Mei

Mei

我唔算廋,但又真係好鐘意食甜品,無論邊個地方o既甜品,只要樣靚味美我就會被迷住,就算點飽都食都落。我個人又怕寂寞,食o野最鐘意一大班人柴哇哇咁食至高興,由其Happy Hour 時間,三五知己,把酒談歡,人生一大樂事也…
訊息
正顯示第 110 篇(共 26 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
AUG 00

此店食物的種類雖少,但勝在質素佳,無論是色、香、味方面都是上乘之選,加上無可挑剔的服務態度, 實是難得。
AUG 00

質素其差! 牛肉"刺" 身只聞"刺" 鼻之雪味, 三文魚刺身,無論是色、香、味,亦難登大雅之堂,可惜!
JUL 00

此店之裝修、氣氛不錯,位置銅鑼灣區,Time Square對面,價錢尚算合理,可惜食物之味道麻麻,今晚小妹一行三人,點了 1)意式海鮮飯--海鮮計有青口兩隻、帶子、蝦、三文魚,材料都算豐富,但可能我們吃不慣"湯泡軟飯",故此菜吃來並不討好。 2)燒豬頸肉--味道一般,惜只得廖廖數片略嫌貴了一點點。 3)雜椒炒雞球--不錯,味道有點像鼓椒雞球。 4)意大利雜菜湯--其貌似中式雜菜清湯。 5)蘑菇濃湯--普通忌廉湯,無甚驚喜。 6)泰式椰子雞湯--清甜。
JUL 00

講真食物o既味道就麻麻地,手卷o的紫菜就唔係好掂,even即到即食,都唔夠脆,但係o的三文魚刺身算唔錯o個隻,招呼都算o.k.,話晒你坐得耐都唔會趕你走。
JUL 00

呢間鋪頭,話就好似有好多種唔同款o既餃子,但味道就差唔多,連佢地自己都分唔出邊隻打邊隻!至於最貴o個三隻($35.00 有十隻),個人就覺得最唔好食。餃子外形方面,本來都算可以,但可惜間唔中有兩三隻"溶溶爛爛"o既餃子混雜其中,令人望見都唔多開胃,若非小妹唔怕醜,堅持要佢換過比我,真係一碟$35.00 o既餃子裡面,有成$10.00 蝕比佢。至於佢地最自豪o既醬汁,如果將o的蒜頭換成蒜泥,再加少少辣椒,少少醋o既話,咁就似樣得多。老實講,若非佢打正招牌話係餃子專門店,我比分可能會鬆番少少。
JUN 00

老實講, 食物味道應真麻麻地, 小妹今晚食o 既魶魚刺身有" 筋", 都幾難食; 鰻魚飯都算係幾o.k. 果隻; 三文魚子壽司o 的魚子就好咸; 三文魚剌身幾大片, 但就雪味重o 的; 最差就無服務, 因為今晚我o 地一行五人, 原本坐o 係房到都算幾舒服, 點知就好似孤兒仔咁, 叫極都無人理, 原全唔會主動同你添茶, 叫人幾失望。但唯一可取之處, 叫做唔算太貴, 我o 地五個人食, 埋單都只係800.00 倒, 算係幾經濟, 但就個人而言, 我就一家無下次, 至於閣下咯喎, 唔信邪o 既話不妨一試。
JUN 00

呢間鋪頭仔最好食就係甜蝦, 成16 蚊一隻算幾貴個種, 但真係好甜, 好好味, 令人一試難忘!但可惜, 地既鰻魚飯唔係好掂、串燒雞軟骨一的都唔軟.. 順帶一提阿"handsome 超哥" 同埋" 十三姨" 幾風趣、幽默, 招呼算唔錯。
APR 00

簡而言之: 好味、抵食! 但要等位。
MAR 00

據我所知旺角有兩間大良八記, 究竟係邊一間令你有慘痛o 既經歷呢? 小妹最鍾意就係o 係上海街/ 鼓油街附近果間,o 的人好好, 試過食唔夠熱o 既燉奶, 唸住話聲比聽然後繼續食, 點知劭地拿拿聲換過一碗熱辣辣o 既比我, 仲猛話唔好意思, 地o 既態度又唔似你講得咁差。至於另一外一間新鋪就o 係旺角洪葉隔離, 質素如何? 未試過, 暫時都係no comment 。
MAR 00

如果無記錯, 呢間酒吧/ 廳應該係o 係上年六月尾七月初開張, 記得果晚係7 月10 日晚上十一點多, 成間廳剩係得小妹同埋個朋友仔, 靜英英, 幾有情調o 架! 然後3 個月後再去食tea, 人開始多o 左少少, 仲睇住將o 的假樹安o 係廳中間。到今時今日, 劭的客仔多到嚇親你, 咩情調都無晒, 代之而起o 既係熱鬧o 既氣氛, 尤其遇上有波睇o 既晚上, 喝采聲此起彼落, 令人興奮不已。但話說回頭, 呢度o 既食物味道認真麻麻, 熱度又唔夠, 勝在夠大碟。至於o 的侍應生呢, 地對眼左look 時右look, 硬係好似望你唔到咁, 如果叫地就真係要俾o 的耐性。
Top