huen_yz

huen_yz

我是 huen_yz
訊息
正顯示第 110 篇(共 23 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUN 23

依間真係有啲名過於實,見OpenRice 甘多好評諗住唔會差得去邊,要左份最簡單嘅牛角包牛油果加大菇三文治,先唔好講味道,講吓賣相一見到個樣已經唔開胃,所有材料跌哂散收收,好比拎兩技牙籤固定好先拎比客人啦! 依個講吓味道啦,牛角包係淋嘅一食就知隔夜,仲要係細細個,完全同啲材料分離哂,明明係叫三文治,但每樣嘢都要分開食,好彩嘅係牛油果都叫做新鮮!凍美式咖啡價錢唔係抵,但size細杯到呢……. 真係唔會有下次
NOV 22

諗唔到食咩就入左依間陸記粉麵,先講講食物,叫左葡國雞飯、例湯加凍檸茶。碟頭飯嚟講算係甘,因為夠哂熱,個湯都唔錯,可惜杯凍檸茶就差,篤極d檸檬都係無茶味,就係衰左茶底差,未試過一半都飲唔到就走人。 跟住最想講講入面位廚房佬,不停鬧個樓面,又話最唔想見到佢,又不停講粗口仲要係侮辱性甘鬧,好過份!鬧樓面之餘仲要話間鋪遲早執,話個個月都蝕$。又講自已幾有錢唔憂無野做,又話間鋪無左佢唔得,講到自己樣樣皆能。最後埋單時聽到樓面接到個電話,話個餸唔熟law! 其實我真係唔想聽佢講野,但佢係好大聲好大聲呀! 服...
檢視所有留言 ()
2分鐘 (堂食)
2022-10-07
是次消費
每人約$59 (午餐)
OCT 22

依間茶記嘅常餐,係我暫時最最最滿意一間,大大份之餘絕對唔hea,冬蔭功肥牛米粉足料又夠哂冬蔭功味即係夠酸夠辣yummy,最最最值得讚嘅係個餐包,唔係求其搽d牛油落塊方包到就算而係新鮮出爐熱辣辣麵包likeyummy,之前食過都係比提子包同一款綠綠地既餐包,兩款都係夠熱夠新鮮,今日終於等到係菠蘿包,外層脆卜卜又夠熱,簡直係一絕likelikelike 食過佢地嘅常餐有: 羅宋湯餐肉米粉 - 羅宋湯唔夠濃,相比下比較失色like 冬蔭功肥牛米粉 - 必食推介likelikelike 沙嗲牛肉米粉 - 終於有一間係我鍾意嘅味道likelikelike 濃湯豬扒米粉。豬扒大大件夠入味,...
JAN 21

終於等到lunch,經OpenRice 外賣自取好方便,唔使係門口等,一去到就有快、靚、正!4餸$45其實抵食,但奈何碗麵兩舊餸都有毛髮贈送,舊蘿白食左一大半先見到,我真係食唔落!眼不見為乾淨,但比我見到好想嘔yukyuk
2020-11-07
是次消費
每人約$141 (午餐)
NOV 20

睇食評好多都因為有coupon先會去食同埋質素麻麻地,睇完無帶過期望淨係帶住coupon入去反而有驚喜。 餐包-夠熱好軟熟,好味like 主菜 - 肉眼牛扒伴薯菜配燒汁,$178 。都算細塊男人食一定唔夠飽,勝在有牛味又夠淋 烤煙鴨胸伴薯菜配黑醋汁,$118。依碟真係驚喜,平平無奇既煙鴨胸煮到好嫩好香好夾黑醋汁好好味like 最後依款炸素魚柳薯條likelol,點解既點解既,以為入面係豆腐但食落又有魚味,感覺好神奇! 總括:叫左3款set lunch,3款都有驚喜,係塊肉眼牛扒細左d,味道各樣都係唔錯lollike
秘制豬軟骨飯
秘制豬軟骨飯
2020-05-15
是次消費
每人約$36 (午餐)
MAY 20

係Openrice外賣自取落單好抵又方便,lunch前15分鐘落單,時間剛剛好,扣埋Alipay 2%discount只係$36.26。唔好以為甘平一定無好野,拎上手分量十足,揭開黎睇大大盒仲有紙包飲品送。原本盒飯既美道期望不大,但原來係有驚喜架。豬軟骨夠哂入味,又夠淋d汁好香,d汁撈埋落d飯到簡直好美到不得了呀!excited價錢甘平分量居然甘多,兩大舊豬軟骨,仲有好多椰菜,肉、菜、飯比例剛剛好!like食左幾啖先記得影相mad
羽衣甘藍牛油果沙律
餐前麵包
2019-04-30
是次消費
每人約$358 (晚餐)
APR 19

係OpenRice 訂坐後用餐前一天便會收到sms在網上確認出席與否個人覺得非常方便!比較喜歡依到調較既柔和燈光好舒服!講番食物質素等我逐一介紹: 非一般餐包,一個鬆軟,一個外脆內軟,好好味! 羽衣甘藍牛油果.....沙律(名字太長唔記得)酸酸甜甜加上羽衣甘藍獨特既味道既開會又健康! 牛柳7成熟剛剛好,連配菜都食哂 卡邦尼意粉,夠哂濃郁又creamy,正。不過都幾漏 賣相唔錯,但最麻麻地就係依碟豬肋條,肉質又乾又鞋口!
2018-10-12
是次消費
每人約$625 (晚餐)
OCT 18

地方夠寬敞,食物種類多已新鮮,仲有仲有橙汁、汽水、紅酒白酒隨你飲,甜品種類亦不少,有我最愛既Movenpick雪糕仲要係一盒盒任你食,確實抵食。其實仲有好多美食未試但實在太飽真係飽到上心口。 雖然無我至愛既特濃咖啡味但都有五款口味選擇 Panna cotta實在太好食cry,真係好想食多杯,但當時真係太飽我依家好後悔食一盒甘少mad 海鮮類我個人覺得好出色,長腳蟹唔會一味死鹹,佢係有鮮味架yummy,凍蟹鮮甜like,蟹鉗啖啖肉excited。 仲有特色甜品,當然要試啦,有少少酒香又幾好味 靚景配美食簡直一流heart
2017-11-24
NOV 17

個半鐘時間其實真係唔多夠,連甜品都無時間食就要急急腳走人。揀左$288牛小排、雞肉同豬任食,牛小排第一份係最靚,第二份偏肥。雖然係任叫但實際只叫了一轉牛就已經飽飽地無再叫了,因為係出面任拎既食物質素非常唔錯,特別推介:黑墨魚丸、拉麵、台灣香腸,淨係食依幾款都食到飽😂。不過飲品款式太少有點兒失望😞。當仲有半小時既時候,每隔15分鐘就會有人行埋你提你,最後10分鐘直頭5分鐘埋黎一次,食得非常唔過癮。
OCT 17

食完晏見依間茶湯會不論晏就定係放工時間都係一樣甘多人飲,於是就抱住人試我試既心態買左一杯紅茶珍珠拿鐵,職員問用奶粉開定鮮奶,其實聽得唔係好清楚,我就話用鮮奶開,唔知係咪依個原因,不論茶同奶都好淡,飲第一啖既感覺係唔知邊到似拿鐵,只係似沖得好淡既奶水,茶味一d都唔香,最失望係珍珠,好細粒,細粒到唔係平時飲開個d size, 可以用S碼黎形容mad。舖頭入面有個排行榜,係咪應該試頭三名既最穩陣呢?tongue,不過應該唔會有下次mad 突然好掛住台灣珍煮丹yummy
Top