怪人

怪人

我是 怪人
訊息
正顯示第 18 篇(共 8 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
百事可樂
2010-07-06
每人約$190
JUL 10

曾經去過紅磡松屋, 雖然食物質數有限但對於一班人去任食總算有交待! 但今次去莊士倫敦廣場依間就死哂火!! 我地八點鐘入到去, 當然即刻食紙仔叫第一輪食物啦。 點知等左45分鐘仍然冇上過刺身同壽司,期間己經叫服務員追過兩次單但都係冇幫助, 到第一輪既串燒出齊(一個鐘後)終於上左第一碟刺身啦(任食食物質數黎講同我十年前去西九明將一樣)。 食完一輪己經買單走人,當百九蚊買一次教訓啦。 p.s. - 叫服務員同年輕經理追單,佢地只會話多人叫刺身 得兩個師父切唔切咁多。 唔通松屋開大場,請兩個師父切刺身切唔切咁多係...
2010-06-14
是次消費
每人約$30 (午餐)
JUN 10

罪行1 – 落order呀姐勁唔耐煩, 好似叫你唔好嗌外賣咁 huffy 罪行2 – 要三吹四請成粒鐘先到huffy 罪行3 – 外賣湯個蓋冇透空孔, 導致太熱個發寶膠變型d湯倒唒一半huffy 罪行4 – 二個湯粉得一個細湯跟? huffy 罪行5 – d湯倒左落紙皮再漏左落d飯度勁臭!!!huffy 罪行6 – 清湯竟然得個咸字, 成分應該係用九記底分左五份出黎咁既味..huffy 一句講哂 冇下次!!!!!!!!!!!!!!!
是次消費
每人約$22 (早餐)
FEB 09

由佢開業開始已經成日幫嚫佢. 但最近一個月水凖有明顯下跌既跡像 今日叫左焗芝士火腿厚多士跟凍奶茶, 點知塊芝士唔熱唔溶完全唔似以前係焗出黎既樣. 奶茶亦都差左, 又冇茶味又冇甜味. 今次黎openrice講講, 希望佢地改善返啦..
1 推介
Ricky Wong
每人約$33
APR 08

午餐一般茶記質數但下午茶算係叫平.. 堂食唔錯. 但千祈唔好叫外賣因為通常要九個字先會送黎! smile
每人約$120
SEP 07

一路都有幫櫬開尖東德興火鍋,覺得價錢合理食物選擇又多. 點知第一次去mega box分店就非常失望. 我地有四條友但竟然上d羊肉只有三片! 肥牛亦比尖東分店小一半以上! 嗌十様八様冇,追單條友話冇上就買唒! 部份店員亦非常不友喜,特別係尖東調過去果個部長,成日企埋一邊同火計倾計又講粗口.有人叫佢又扮睇唔到! 不過依間野應該好快會執! 週末去竟然一半檯係冇人既... 希望稻香會接手啦..
每人約$70
NOV 06

一排無黎万豚屋, 佢既烏冬水凖依然係唔錯! 推介: 海鮮烏冬, 豚肉烏冬 今次食評係想同万豚屋老闆講好加返d人工比服務員喇. 佢地同以前既態度簡直係天堂與地獄
NOV 06

依間由細食到大好食就講唔上, 但係上水黎講都叫唔錯! 黎依度一定要試下佢既擔擔面,湯底好正! 鍋貼都ok,但小蘢包就唔好咁大期望因為無乜肉汁既smile
每人約$151
JUL 05

琴晚同三個朋友去試過, $138加一啤酒汽水就任飲(啤酒只有燕京揀) 因為我地有四個人所以再送多個海膽刺生黎, 但係味道就非常一般! 任食既食物款式亦不見特出好食~ 剌身又不夠新鮮, 特別唔好點鰻魚天婦羅真係好難食! 有一個帶眼鏡長髮女員工服務態度異常地差! 我地冇寫枱號又大聲夾惡叫我地寫返落去!! 全程個半鐘都好似哭喪咁.. 真糸食得好唔開心..... 不過除左佢其他員工都好有禮貌既! 講真下次真係請我都唔會黎食!!
Top