中文 | English
荳芽
我是荳芽。我是一名行政人員。我最鍾意港式越南菜泰國菜樓上cafe迴轉壽司店扒房自助餐壽司/刺身甜品/糖水,朱古力, 西蘭花, 榴漣。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
荳芽  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-06-11
類別 : 西式

臨時訂位,仲要訂綠委,竟然有位,可能因為係平日嘅關係啦😝

預早打電話去問清楚,發現外帶蛋糕都唔需要比切餅費,不過最後因為唔夠時間,所以都係喺餐廳直接order cake算數,但係估唔到有意外驚喜,餐廳為壽星仔老爺畫咗幅好靚嘅圖畫,大家見到都好開心

老爺奶奶好滿意餐廳,覺得啲嘢好好食,老爺話奶奶生日再嚟,我個女更加全晚讚不絕口,又讚餐廳環境靚,又讚食物好食,不過我自己就覺得餐廳細咗啲,有啲迫嘅感覺

第二日爺爺正日生日,佢竟然帶奶奶兩個人嚟食多一次,果然好鍾意呢間餐廳😊😊
收據

收據

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2021-06-08         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$120 (晚餐)

2017-06-16
類別 : 台灣菜粉麵/米線

諗唔到食乜好又覺得好肚餓, 見到呢個餐廳, 諗住簡簡單單食一餐, 台灣野唔會差得去邊就入去坐低左,
點知...sick
坐低之後揀左個好common既茄子肉燥飯, 仲加左$4叫杯野飲,
個飯表面睇無乜野, 食落發現個飯無乜汁, 乾啃啃, 僅餘既汁食得出唔係正宗肉燥汁, 唔啱味!
啲茄子皮又硬到成張紙咁,  完全吞唔到落肚,
響元朗食一個咁既午餐, $52, 值唔值, 見仁見智喇!

用餐日期: 2017-06-16
是次消費: 每人約$52 (午餐)

2017-02-27
類別 : 越南菜

週末出街食又唔知食乜好, 周圍行, 行行下就行到呢度, 見到無人等位但都9成滿座, 斷估都唔會好差, 所以就坐低試下
點左碟香茅豬扒飯, 豬扒薄身, 算'林', 略咸, 應該有同香茅煮法有關, 白飯好白, 幾十蚊食一碟白飯加塊大啲既豬扒我覺得好唔抵, 但同行者話「你一定好少出街食, 而家係咁架啦」, 如果好好味, 我覺得還可以既, 但...連無期望都失望...
upset我其實成日都出街食LUNCH架, 但差唔多既價錢, 中環都食得豐富過佢!

題外話/補充資料:
唔會再黎食唔係因為非常難食, 不過因為呢個商場咁多野食, 而呢間食肆又唔係特別好食, 所以唔會再花時間同金錢黎食啫!
用餐日期: 2017-02-26
是次消費: 每人約$65 (午餐)

2016-07-18
類別 : 韓國菜

週末下午兩點半到來, 店鋪內只得幾枱客, 相比鄰店食台灣面的, 真是比下去, 但我還是進去了。

由於只有兩個人食, 所以簡單的點了兩款食物,

壽司味道普通, 飯較鬆散, 整體可以

另外一盆食物已經忘記名字, 只記得亦是普通貨色,
泡菜不好吃, 總算試過了, 應該不會再來

用餐日期: 2016-03-27

2015-05-04
類別 : 泰國菜

今日荳芽約左至愛去尖沙咀食飯, 但唔知食乜好, 於是上OPENRICE搵下啦, 就比我搵到好啱荳芽既泰斗, 訂好枱, 滿心歡喜, 點知至愛要加班, 結果要打電話去改8點9, 個店員好好, 唔但只幫我改, 仲特別提我, 原來佢預留左一張響室外露台既枱比我, 如果遲過8點9就怕留唔到。

最後都準時去到, 但原來室外枱好多人食煙, 所以最後我地都坐番室內。
室內環境好舒適,係我最愛既光線陰暗餐廳風格。

我地點左一個泰式炒金邊粉, 味道剛好, 有好多隻蝦

跟住點左至愛最鍾意既蔬菜, 個名夠哂勁, 叫飛天通菜

最後當然要點番一個荳芽最鍾意食既小食拼盆啦, 貪佢有齊哂想食既野, 一次過滿足哂我多個願望mad

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2015-04-22         慶祝紀念: 紀念日
是次消費: 每人約$150 (晚餐)