中文 | English
我是WING NIP。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
WING NIP  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2018-06-11
類別 : 川菜 (四川)火鍋粉麵/米線雞煲

朋友介紹之下一試便愛上了。。。
餐前小食-木耳,辣味十足!正!
辣子雞超夠麻辣之餘雞的份量也ok多
酸辣粉夠酸夠辣,但對我個人黎講有d酸,但其他朋友話超正!
麻婆豆腐個人認為都幾正宗,真係好麻辣,送飯一流!
水煮魚,又係好麻辣!魚質好味!
除了辣的菜式做得好之外,不辣的也很不錯!
例如清炒萵筍,夠甜夠爽口!黃金蝦(蝦是自購加工),咸蛋黃的份量適中,非常香口
另外,一定要試甜品-糍粑,非常好味!
最後,員工服務態度非常好!好熱情!
下次一定會再食!
推介美食: 辣子雞, 酸辣粉
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2018-06-02
是次消費: 每人約$180 (晚餐)

2017-02-24
類別 : 日本菜壽司/刺身

話說早兩晚同屋企人諗住食放題慶祝生日,上OpenRice 睇呢間d評語唔錯諗住試下啦!
一坐低就好自然落單,但上菜的速度真係好慢,佢有限時兩個鐘用餐,但我地頭一轉叫的食物有d可以到差唔多夠鐘先黎,甚至有d我地叫左都無黎到!
放題黎講呢間餐廳款式算少,味道更加一般,其中我地叫左一款魚直頭腥到想嘔!食物一般都算,但最離譜既係我從未試過食放題飲品每人只能寫一杯!放題不是應該任飲任食的嗎?只能飲一杯野飲真係好離譜!
整個過程大家都已經食得唔係咁愉快,到埋單職員找錢的時候,我將所有找的錢都攞哂,結果職員黑我面!令到我更加嬲!餐廳有收服務費,我點解仲要比小費?老實說,如果你地餐廳服務好,我真係唔介意比小費,但呢間餐廳咁既質素,就算請我都唔會再黎!dislikedislikedislikedislike

2014-02-09
類別 : 日本菜居酒屋自助餐壽司/刺身任食/放題

我果日同屋企人去食團年飯,佢係放題形式的
我地一開始落左好多ORDER
點知等極都未黎,追左好多次都係咁!
咁好啦!我地咪再落過ORDER
點知係我地差唔多飽既時候先至係咁黎我地一開始落既ORDER
D員工態度又串!總之就食到好嬲!
最後,佢地間舖明明係如心廣場,但泊車優惠就要係荃新天地先有
究竟係咩道理??!! huffy huffy huffy huffy huffy huffy huffy
堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2014-02-04
是次消費: 每人約$200 (晚餐)