l0k妹`

l0k妹`

我是 l0k妹`
訊息
正顯示第 110 篇(共 63 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香港
x
全部刪除
拔絲雞翼
3分鐘 (堂食)
2013-05-08
是次消費
每人約$80 (午餐)
JUN 13

是日跟家人到市中心,見到新開左間Baby cafe 媽媽同我見到裝修得甘靚所以就去試下^^ 去到望個餐牌,款式唔太多選擇,限制某啲款,而價錢都偏貴小小, 之後我地叫左肉醬意粉,燒春雞,拔絲雞翼,加迷你沙律 等既時間都ok,唔會話太耐,但係食物物質素就認真一般而且... 雖然賣相很好,但係燒春雞好多肥油加冇乜味,肉醬意粉又淡加好膩,只係得雞翼同沙律先覺得oksad 事後食完感覺真係唔抵..~_~但新開張係會乜都想試下既,不過下不為例囉...
2013-01-27
是次消費
每人約$57 (午餐)
FEB 13

是日專登同朋友仔出旺角試哩間餐廳~ 因為上網見到啲食評幾好~同埋啲野食好吸引^^ 去到唔洗等位~簡直非常好~地方都幾大同舒適tongue 之後同朋友仔落單,分別叫左個套餐同一個甜品SETlol 等既時間唔係好耐就尼了~很喜歡那個肉燥飯~好香好味^_^ 三杯雞同豆腐都唔錯架~!好有台式味道lol 之後重頭戲來了~個甜品真係好靚!!急不及待係甘影相~ 之後就開始進行解剖程序XD真係好好味~朱古力雪糕加多士出奇的配合mad 即使食到幾飽~我同朋友都停唔到口XD真係好GOOD!!
每人約$30
JAN 13

是日同朋友仔盲摸摸出MK行街~ 見甜品癮起..就搵左哩間店填下個胃喇tongue 入到去唔太多人~環境都幾靚~幾舒服^^ 之後同朋友叫左個紅豆黑白涼粉配綠茶雪糕,芒果黑糖....~類似啦 甜品來到~賣相都OK~但個SIZE真係幾細~_~難怪價錢中等不太貴~~ 基本上味道都唔錯~唯獨個黑糖絲幾特別,個口感好QQ^^
炒粉絲
炒粉絲
雞肉蓋飯
雞肉蓋飯
2013-01-01
是次消費
每人約$40 (午餐)
JAN 13

是日聽朋友仔講話屯門新開左間韓國食店~ 於是特登去幫襯下tongue去到門口都見到好多人~ 地方比較細,走動時都唔係好方便~ 坐低後跟朋友叫了雞肉蓋飯,炒粉絲~ 等既時間都幾長...可能係人多加即時煮~係需時啲既smile 之後來到了~跟朋友開餐lu... 對於菜餚既味道~我覺得炒粉絲有很重麻油味~只有些咸味~不太特別>< 雞肉蓋飯味道都不錯~前菜也幾好吃的~lol
檢視所有留言 ()
0分鐘 (外賣自取)
2012-07-02
是次消費
每人約$27.5 (午餐)
JUL 12

是日同朋友仔出葵芳行街~之後走圍睇下有乜好食啦~~ 跟住比我同朋仔發現左哩間近UA戲院附近既小食亭~ 好可惜佢只FOR外賣,,如果有得堂食就完美喇!! 我同朋友叫左盒原味壽司/炒粉絲~ 本身想試下其他野食~不過真係太多選擇喇lol 於是比錢後,,不用1分鐘就有得拎外賣了...- - 因為佢地係一早整好~~跟住開餐時間喇~ 粉絲有好多配菜~不過唔係好夠味~同埋只係微暖,,所以扣分~ 至於壽司都OK~我喜歡入面啲酸瓜~同埋好迷你,,岩哂女仔食tongue 我相信我會再次幫襯既~!!^^
2012-04-21
是次消費
每人約$24 (午餐)
APR 12

是日同朋友仔到哩間餐廳食Lunch^^ 坐低後就即刻叫野食~分別叫左不可少的水牛芝士pizzatongue 同埋肉醬意粉~^_^等左10分鐘到~就尼了~ 不過對pizza有點失望~因為佢焊得唔夠脆同埋好塌~ 但係啲芝士就好好味既~lol至於個粉都好正!因為我同朋友都勁落芝士粉xd
2012-04-05
是次消費
每人約$35 (午餐)
APR 12

是日同朋友仔去柏麗電頭髮~於是近近地係個商埸食野! 之後我都朋友都叫左當日既set lunch~ 我叫左:芝士吞拿魚蛋沙律焗薯。 朋友:水果沙律,蜜糖麥多士。我地兩個都加$5多杯奇異果汁~ 叫左之後~就去搵位坐啦..果然3分鐘就已經尼齊食物~ 都唔知話效率高,定過快好- -' 到食物味道喇~我覺得個焗薯唔夠熱~只係微暖~如果熱既話會比100分~ 因為啲芝士加吞拿魚伴埋一齊食真係好好味!!tongue 而朋友戈個普普通通,有好多水果~但多士就偏硬了點~ 奇異果汁可是我覺得最滿意喇!新鮮榨出尼~好好飲又健康^^
1 推介
pipi22
檢視所有留言 ()
2分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$22 (下午茶)
APR 12

是日同朋友仔溜完冰~見有啲肚餓~ 所以就決定試下哩間既下午茶~ 因為見佢既price都合理~款式亦好多~lol 之後同朋友就分別買了不同既tea~ 我叫左半客pizza/沙律/凍飲一杯~朋友叫左個曲奇雪糕~ 搵到坐位後就坐低啦~等左10分鐘到野食先尼~! 眼見朋友個tea份量勁細個~但係又幾好咋喎!tongue 而我個個都唔錯~pizza勁好味~勁脆!!
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$54 (午餐)
MAR 12

是日同朋友仔出Megabox溜冰~見當日唔係好肚餓~ 所以打算唔食甘多野~之後我地就揀左去哩到食~!!tongue 入到去有好多人~之後就去排隊買野食~ 分別要左兒童餐,麵包,水果,薯條同雞翼~同朋友仔分岩岩好夠哂^^ 基本上食物既質素都ok既~但唯獨份量方面就要改善下~ 叫左客薯條~但比得好小,,因為佢佢伴埋雞翼一齊上~ 但我同見他人客既份量起碼多我地半成~~sad
蘿蔔
腸粉
2012-01-14
是次消費
每人約$25 (午餐)
JAN 12

是日同朋友仔出深水埗~1早就上網諗定食乜好~^^ 我地決定去哩間小食店~因為朋友話哩間既腸粉超正喎tongue 當日去到真係好多人- -但好彩都有兩個位多出尼~不過就有啲迫><! 之後就朋友落Order喇~叫左大腸粉~仲叫多個魚蛋白蘿蔔~ 食物好快就尼到~我地就緊係即刻開餐啦~ 我同朋友係甘落醬,,,,我落得較為crazy些lol 腸粉果然滑1u1u~但可惜好似只是微暖,,maybe係天氣關係吧smile 之後白蘿蔔真係要讚~!!因為好甜架^^我好like~lollollol魚蛋都ok既~ 我同朋友仔好快就食飽飽喇xb~好抵!!!
Top