢間野個樣都唔錯,價錢又OK咁就入左去我地就坐係樓上,咁佢有壽司,拉麵,串燒個d,但係冇手卷 好奇怪
第一張單D野食就黎齊左ge但係出得好慢,同埋數量少左
佢個牛肉薄燒份量真係好少,個雞肉棒d肉得外面有汁,裹面係乾架,雞軟骨,雞腎串燒完全冇味,我仲多手叫左碗拉麵同飯,佢係用屋企食飯個碗ge size,d壽司好唔新鮮
第二張單開姑就漏單...至少有一半叫左ge野食係見唔到
唯一只係佢ge服務態度ok