中文 | English
selina_0116
我是selina_0116。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
selina_0116  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-09-12
類別 : 西班牙菜酒吧

happy friday 當然要食野la, lee 間一直都好想試,於是就去食,果日係星期五,可以red, white, processco free flow, 話說同事早到拎枱先,staff 貼心地幫我地全枱倒定紅酒excited

餐廳入面佈置唔錯,fine dining 格局,服務非常好,我點左個frunch set, 首先黎個spinach salad, 好足料,食落酸酸甜甜,已經開始飽飽地

然後黎左碟燈籠椒仔,用鹽奄咸還是鹽水焯熟左,第一次見lee 個食法,原來幾好食,而且同紅酒好夾

跟著main dish 就係truffle and procini mushroom rice, lee 個類似泡飯,豐富既黑松露味道,有磨菇,類似雲耳,南瓜粒,非常好食,份量十足

最後個dessert 就係berry cheesecake,好鍾意個曲奇餅底,令到有咬口果種感覺,跟著再黎杯白酒,感覺良好

用餐日期: 2021-09-03

2017-03-06
類別 : 泰國菜

大家好耐無出黎食,fd 提議尖沙咀食泰國野,就試lee 間la, 雖然有book 枱,但可能係星期日晚好多人,所以坐外面,我地點左小食拼盤,泰式炒粉,串燒,蒜蓉炒通菜

小食拼盤: 入面荷葉雞,春卷,泰式魚餅,炸蝦卷,我唔食得蝦,唯有食其他,荷葉雞整得唔錯,泰式魚餅建議點酸汁,gum 樣會減少飽滯感,其他睇落炸得乾身,唔會好油

泰式炒粉: 唔知點解上碟果時好似濕左些少,但好在食落酸酸地, 不過我fd 話豆腐乾太甜la, d 粉食落太淋

串燒: 我地點三串,兩串雞肉,一串豬肉,欣賞lee 個燒得好惹味,咬落唔會太硬身,熱辣辣上枱

蒜蓉炒通菜: 雖然平常菜式,但唔會煮得太濃味,非常唔錯
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2017-02-26
是次消費: 每人約$180 (晚餐)

2016-08-29
類別 : 西式酒吧酒店餐廳包場派對

有心事想講,朋友提議去lee 個地方,一於就試下lee 度,一去到感覺環境好有情調,我地坐梳化令感覺無gum 拘謹,再加上星期日下午五點至七點happy hour 有七折,覺得更加正。

我地開始時叫左sand dreamer 同cospolitian, sand dreamer 似一杯mocha, 中間有圈白色泡,而cospolitan 就酸酸甜甜,入面有青檸,紅紅地色,賣相唔錯; 之後飲完叫左一細樽西班牙啤酒,其實我一d 都唔鍾意啤酒,因為好苦,lee 枝真係唔錯

同埋我地點傾得大大聲都唔怕被人鬧

用餐日期: 2016-08-28

2015-12-29
類別 : 西式薄餅All Day Breakfast

lee 晚我地team 一齊食個年尾飯,阿頭做東mad,佢話朋友新開餐廳,一於去試la。位置可以由北角站B1 出口書局街ge 空隙入去,果度以前係車房,依家新開幾間餐廳,事不宜遲,即刻睇下食mei la, 我地已經問左招牌菜tim, 結果有4個set, 一個小食,兩個甜品

帆立貝意大利雲吞: 原來廚師曾經跟米芝蓮廚師學習,果然係招牌菜,意大利雲吞雖然入面無餡,但皮唔會過厚,咬落煙韌,白汁有茄汁同菠菜,好夾,而帶子又煮得好食

煙三文魚蛋黃闊麵: 入面有煙三文魚碎,唔會令人覺得食左好大塊魚肉,有時煙三文魚會有d 腥味,lee 個加左白汁或其他汁煮處理左,同埋有雜菌,好食好多

雙層芝士x墨魚汁pizza: 欣賞佢薄餅底,而且好特別因為底層用墨魚汁染成黑色,另外唔會太重芝士味,非常好食

烤雞雜菌意大利飯: 個飯用咖喱煮,鍾意佢辣辣地,本身加左茄汁,帶酸酸地唔錯ga

黃金薯條: 用咸蛋黃炸薯條,幾特別,鍾意蛋黃咸香ge 朋友會覺得好好食

意大利芝士杯: 用手指餅做底,上面有葉,朱古力做樹枝裝飾,有一粒粒似魚子醬,其實係似份子料理將芝士打成粒粒,食落唔錯,唔會過甜

法式75度朱古力岩漿配雪糕: 上菜時碟野好似一幅畫,好靚ar, 個朱古力其實係心太軟,一切朱古力就流出黎

另外,每個set 都有沙律,面包,沙律配黑醋會好食d, 面包係自製,非常鬆軟,好好食,我地人人好飽足呢~tongue

推介美食: 雙層芝士x墨魚汁簿餅,烤雞雜菌意大利飯,煙三文魚蛋黃闊麵,帆立貝意大利雲吞
用餐日期: 2015-12-28

2015-11-25
類別 : 西式日式西餐薄餅

考完written 就去食野,將近十二點應該唔太多人掛mei 去lee 度碰下運氣la, ok wo 排唔多人係外面,我地好快有得入去,結果食左香芒米紙卷,南瓜栗子pizza

香芒米紙卷: 一碟六卷,直徑唔算細,入面足料,有蘿蔔絲,紅菜頭,雲耳絲,芒果,再配埋芒果汁即時覺得開胃

南瓜栗子pizza: 好長,新鮮焗,面包皮鬆軟,南瓜同栗子組合好夾,非常好食

推介美食: 南瓜栗子pizza,香芒米紙卷
用餐日期: 2015-11-22