andy39412003

andy39412003

我是 andy39412003
訊息
正顯示第 110 篇(共 36 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
2022-07-30
AUG 22

前言係女朋友月尾生日 打算黎呢度慶祝生日 一早幾個禮拜訂位 講明要2位, 坐BAR台師傅位, 另外有備註女朋友生日 結果當天 打左幾次過黎 每次都係confirm booking 心想呢間餐廳咁貼心? 點知去到 比左張角落台我地 我地再職員表示BOOK左BAR台 點知該名 短頭髮女性職員態度惡劣 只回覆一句: 我地個邊爆左啦WOR 沒有任何道歉 沒有任何double checking 個態度係 你地唔食咪走囉 故此同女朋友直接walkout 享受完美的生日飯局安排 回想起原來間餐廳會打幾次電話 係因為完全唔知你BOOK左乜 幾位打黎confir...
咖哩牛腩
孜然雞粒
孜然雞粒
雞翼湯泰
雞翼湯泰
60分鐘 (堂食)
2010-09-28
是次消費
每人約$100 (晚餐)
DEC 10

先上的係咖哩牛腩 冇飯送咖哩 感覺好怪 孜然雞好惹味 同通菜一樣好快比人掃曬 一人點左一樣主菜 點左菠蘿炒飯 整個菠蘿原盅上 但一點菠蘿味都沒有 刮盅內的菠蘿 卻是酸的 反而那個不知名的炒飯有驚喜
檢視所有留言 ()
擔擔麵--麵質適中,蔥香,湯頭濃郁花生味重,帶點酸唔會覺得漏,而且飽肚
擔擔麵
2010-12-29
是次消費
每人約$55 (晚餐)
DEC 10

已經食過幾次 對於呢間的擔擔麵 一直都係好印象 今次搵埋女朋友黎 女朋友也是讚好 不過冇左以往那杯識開花的茶 伺應也變了 幸好食物沒大變 如果平時夜晚想平平地食ㄧ餐 都係個好選擇
檢視所有留言 ()
$98的套餐外加牛肉汁$5,很不幸運多數是碎薯條,熱狗也一般
10分鐘 (堂食)
2010-11-14
是次消費
每人約$52 (下午茶)
NOV 10

每次去尖沙咀行街 都會遇到一個難題 就係行得攰 想搵間小食店坐低 食下野 能遇見的店消費都比較高 總找不到類似旺角,觀塘或者深水步那種小食店 的確 這間快餐店食物性價比不高 但勝在有特別的牛肉汁配薯條 還有海景,海風 也算不枉一試
檢視所有留言 ()
芒果布甸--加了花奶使布甸順滑,也不至於蓋過布甸的味,布甸夾住芒果粒黎食,使芒果味更濃
芒果西米露--芒果的分量多得驚人,同西米的比例大概3:1,而且香甜帶微酸,爽
2010-11-13
是次消費
每人約$16 (下午茶)
NOV 10

又同女朋友外出覓食 食過路邊的串燒 特意來吃個甜品解解膩解解渴 食芒果呢種香甜微酸的就最好不過 先上的是芒果布甸 花奶配上布甸幾滑幾好食 芒果都幾好 只是略嫌芒果粒不夠多 接著來了個芒果西米露 湯匙一舀 全是芒果 反而西米露成了配角 大大啖地食芒果 爽度直線飆升 嫌多得滯分些比女朋友個芒果布甸 兩邊都開心 $19食到一碗多芒果的西米露 某連鎖店的多芒西米露連其1/3也未達到 絕對係抵食之選
beatrice qq
2010-11-13
是次消費
每人約$35 (早餐)
NOV 10

看到看飯的特集介紹 對呢間餐廳的早餐頗有興趣 就同女朋友來到覓食 很明顯的就是夜晚這裡是間酒吧 佈置像cafe 但好像亂了點 桌面也沒抹乾淨 總的來說 食物的賣相味道不錯 缺少的是環境
suet005
水蜜桃露--清甜解膩,絕配
魯肉飯
2010-10-24
是次消費
每人約$35 (晚餐)
OCT 10

台灣美食節目看得多 自然對台菜有些期望 特意出旺角一趟 搵古早味 內在裝修擺設尚可 只是位子太少 門口對住一街修車的 怪怪的 朋友點小碗的魯肉飯 真的得一小碗 茶樓那種size 大碗的也只是夠飽而已 所以最後也叫多一碗大碗的 吃個飽! 魯肉飯出色 價錢不貴 地點方便 以後一定常來
帶子沙律--帶子燒過香口,酸醬汁開胃
帶子沙律--帶子燒過香口,酸醬汁開胃
西班牙蔬菜凍湯--番茄醬味濃,但細味下可品嘗到不同的蔬菜味
西班牙蔬菜凍湯--番茄醬味濃,但細味下可品嘗到不同的蔬菜味
忌廉湯--味道只是比平時吃的好一點,但相比凍湯,暖和的湯更得我心
牛肩--牛味意外的濃郁,還有最愛的蘆筍,本人是很滿意
牛肩--牛味意外的濃郁,還有最愛的蘆筍,本人是很滿意
三文魚卷---女朋友的主菜,與牛肩截然不同,魚味夠,醬汁也搭配得好,個人感覺更勝一籌
tiramisu---到這裡已經很飽,沒空位容下它了,味道好口感佳還是無容質疑的
玉桂紅酒煮啤梨---雖說沒特別喜歡,但味道的確很特別,值得試下
2010-09-12
是次消費
每人約$185 (晚餐)
SEP 10

是日係本人生日 找來女朋友同我慶生 老早就選定了別緻餐廳 只是當日打電話預訂位子時 對方稱餐廳名字轉為wulala 個心打左個突 驚係咪轉左手,賣第樣野 硬著頭皮就留電預約了位子 生日遇著下雨天 狼狽 幸得餐廳伺應幫忙處理雨具 坐下後點了菜 輸十分鐘後開始上頭盤 相隔數十分鐘便上另一道菜 果然吃上2,3個小時才有法國菜感覺
beatrice qq
唔記得咩名,草莓雪糕唔錯,夠酸!同埋塊餅淋翻少少完美
唔記得咩名,草莓雪糕唔錯,夠酸!同埋塊餅淋翻少少完美
黑白王子---即係巧克力奶,甜度剛剛好,巧克力味也夠,而且夠爽,食飽來一杯很不錯
2010-08-20
是次消費
每人約$100 (晚餐)
AUG 10

女朋友極之愛貓 在她主動提出下就去了 地方不難找 唯獨店內面積不大 通道較狹窄 還有一道門連去其他地方 有點破壞了氣氛 店內有13隻貓 都可愛 只是今晚都不肯比人抱 可惜呀 下次來之前 最好還是先預約位子 窗口位會舒服好多吧
檢視所有留言 ()
意粉--忘記名字,要$48一份,味道和份量也達標!
意粉--忘記名字,要$48一份,味道和份量也達標!
Cappuccino(中杯)--厚厚的泡沫但綿密,咖啡更是甘香,拉花也令人歡喜
Cappuccino
2010-08-09
是次消費
每人約$78 (晚餐)
AUG 10

平時去咖啡連鎖店 都少喝咖啡 寧喝果汁 緣由是太苦而且不香 雖然不知這間的Cappuccino是否正宗 但至少喝得順口舒服 甘香可口 價錢也算合理 還有店內提供wifi服務 更是ㄧ大優勢
Top