小糖果

小糖果

我是 小糖果
訊息
正顯示第 110 篇(共 13 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
蜂蜜檸檬梳打
卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
JUL 19

裝修舒適,最岩休息一下,嘆杯凍飲~ 呢度有全日早餐,岩晒訓得晏既我~ 店員服務態度一流,好好招呼,十分有禮~座位舒適,慢慢飲杯野,食個早餐,聽下歌,感覺非常好,會再去!
芥辣八爪魚
滑蛋豬扒飯
滑蛋澳洲和牛飯
滑蛋澳洲和牛飯
咖喱澳洲和牛芝士漢堡扒飯
0分鐘 (堂食)
2016-10-22
是次消費
每人約$100 (晚餐)
OCT 16

之前上網睇過介紹文章,今日終於等到天氣涼d去試下喇(因為無冷氣,夏天應該會幾熱)! 8點去到,唔使等位炸魚餅靜岡蒸蛋,有驚喜,上面係蛋,食落好似泡泡咁,蛋味香。蛋下面係湯,有少少金菇喺底炸餃子澳洲和牛芝士漢堡扒,芝士味濃,好味滑蛋豬扒飯滑蛋和牛飯汽水竟然賣$5罐上菜超快,可能無人既關係啦! 食物味道唔錯,份量又夠 衰無冷氣同焗,地點差左少少 不過價錢抵食,可以再去
2 推介
sharonsharontung
pipi22
咖哩蛋包飯
2016-09-20
是次消費
每人約$35 (午餐)
SEP 16

睇食評話呢間蛋包飯係世界級,心諗有無咁誇張呀,咪又係蛋包飯~ 今日終於可試下~ 食野環境好差,洗碗阿姐喺隔離勁倒污水,彈到成腳都係..... 咖哩蛋包飯$35,包野飲,冷熱同價 賣相好靚,完全忘記左環境衛生問題 絕對有驚喜,內裡d飯用汁炒過,仲有大大舊雞肉添~咖哩甜而不辣,好好味呀!話係世界級水準絕對唔誇張,仲要係賣$35!!$35!!係$35咋!仲要包埋野飲!包野飲!真係包野飲架!(重要既野要講三次😆) 店員全部都好nice,好有人情味👍🏻 我一定會再黎食過架!likelikelike
2016-08-31
每人約$46
AUG 16

原味賣相唔錯,士多啤梨味賣相就差d。 雪糕味道一般,唔香唔滑,我個人覺得麥當當會好食過佢。 底層似cream,完全唔覺得係芝士~ 貴,唔值得再去~ 今次中晒伏,好彩等左5分鐘啫~dislike
檢視所有留言 ()
60分鐘 (堂食)
2014-03-30
是次消費
每人約$60 (下午茶)
APR 14

講下d甜品先,抹茶白朱古力心太軟,幾特別,抹茶味夠濃,夠流心,可以一試~   蘋果金寶,蘋果味淡,肉桂味香,麻麻地~  至於咖啡,不過不失,普普通通~ 但荃灣有呢類型既小店,確實難得,如果可以再改善下d安排會更好~
1 推介
zenii
腸粉
2013-02-15
每人約$30
FEB 13

一行四人,朋友叫左天空之城(紅豆粒+小丸子+黑珍珠+水晶涼粉)、芒果班戟、腸粉、鹵水雞翼尖,我就叫左魔鬼與天使(心太軟+原味奶凍)。腸粉唔錯,麻醬好香,腸粉好滑,$8/5條抵食。芒果班戟無味,芒果同忌廉都唔甜,直情無味。雞翼尖比較乾身,好似熱左好耐咁,但一d都唔入味。天空之城我朋友就覺得唔錯。心太軟,唔夠熱,朱古力醬好似打落去咁(唔確定,因我見佢頂頭位置有個洞),個皮好煙"un"好薄,怪怪地咁,焗得唔夠,朱古力醬味道唔夠重。原味奶凍,非常清淡且無奶味,只係食到超淡椰汁味,size就夠大件。 最後結論...
檢視所有留言 ()
大糖盛世,蛋糕同拿破崙都好大件,兩人份量~山楂布丁必食~
大糖盛世,蛋糕同拿破崙都好大件,兩人份量~山楂布丁必食~
芭菲配芝士餅+雪糕
芭菲配芝士餅+雪糕
椰皇薑汁燉鮮奶
椰皇薑汁燉鮮奶
芒果班戟
芒果班戟
心太軟
心太軟
拿破崙配日本雲呢拿雪糕,正!!!
拿破崙配日本雲呢拿雪糕,正!!!
山楂布丁
拿破崙
0分鐘 (堂食)
2011-08-02
AUG 11

朋友話元朗最近開左間新既甜品舖,於是一行五人就殺去試新野喇~ 去到大約11點,可能因為平日既關係,唔使等位,入面都有三四枱客左右~ 服務員好用心介紹有咩推介,但我地都諗左好耐,因為好多野都好似好吸引~ 新張期內,叫兩個西式甜品加$1有一個心太軟!抵呀!! 我地叫左: 大糖盛世$88(可以四選三,但今日焦糖燉蛋賣晒,店員幫我轉左做布朗尼蛋糕)山楂布丁------好特別,入口感覺清新醒胃,本人幾鍾意食!!推介!! 拿破崙---------酥皮好鬆化好脆 布朗尼蛋糕---好實好硬,本人就覺得麻麻地喇~...
AUG 05

呢度d野唔錯, 不過只可以買走,但係d野好新鮮,有時仲會見到佢將一大條三文魚o係你面前劏開~感覺好新鮮,o係出面好少見到~價錢都ok,好過去食迴轉壽司~
AUG 05

呢度d烤雞真係好正,又香又滑又嫩口~真係要試下~ pizza又平又大份,兩個人去既話,以上已經足夠有多~ 焗飯都唔錯~都可以一試~
AUG 05

又貴又唔好食, 假期仲冇下午茶餐,貴到嘔~
Top