QQ_MaMi

QQ_MaMi

我是 QQ_MaMi
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2011-07-05
JUL 11

我地兩公婆拍下拖, 想食甜品, 行行下見到門口menu都唔錯, 入去試下, 尋晚10點半去到, 得我地一枱, 叫左cat cake配豆腐雪糕 and lemon pie. 嘩! 隻碟d朱古力圖案硬哂, 係一早畫定, 想點來食都食唔到, 個豆腐雪糕球又係硬, 應該又係一球球整定, 食完件cake, 個雪糕球溶都唔溶下, 要用兩隻匙裝住咬先得. lemon pie o既酸得來好假, 好似好酸瑞x糖味. $38一件cake, 俾d咁o既出品, no heart, 我地以後都唔會去.huffyhuffyhuffy
2011-06-22
JUN 11

第一次去已是大半年前, d飯太酸, 有d嚇怕, 今次因為搵唔到位, 所以先再去, 佢真係好多時都有位 (聽同事講). 今次好ok, 鯖魚燒得剛好, 燩蛋又滑, 同事食魚生飯同壽司定食都好唔錯, 午市大約$50-70, 都ok啦. 唔使加一真係very good. 搵日要試下d燒烤至得.
DEC 10

因為係屋企附近, 所以同老公去食過幾次, 由最初較淡口到最近夠味左好多, 燒飯團夠脆, 海鮮&菠蘿&雞翼都幾好, 醬汁夠辣, 肉類串燒略嫌唔夠肉味. 價錢算ok, $9起, '象拔塝"$19隻, 好甜. 食宵夜好D, 晚餐時段多D人, 要等得耐D, 又冇燒得咁香口. 買外賣, ready前5分鐘會call你, 幾好, 不過佢地唔識"介"開個盒少少來疏氣, 遠路程就可能會焗"林"左.
砵酒焗蠔
豉椒炒聖子王
椒鹽瀨尿蝦
2010-11-29
紀念日
是次消費
每人約$275
DEC 10

好多年冇係呢度寫食評, 今次用一個新身份去寫. 點解突然想寫, 因為佢真係幾抵食. 結婚週年紀念日, 我好想食海鮮, 所以見呢間咁多smile, 所以簡左佢. 地方係舊, 但都算企理, 而且廁所闊落又ok乾淨, 服務都唔似之前話咁差wor, 阿叔加水又快, 又同你換骨碟, 又提我地要趁熱食蠔先, 又有禮貌, 只係有少少覺得佢地想你快d食完交枱, 食物方面: 3隻中瀨尿蝦 ($28x3), 4隻鮑魚 ($22x4), 4隻扇貝 ($16x4), 蟶子一份 [4隻] ($78), 焗蠔一份[5隻] ($唔記得), 芥蘭一碟($唔記得), 楊州炒飯一碟($唔記得), ...
Top