中文 | English
曾米  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-06-26
類別 : 港式川菜 (四川)火鍋

新開左兩個月,近同事屋企,就同同事們去試下。裝修座位格局不錯,見到有闊落卡位,有圓枱,有房。
湯底就一邊叫咗麻辣小辣(愛辣嘅我下次叫全部食得辣嘅朋友我就會點中辣😏)。一面叫清湯
我唔食生蠔,朋友們評價話好食,食到「嗯」「嗯」聲😋
呢到正在有半份/全份叫,啱我每樣都想食嘅人。食材新鮮,啲牛好正,牛肩脊係我至愛有水準。牛天梯都好架勢(有拍片無影相添)
我最在意嘅廁所,係乾淨企理,去得開心!
基本上無咩挑剔,係地點有小小吊腳!

推介美食: 牛肩脊, 牛天梯
用餐日期: 2022-06-25         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$460 (晚餐)

2022-05-24
類別 : 粵菜 (廣東)川菜 (四川)中菜館海鮮點心

近排好鍾意食酸菜魚,周圍食酸菜魚,由大排檔食到去酒店裏面都會食酸菜魚。

呢間酸菜魚真係好到位,完全足料。條魚滑口腥味。酸甜度做得啱啱好。個底仲有薯粉,大豆芽菜,萵筍,鹹酸菜。啲薯粉唔會一夾就難,鹹酸菜都係好靚唔老無根嘅。依家好多酸菜魚唔會有咁多配菜跟!呢間係值得再食!

其實仲有食臭豆腐同埋茄子,唔記得影相,但係好好食,個臭豆腐真係好夠臭,炸到脆脆嘅皮,再加埋甜醬辣醬真係好正!

呢間會再食!點樣都要再去食佢個酸菜魚

2017-06-10
類別 : 日本菜壽司/刺身任食/放題

響Facebook見到朋友去食好似好正咁,跟住又去試吓食。一早book咗枱所以去到即刻有位坐唔使等,原來呢間野新開左無幾耐。
今次我坐位置坐到最入,但服務員都好醒目一見到你舉手都好快埋到位收單。
啲食物好精緻細細粒咁😝,最鍾意食佢個海膽壽司,個海膽好新鮮,叫完再叫。另外佢啲熟悉都好好食,唔會因為放題而水準變差。個海虎蝦我又係食咗好多隻。
會因為佢個海膽壽司再去食😋👍🏻

2014-02-28
類別 : 日本菜爐端燒壽司/刺身

一向對食都有少少要求。呢間店並非第一次到,每次帶朋友黎,朋友都話會番啅。
「長壽司」係我至愛,佢好滿足到中意食大大塊面料既我。壽司飯不散不硬(好鬼怕一夾就散既壽司)。濕度味道剛剛好。
同2個朋友叫左好幾款長壽司,都好滿意。可惜食到尾先記得影相。
個焗雜菇正,無焗韓,唔過咸,份量好足好飽滿。
燒雪魚唔腥,肉質好嫩,食得我好爽。
海膽,正。勁想一個人獨吞。
忌廉薯餅無想象中膩。
個魚生朋友愛上左。

推介美食: 長壽司,銀鱈魚西京燒,三文魚腩刺身
用餐日期: 2014-02-27

2014-02-08
類別 : 西式酒店餐廳自助餐

普通長腳蟹,一般新鮮,蟹肉癡殻唔特別鮮甜。生蠔偏瘦。魚生正常。個咩煲仔蟹皇魚肚羹,無蟹皇味,魚肚好薄弱。
羊架⋯阿哥食有so味,媽媽阿嫂食無事,之後阿媽再拎就出事,so到爆。
其他鵝肝,熟食都食左都無特別回憶。
唔好甜品既我反而覺得甜品好似好食啲,朱古力噴泉啲朱古力醬ok 唔膩岩岩好,係啲串串生果hea左少少。其他都ok
好在用匯豐卡有75折。
難得拎到肥少少,其他都無肉咁濟

難得拎到肥少少,其他都無肉咁濟

唔係好長腳既長腳蟹,減左肥既生蠔

唔係好長腳既長腳蟹,減左肥既生蠔

正常野

正常野

無蟹皇味

無蟹皇味

用餐日期: 2014-02-06         慶祝紀念: 生日
用餐優惠: 信用卡優惠