中文 | English
chanel1512
我是chanel1512。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
chanel1512  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-07-31
類別 : 川菜 (四川)中菜館點心水煮菜式

突然想食辣野, 就搵左呢間來試~

訂左位唔駛等位就入去了~~

好特別~餐前小食竟然是爆谷~~ 是辣味的~每一粒有小小既辣椒粉係表面, 好好吃~不消5分鍾清哂~~
餐前小食

餐前小食

首先嫩雞煨麵~清清地的雞湯味道也不錯,雞肉也頗嫩滑~~

蝦汁小籠包~~賣相很精緻~旁邊還貼心提供了工具,不是用豉油碟來裝o急汁的, 而是好像滴管甘按自己喜好加多少就多少,這設計真好~~個人覺得個皮有點兒厚,而蝦肉食得出是幾新鮮的~~

湯煮牛筋腩~~這個很好吃~~是很香的辣, 牛腩很腍, 加上蒜蓉真的好夾很好味~~

推介美食: 爆谷,嫩雞煨麵,湯煮牛筋腩
用餐日期: 2014-07-30
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

2014-07-31
類別 : 韓國菜雪糕/乳酪

食完飯, 到晚上9時多見不用排隊就試下近期好多人講既蜂巢雪糕~
店鋪很小!!店內擺放既蜂巢, 當日去的看見是黑色的蜂巢, 之前見的黃色蜂巢不一, 不知道味道是否一樣呢??
店舖裝飾

店舖裝飾

買了兩杯來試一下, 首先講下原味蜂巢雪糕, 原味雪糕有一點點牛奶味,不太重!!! 再加了蜜糖關係,每一淡是甜甜的~,味道沒想像中叫人驚喜!!!!至於蜂巢我吃了一口, 第一次就甘吃蜂巢是很特別~不過D雪糕真係溶得好快~~如果食甜筒的就會比較輪盡了~~

另外的奶茶雪糕我喜歡一點~~~雖然奶茶味道也不是很濃郁, 反而清清地幾好食~~一啖又一啖!!! 總結來說如果要比甘既價錢,是有點不值, 未食過試下都OK既~~~

自取等候時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-07-30
是次消費: 每人約$32 (宵夜)

2014-06-09
類別 : 印度菜意大利菜薄餅咖喱

好好彩~7點左右到達, 最後2個空位~~即時入座!!如果唔係我諗有排等了!!

之前試個FOUR SEASONS PIZZA , ,今次都叫番呢個~~太好食了~~有肉碎, 菠蘿等等,最正係上面個芝士醬~~本身想試下其它的, 但最後都係點番呢個~~
十分美味

十分美味

有三色椒,蘑菇

有三色椒,蘑菇

唔記得左咩名既意大利飯, 好食,飯唔太濕!!
最後叫埋兩杯野飲, 黃色是芒果為主的, 而粉紅色是西瓜為主, 兩杯都好濃郁,好好飲架~~

推介美食: Four Seasons Pizza,意大利飯,飲品
用餐日期: 2014-06-06
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

2014-06-09
類別 : 港式川菜 (四川)火鍋雞煲

睇報紙見到廣告~見到有好多選擇既雞煲+加上任食放題~見到幾吸引即晚去食了~~
上到去8點~見到仲有好多空位~好特別好似D韓式燒烤既格局~不用等直接入座~~
發覺原來都幾多選擇的~~有平有貴~~我就揀左最貴的一個(日本龍蝦雞鍋),其實見報紙張圖吸引左,所以就叫左呢個~~其實都合理的, 再加上任食配料, 又任飲, 仲有雪糕食, 都好抵, 仲唔駛加一!!!

下次試下平價先~~

講番正題, 如果2-3人就半隻雞, 好入味, D雞好滑下, 之後叫左兩轉野食(影左一張就無影)掛住食, D料都好新鮮呀~~最鍾意食丸~好多味道的, 出面好小有, 有隻芋香包心丸真係好好味~~!!!!

P.S ~~不過有小小偏鹹, 但我食慣濃味既野, 所以覺得都OK~~
最後埋單同左個經理傾左幾句, 先知原來係上品雞煲既分線~~~
雞煲MENU

雞煲MENU

好入味

好入味

推介美食: 日本龍蝦雞鍋,肥牛 丸類
用餐日期: 2014-06-08
是次消費: 每人約$238 (晚餐)

2014-04-28
類別 : 西式西式糕點

朋友生日諗緊訂咩蛋糕時~~上網見到呢間既CAKE 好靚~又唔想訂一磅個D蛋糕甘大個~
見到有MINI SIZE 一盒25個~正好食完飯一人一粒唔會不太飽~!!!!!
拎出來個時~個個WA WA聲~睇個賣相已經好想食~呢間係天然無色素的~所以好放心食用,而且一盒味道分4種~( 有朱古力,藍莓,開心果,及玫瑰 味)
個個都大讚唔甜又好食~~~

提提大家~mini cupcake 3日前要訂定~~($188)

好可愛的小CUP CAKE~

忍唔住再買埋2個大的試下(雙重朱古力及芝麻味)-~~D CREAM 一樣好滑好好味呢, 蛋糕又唔會好硬身~ 一定再去買黎食呀~

推介美食: MINI CUP CAKE,雙重朱古力+芝麻味 CUP CAKE
自取等候時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-03-22         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$188 (晚餐)