中文 | English
無色無味
我是住在長沙灣的無色無味。我在中環工作。我最常於銅鑼灣尖沙咀旺角出沒,最鍾意港式日本菜意大利菜咖啡店酒店餐廳快餐店甜品/糖水壽司/刺身
食評會員 0次成為首位寫食評會員
無色無味  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-12-08
類別 : 港式茶餐廳/冰室

環境比一般茶餐廳更擠迫同嘈吵,細細的二人枱坐3個人,大枱坐到同後面枱的人背貼背huffy

人多本身已經嘈,仲要大大聲播歌,落單都有困難。mad

個飯已經細碟,微形牛腩粒得5粒,汁偏貼。

奶茶唔夠茶味。

總括而言,不值一試

焗蕃茄牛腩飯

焗蕃茄牛腩飯

堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-11-28
是次消費: 每人約$78 (午餐)

2020-12-07
類別 : 日本菜鐵板燒爐端燒

大虎蝦多膏chopstick
Tiger prawn has lots of "paste"

鮑魚鮮甜 chopstickchopstickchopstick
Abalone is fresh and sweet

帆立貝彈牙chopstickchopstick
Scallop is chewy

薄燒牛嫩口chopstickchopstick
Thin sliced beef is tender

厚燒牛juicychopstickchopstickchopstick
Thick sliced beef is juicy

炒飯顆粒分明chopstickchopstickchopstick
Fried rice texture is good and not sticky

總括嚟講呢餐非常好食同抵食。會再試埋其他菜式。
This teppanyaki dinner set is delicious and very worth the money. Will come back to try other dishes.

推介美食: 鮑魚, 厚燒牛, 炒飯
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2020-12-05
是次消費: 每人約$450 (晚餐)

2018-07-26
類別 : 粵菜 (廣東)港式中菜館火鍋海鮮適合大夥人包場派對

本身因為鍾意呢個鍋島嘅酒所以參加佢地同酒商辦的dinner,點知中晒伏:

叉燒、扇貝都過甜,蓋過晒sake👎🏻
鮑魚ok但下面舊節瓜得個無味玻璃獻👎🏻
炸松葉蟹腳嘅漿粉厚到以為係corn dog👎🏻
腐皮卷、雞不過不失。
炒飯顆粒分明櫻花蝦香脆👍🏻

最難頂係間餐廳嘅服務:
不斷有人食煙從冷氣槽噴出黎,侍應唔理。
問你要唔要水,我話要普通水、tap water,侍應都照擺低支300ml bonaqua 收成$20支。

用餐日期: 2018-07-25

2017-04-03
類別 : 法國菜西班牙菜扒房Fine Dining

Appetizer sea bass tartare, cauliflower salad. 兩樣都酸到爆。除左super lemon 外未食過咁酸嘅嘢。yukdislike

Main course grilled iberico shoulder foie gras. 有d 似食牛。like

Desert passion fruit ice cream。都係勁酸。yuk

最唔掂係果個外藉經理。同佢講d 食物太酸,佢回應話道菜應該係咁酸。完全唔理客的感受huffy

其中一杯白酒oxidized,呢個經理仲狡辯話支酒開得耐左huffy

結論:無下次

2017-01-18
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館酒樓懷舊老店點心同客食飯適合大夥人

今晚光臨呢間出晒名傳統的酒樓,諗住係相熟的飯局會好啲,點知都癩晒野。

果菜單係咪好似好吸引呢?不過11道菜 8點鐘先上,9點鐘d 侍應已經清你枱,仲要係問都唔問就掉左你成碗未食的布甸!

傳統的食物我欣賞,服務? 早 執 早 著!huffy

用餐日期: 2017-01-17
是次消費: 每人約$700 (晚餐)

評分: 環境 3   服務 1   衛生 3   抵食 1