wawa123`

wawa123`

我是 wawa123`
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
10分鐘 (堂食)
2012-10-03
每人約$130
OCT 12

吃了3款菜: 石燒牛肉烏冬: 不過不失, 但湯底不清 (男友吃石燒豚肉情況一樣) 烏冬不過不失 男友吃的豚肉, 他說豚肉肥得過份, 完全不想吃, 我也吃了一小口, 吃進口的確十分肥膩, 滿口油味, 難怪他說吃完想嘔 黑胡椒煮大蜆: 蜆過大, 吃入口不夠嫩口, 而且似乎烹調時間過長, 胡椒湯不錯, 但與蜆味不搭, 而且有點蓋過蜆味 這個忘了叫什麼, 有酸汁黑芝麻芝士豬扒: 這個上面淋了的酸汁蓋過了所有東西的味道, 不知自己在吃什麼, 感覺很差 不會再來
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
每人約$30
JUL 10

一向都鍾意食冰, 試過好多間, 覺得呢間最好!! 好過開到成行成巿既糖伯x 試過咖啡味同埋巨峰提子味, 佢地既冰雪得好凍, 就算慢慢食, 食到最尾都冇乜點溶 味道多選擇, 食落去既時候feel到d冰慢慢溶, 而巨峰提子味既質感好特別, 溶緊果陣有d似啫喱smile 而呢間冰店亦都有少有既剉冰! 大大碗!! 推介紅豆綀奶剉冰!! 而且亦都夠凍, 溶得好慢 因為d冰刨得好碎, 入口好似食緊雪粉咁, 值得一試! 由於所在位置比較少人行過, 所以唔駛等位, 但係因為咁亦都冇乜人知道有呢間冰店 希望各位食家支持下一間咁好既冰店 順帶一提, 佢地...
每人約$33
JUL 10

試左綿綿冰-- 咖啡味 味道ok, 好濃既咖啡味, 唔太甜, 而且好大碗, $3x幾抵食 但係做得差既地方係好快溶, 好似一食就開始溶, 所以好似食雪糕, 完全唔係食冰既質感, 食落口唔係一片片慢慢溶, 而係一pac pac咁sad 食到尾根本全部變晒水, 一大碗水.....sadsadsad
JUL 10

frozen youget既特別之處就係佢比一般雪糕類既食品更凍更硬身, 可惜呢間d frozen youget唔夠凍, 食落去個質感好似食緊一般軟雪糕咁, 只係味道唔同 雖然好大杯好抵食, 但係我都係會選擇返一d名符其實的frozen youget店, yo mama雖然分量少d, 但係真係幾好味, 夠凍夠frozen, 前所未有既新食感, 大家可以試下呢兩間既分別
每人約$120
MAY 10

食晚飯, 叫左一個set, 一個pasta, 頭盤salad ok, 湯都ok main dish係芝士菠菜面餃同埋一個炒意粉 面餃好似食粉咁, 淨係個sause ok, 個意粉未煮好, 個心仲係硬既, 好難食 未上甜品已經想走, 個甜品係blueberry mousse, 陣味好假, 食左兩啖就算 呢間野唔會有下次 貼錢俾我食都要諗下先
芒果加oreo鮮果甜乳酪
每人約$21
APR 10

今日食完yo ma ma既frozen yougut, 覺得隻味其實好似appolo鮮果甜乳酪, 而texture應該就係似未同生果mix埋一齊果陣既frozen yougut. 以前食開芒果+士多啤梨, 而家轉食芒果+oreo, 2隻都好好味, 如果好彩佢俾多d芒果陣味會更balance, 更好味!!
APR 10

今日第一次試, 食左original+mango, 幾好味, 不過份量好少, 個圈中間係空的........ -.- 好唔抵 suggest大家可以食返appolo..其實味道一樣, 只係佢將frozen yougut同生果blend埋一齊, 而且平一大截
以前的田螺
每人約$80
JAN 10

一直以來食呢間餐廳都係因為佢個田螺做得好好, 好香好多汁, 唔同其他果d餐廳焗到乾晒 但係呢兩次既水準越黎越差,同一般餐廳冇分別 伴碟既薯蓉亦都冇味 會再比多一次機會 如果下次再係咁差就可以bye bye 其他食物例如肉醬意粉同焗飯水準時好時壞 不過以呢個價錢食晚飯已經算ok 希望呢間餐廳可以做番好d, 因為好味既田螺唔係度度都食到
黑糖仙草奶凍
每人約$15
JAN 10

一直都覺得呢間唔錯, 因為佢既黑糖仙草奶凍其他地方冇, 入口有陣cream味但唔會太甜, 唔會好膩, 仙草都好味, 值得一飲 佢地小家經營, 全部飲品都係手搖, 幾有heart丫 都試過黑糖珍珠奶茶, 呢個一般但都有黑糖味
翡翠螺
波菜焗珍寶蠔
每人約$100
JAN 10

今日第一次試, 同男朋友食左: 翡翠螺(冷盤): 好鮮甜!夠大隻同夠凍, 唔駛加sourse都好味!!! 煙肉焗薯皮: 味道ok唔會太咸, 但可以加埋芝士焗就更好 芝士肉醬千層面: ok, 太多芝士, 同埋d番茄焗到出得太多水, 質感一般 蒜香辣肉碎天使面: 都係一般, 食耐左先有少少味 波菜焗珍寶蠔: 好香好鮮甜!!! 個sourse同隻蠔夾得好好, 好味!! 今次食左咁多野都係二百蚊埋單, 一定會再去!lol
Top