我是 huen_yz
訊息
正顯示第 1120 篇(共 23 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
及第粥
及第粥
2017-10-11
是次消費
每人約$45 (晚餐)
OCT 17

之前食過佢地既特式腸粉已經覺得好味,薄薄的皮,有九王同肉碎再配上佢地特制豉油yummy,佢地腸粉種類特別多選擇困難症的朋有會好頭痕tongue。今次叫左及第粥,兩個字形容就係好味,首先粥底好重要,依家既粥底就very good夠哂綿,豬潤又爽口,正like!叫多碗炒麵,絕對唔係得個講堅係即叫即炒,唔好見到一碗好似好炒,分量絕對唔少架,但略嫌淡口同油左dd。依家舖7點前會幫咩人,唔好見無咩人就唔敢入去試,我黎過兩次,都係7點後開始旺又多外賣架!
2017-09-15
是次消費
每人約$422 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
SEP 17

見價錢buffet黎講叫抵,食評又唔錯(之前信食評都瀨過唔少次tongue),今次都係博一博,好彩今次無信錯食評。冷盤選擇較多,有生蠔、長腳蟹、龍蝦仔,蝦、翡翠螺、藍青口、東風螺同埋蜆。值得一讚係生蠔夠新鮮完全無腥味like,長腳蟹也不錯唔會一味得個鹹字like,可惜既係到8點3左右長腳蟹就無左refill了sick。熱盤方面選擇唔多,不過一般既牛扒,羊扒都會有,佢地仲有埋扁平鴨食,但奇怪地包住個塊薄餅係印度厚身個隻薄餅really。印尼炒飯辣辣地好味道yummy。甜品賣相唔吸引所以無食過,唯有主攻雪糕movenpick 。總括黎講,甘既價錢平平地係值得一試
3 推介
MelodyWong5016
pipi22
thanksgodgiving
2017-02-24
FEB 17

叫左水餃、金錢肚、鮮牛肉,見到d餸以為依碗會係好好味既米線lol,雖然叫左小辣但成碗湯係小小酸小小辣湯底出奇地淡口sad。米線太淋,一夾就爛sad。但值得一讚係三個餸都好好味yummy,水餃實的的材料十足like、金錢肚非常入味夠哂淋like、鮮牛肉likelikelike
1 推介
阿哈
2016-05-20
是次消費
每人約$43 (晚餐)
MAY 16

叫左個四餸河粉,之前第一次去食無加沙嗲汁發覺成碗粉都好淡無味道,今次加番汁吊起哂d味道,成碗粉當堂好食好多。今次四餸叫左尖椒、牛腩、菜心、雞亦。尖椒 - 兩大隻食到頂時開始辣到標汗但係好好味。牛腩 - 偏肥但勝在入味。菜心 - 夠哂淋加左沙嗲汁更覺好味。雞亦 - 普普通通無特別。總括黎講加左沙嗲汁成碗粉加番唔少分數。 最後想講講衛生問題,d筷子好似好耐無人用封哂塵但都無人理無人清潔。依個問題要多加注意呀!
2015-10-05
是次消費
每人約$27 (下午茶)
OCT 15

上星期下午放假見有時間入去食個tea,叫左個香芽豬扒湯河+熱檸水,豬扒尚算淋但湯底味道偏喊,但杯熱檸水有一浸油係面,完成係入唔到,最慘係食到一半發現有兩條唔知咩既東西係碗粉入面,完全影響哂我既食慾只好埋單走人。 huffy
2015-07-14
是次消費
每人約$274 (晚餐)
JUL 15

諗住排名第三水準應該唔會差啦,點知就中招,去到坐底諗都唔諗就叫Dinner set for two唔使煩食咩。首先,龍蝦湯帶點苦味已經心知不妙。主菜牛柳同埋黑毛豬,牛柳居然係鞋,隻碟就大但汁又少又無咩配菜。另外一味黑毛豬仲衰,7-8成熟un到切既時候比朋友話切到成枱都震,可能佢地把刀唔夠勁啦mad。如果仲有下次,一定散叫唔會再要setsad 最後我想話,唔係隻碟大就代表會另到食物好睇架mad 依間野其實係環境好夠大,食物質素真係有待改善
溏心蛋
金田家至尊拉麵
2015-05-06
MAY 15

今次記得影相lol,上星期食完三田,今日就試下近期好多人讚的金田家。首先,湯底係最值得一讚,因為唔覺油而且湯底濃郁不但完全無口渴還發現膠質豐富lol,證明真材實料。今次試了至尊拉麵,肉質不但唔肥仲入口即溶呀tongue! 糖心蛋係也是一級棒呢lol
2015-04-29
是次消費
每人約$97 (晚餐)
APR 15

一直想試下有幾好味因為每次行過依間野係長期都排隊,今日放工見唔使排隊就即刻入去試試,濃厚豚骨魚介沾麵,見大、中、細都係同一價錢,於是好貪心地叫左碗大。第一啖覺得d湯好味再將面浸一浸就覺得d麵好入味,但越食越覺得咸mad,見有壺清湯就唔理三七二十一即刻加,但加得重手過頭成碗湯就淡哂,好彩係成到尾聲咋。麵質比拉面硬,比烏冬"煙un"。不過千祈唔好貪心要碗大,可能d湯又好"漏"食完真係飽到上心口呀tongue
送每人一份和牛
送每人一份和牛
2014-09-11
是次消費
每人約$355 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
SEP 14

最近做緊推廣like佢地fb有75折lol,所以好抵食。生蠔、長腳蟹refill得都算快。 生蠔好味而且唔會限你每次只可攞幾多隻。 長腳蟹唔係只得咸味而係鮮甜多肉。 冷盤仲有風乾牛肉、辣辣地既蓮藕同茄子我都食左好多。 其他熱盤都唔錯不過慣住食唔記得影相。 沙律菜種類多而新鮮所以好多人大碟大碟甘攞。 P.S.明明book左位去到個經理居然搵唔到我個名,好彩最後都比我入去咋
6 推介
pipi22
gilbertcck
AngeIa Chu
Derekwong1
cody2688
2014-07-26
是次消費
每人約$85 (午餐)
JUL 14

叫左個鍋燒讚岐烏冬定食,等左超過4個字以為會好熱辣辣甘送上來,點知烏冬只係和暖連小食都係和暖,烏冬味道偏淡。明明間鋪唔多人但都要等甘耐,等多耐兼無水準。唯一可取既係員工好有禮貌。
Top