中文 | English
anniehcw
我是住在荃灣的anniehcw。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
anniehcw  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-01-15
類別 : 西式扒房西餐廳適合駕駛人士慶祝紀念日包場派對飲o野傾計

其實食左都有三個月,現在才有時間寫食評呢!tongue
因為那裏光線比較暗,相機感光度不足,所以D相都比較暗呢...

真係慕OP 的名義去..其實我都無諗過會寫食評, 但見OP那些唔識食既人係咁點人去食..真係覺得好難過sad
於是, 展開我的OP之道tongue

首先講下湯同頭盤~
湯, 個色幾靚既, 飲落正常。
蒜蓉包有D "un", 麻麻地。

頭盤帶子薯蓉(正名原諒我, 長到忘記了..) 味道okay, 著蓉鹽份剛剛好, 帶出食慾, 使人更開胃了shocked

主菜呢~有鵝肝西冷及N安士黑豬扒~
左面黑色的是鵝肝, 煎得有點焦, 幸好還未"Lon"。入口有少少渣, 雖然不是入口即溶, 但人地一百六十幾成個Set 仲要係旺區, 都接受到啦~
右面的牛扒正常, 六成

這個是哥哥的黑豬扒,比我的牛來得嫰滑,幾好tongue

一個Set緊係唔少得甜品啦XD
佢呢個係生果批, 好似係Apple pie, 個皮係okay 酥脆, 不錯不錯

心太軟從來都係三部曲~
佢既賣相都okay~係無雪糕那種冰火感, 省成本呢..
半流是, 速度,流暢度就可以接受
流釃都幾多~
當然不能同五代同糖相提並論, 因為人地specialize 在dessert, and 50元一個 (49即50元)

以這個160 食成個Set, 也是不錯, 有下次!

順帶一提, 環境裝修不錯, 可惜客人好嘈, 講野要大聲。
見到有一個像賀軍X的男侍應, 可惜禮貌麻麻XD, 唔知佢仲有無在那兒打工呢tongue
推介美食: 心太軟,黑豬扒
用餐日期: 2009-10-02
是次消費: 每人約$145

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2011-01-15
類別 : 意大利菜西餐廳薄餅

其實點解訂佢外賣係因為佢早前有優惠, 免費送個大Pizza。
所以呢, 媽媽、哥哥、姐姐和我四個人只要買2 盤粉, 就可以用呢個優惠。
結果4 個人80 元就有一個大Pizza 和兩盤粉, 實在太抵食啦~

其實芝脆雞不是Sell 炸雞, 因為得個"大" 字, 其實唔夠KXC 好食, 無咁脆同埋都比較焦..
佢係Sell 芝士多, 所以Pizza 的芝士真係超滿足呀!
同埋都幾準時, 話45 分鐘就真係45分鐘送到..

總括來講, 有這個優惠就光顧, 沒有的話, 還是試一次便好了!tongue
佢D 芝士特別比人多, 不過批底就唔夠Pizza hxt, 無後者的脆感, 只有包的感覺。

要了個海鮮闊條麵, 可能因外賣關係, 一夾即斷..

要了個海鮮闊條麵, 可能因外賣關係, 一夾即斷..

推介美食: 啖啖肉Pizza
外賣等候時間: 45 分鐘
用餐日期: 2010-12-15
是次消費: 每人約$20 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: