New Come

New Come

How are you I fine thanks you you goodest ok!
我最鍾意用微波爐蒸魚
訊息
正顯示第 110 篇(共 292 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
30分鐘 (堂食)
2024-01-23
每人約$150
JAN 24

大佬,我姐姐都煮得好過你,係咪甘hea, 我食好食倒好? 結果要自己出手二次創作 叫外賣就係懶,點知搞到又要煮又要洗鑊,想點呀,果皮蒸泥鯭又唔腥,cannot囉 最大問題係外賣,冇仇報,應該唔會有下次
2023-08-14
是次消費
每人約$52 (下午茶)
AUG 23

雞腸極之軟滑彈牙,油香滿溢,加埋辣豉油,一绝,而家隔幾日就心思思要食,配麵或河粉加腩汁,食不.停口,麵亦進步了,爽口彈牙,十分好。其豬手亦入味軟淋,不過同區康記更好,衰在用即棄,堂食不舒適
MAR 23

味道得,麵唔得,豬手唔得 麵有梘水味但奇在一D都唔彈,仲好實 豬手炆到皮淋爛,但D肉相反就好鞋硬,以為咬倒骨 汁就夠厚身濃烈,如果撈飯應該唔錯 見佢有雞腸都想試試,不過麵就免啦 仲有鲮魚球 last time visited this place was over 5 years ago. due to lack of choice in the area, I came back again yesterday, was super hungry so I ordered what I had in mind before looking through the menu in detail. seems like they added a few more rare items that entices a revisit despite the type of noodles they use...
香葉肉碎飯
香葉肉碎飯
AUG 18

Well, 除咗 standard鬼佬western menu, 仲有中式飯餐,好平,$50 包杯嘢飲,午市來到見倒好多職員食緊中飯。 咁我就叫咗個泰式香葉肉碎飯,來到,嘩!不得了,少有香噴噴嘅鑊氣,聞落已知對辦,吃落香口惹味,九層塔嘅清香同辣味好 balance, 醬汁剛好掛哂上肉碎度,仲冇偷雞有煎太陽蛋,正!清碟! 同個廚傾計,因為係 open kitchen, 所以佢 cooking乜睇哂。大廚話碟頭 menu不定期更換, 而佢哋嘅 pho先係最好賣,好似話好多客食完都唔會再出街食,好!我下次就 come to meet 一 meet 佢碗粉先!
4 推介
ifox
carolkylee
Msalcoholic
專食CHEAP野既人
檢視所有留言 ()
boat trip noodle w yellow noodle
2017-09-01
是次消費
每人約$70 (晚餐)
SEP 17

well, 之前灣仔食過嘅samsen係正不過  太 L 貴 冇人請唔會食. well, 9龍成食過嘅又好hea, NOT MY GLASSES OF TEAS. 呢間去完clinic好肚餓,615pm直衝去食唔使等. 正價大碗多餸好味. 好喜歡遊船河個黃麵好special, 有啲生麵feel, 又有啲似油麵, 個soup有啲spice, 極濃厚. 彩虹湯河就relatedly較清新. 會返兜! 尖嘴黑得道, 呢排佢都吹得幾行
是次消費
每人約$80 (下午茶)
MAY 16

well, 除了湯頭有啲偏甜, 本身都幾夠牛 其他嘅elements都唔錯 喜歡佢哋用滾水浸住啲碗, 令溫度保持 金邊粉texture幾爽口, 牛肉有牛味, 唔韌, 交到功課 although $78碗, 雖未及braxx spxxn, 都算就很夠進取 well, Spring卷就唔係嗰回事, 可以不試 不過, 諗唔明, 點解個soup咁甜... 有啲artificial, 減啲啦....
1 推介
技巧樹熊
MAY 16

Well, 由細到大都咁鍾意食,一定要係英國腸,eggs一定要sunny sides up. Well, 呢兜就係洋sausages中嘅bristish sausages, 應該係cumberland lincolnshire之類 白皮豬.腸, 烤到金香, 肉味濃過germany, 亦juicy as well多啲嚼勁, 同少時喺啲殖民地會所食嘅感覺一樣, 食時要用個sausages督落啲黃嚟食先夠過癮! brings back many remembers!
1 推介
愛飛的食貨
是次消費
每人約$42 (晚餐)
MAY 16

Well, 呢間不得了 自從15年開始食佢, 之後每個星期起碼食一鑊 well, 喜歡佢嘅酸辣, 食親都大辣配上海noodles, 我會交帶爽啲, 咁end results就好彈牙 仲要多葱多芫茜夠晒重口味 貪佢味道夠霸道, 但又唔係出面乜哥乜仔個啲化學味 食落好natural, 好pure 食完成身汗, 好free! 每次睇返啲相, 好color浮, well, 諗起價錢又平, 就忍唔住, 又要去
2 推介
love_maggie
Msalcoholic
檢視所有留言 ()
my set, pho + 春rolls + limes soda
是次消費
每人約$80 (午餐)
MAY 16

well, 呢排"鬼界"興起一陣越南風, pho牛肉soup長開長有 bun cha, pho bar, noodlemi, le pho, brass spoon, soo viet, minh and kok... 開極都仲有 well, 不過, 小弟嘗試過咁多間, 大多嘅pho牛肉soup都係Triple O! OVERRATED OVERHYPED OVERPRICED well, 待塵埃落定後, 就知邊間有食力, 邊間交唔倒租 well, 今次輪到試吓呢間嘅pho牛肉soup 呢間pho唔錯, 不過店名疑似係粗口, 有啲唔專重"港女士" pho, 牛soup夠晒熱, 夠牛, 又夠clear, 做得好好, 近期drink過最滿意嘅soup係佢, 可惜佢ph...
2 推介
hwchun
samurai
MAY 16

well, 聽人講呢間呢排爆紅, 淨係做外賣單都做到手軟 well, 行過, 當然要會吓佢 well, 晚餐望似好抵, $55有pho或豬扒檬 + 春卷或木瓜沙律 + 凍飲料 well, 春卷幾脆但冇乜味 PHO生beef湯河改金邊粉, well, 金邊粉幾滑, 牛肉湯好清冇乜牛味, 牛肉就ok唔韌 豬扒檬塊扒做得真係好, well, 燒得香, 夠鬆化, 有肉味, 醃得好, 有肥位, well, 推介 但檬粉body麻麻, 配料好少, 魚露淡得嚟偏酸 well, 總括嚟講, 回頭會因為豬扒, 唔係因為pho, 因為呢間嘅口味偏淡唔係咁correct我 不過, 真係幾抵食嘅 離開時, 已有幾個人排緊隊, ...
Top