中文 | English
大狗寶寶
大狗寶寶的個人專頁
我是住在黃大仙的大狗寶寶。我是一名Freelance,在黃大仙工作。我最常於觀塘出沒,最鍾意泰國菜大牌檔自助餐/放題
留言 留言給此食家

鮮果千層酥

雪糕香蕉船

錢袋藍莓蘋果酥

心太軟

o個日同朋友踏完單車,朋友推介呢道的心太軟好好食,結果我地一行三人叫左四個甜品試試。

招牌菜-心太軟smile
心太軟的份量稍少,皮很鬆軟像剛出爐的蛋糕smile。朱古力的分量亦適中。味道不錯。

鮮果千層酥tongue
一層層薄薄的鬆化的皮,包著很多的生果和cream。感覺好豐富同形成強烈對比。

其餘兩個是雪糕香蕉船同錢袋藍莓蘋果酥,認真麻麻sad

總括來講,這裏的雪糕好似雪山牌的家庭裝雪糕唔食唔食係損失mad,生果味道稍淡及稍為不新鮮。

但是之這個價錢來講,我覺得可以接受。
尤其如果大家鍾意食 心太軟同鮮果千層酥 的朋友,我更會強烈推介。
但其它甜品,就不敢恭維了。
推介菜式: 鮮果千層酥, 心太軟
用餐日期: 2009-10-25
是次消費: 每人約HKD35 (下午茶)

評分: 味道 4   環境 3   服務 2   衛生 3   抵食 4

共有1 人投票

笑臉2009-09-29
類別 : 美國菜快餐店漢堡包

暗大的獸王三重天

三重天真身

很牛很狂很恐佈

今日經過黃大仙,咁啱食午飯時間。周圍都係人,但係Burger King 仲有好多坐。所以試下暗大介紹的「獸王三重天」

材料包括有;
華堡餐一個+2塊華堡肉+1塮芝士

獸王三重天o個然係勁...lol
自問係食肉獸既我..試完傳說中的「獸王三重天」
同本身佢推緊既三層狂牛,同麥記double足三兩
嬴足幾條街
唔止啖啖肉,而且更加令青瓜同洋蔥味特顯出黎

如果你自命係食肉獸同大胃王一定要試下..
不過後果自負
我食完個飽連跟餐既洋蔥圈都食唔落.仲飽足成日..完全比佢KO左tongue
推介菜式: 獸王三重天
用餐日期: 2009-09-29
是次消費: 每人約HKD62

評分: 味道 4   環境 5   服務 3   衛生 4   抵食 4

ok喇2009-09-19
類別 : 港式粉麵/米線

皮蛋瘦肉粥

豆漿

齋腸粉

豉油皇炒河

淨牛什

記得響 A2 出口 出

今天有事經過荔景站,見到地鐵個網介紹呢道有好野食tongue。所以特登幫大家掃下雷。
我同朋友分別叫左皮蛋瘦肉粥、豉油皇炒河、齋腸粉、淨牛什、豆漿

先講 皮蛋瘦肉粥 $13
lol好綿,材料多,不過陳皮味比較淡,睇下你個人口味

豉油皇炒河 $6.5
佢用西生菜同微量牛肉去炒
mad我三點幾去食,碟野都係凍冰冰、食完有半碟油響碟

齋腸粉 $6.5
sad比一般粥舖更一般,冇野好講

淨牛什 $35
係間舖貼滿雜誌講佢既牛什,以為好掂
lol比一般屋村來講足料,有通菜做底,味通我覺得其實都ok普通不過不失咁
mad個湯係敗筆,好鹹、如果你飲左。保證你要叫番兩杯豆漿洗下個口

豆漿 $4
lol味道唔太甜,但豆味冇乜,用紙杯唔環保兼唔好揸

總括來講,如果你行開o個區又想食粥,或者同朋友吹下水。可以考慮下,間舖環境唔錯,光猛,又衛生。ps:不過電話會收唔到eg.3香港同smartone....唔知對你來講係好事定唔好事。mad
推介菜式: 皮蛋瘦肉粥
用餐日期: 2009-09-18
是次消費: 每人約HKD34.5 (午餐)

評分: 味道 3   環境 4   服務 3   衛生 4   抵食 3

共有1 人投票

哭臉2009-09-18
類別 : 日本菜

今晚走去APM飯堂開飯,見到天菜個滑蛋豬扒飯個樣好得,所以去試下.
叫左個38蚊滑豬飯+16蚊天婦羅,天婦羅有蝦,南瓜等五件.炸得ok脆同熱,炸粉唔會太厚.smile
但係個滑豬就完全唔掂,塊豬炸到黑色咁,又油淋淋,最大鑊係充滿油"億"味shocked,污染哂成腕飯.
各位朋友,超雷勿試huffy
推介菜式: 天婦羅
用餐日期: 2009-09-17
是次消費: 每人約HKD38 (晚餐)

評分: 味道 1   環境 2   服務 2   衛生 3   抵食 1

查看結果

加入 OpenRice 至我的最愛 | 設定 OpenRice 為首頁
首頁 | 餐廳 | 食評 | 食家 | 食譜 | 情報 | 優惠 | 討論 | 我的OpenRice | 自助餐 | 包場Party
澳門開飯 | 深圳開飯 | 開飯遊蹤 | 手機版 & Gadgets | OpenRice in English
會員登記 | 提供餐廳資料 | 廣告查詢 | 聯絡我們 | 有關我們 | FAQ | 私隱政策 | 使用條款 | 用戶手冊 | 網站導覽
《開飯喇!》OpenRice.com為香港最具規模的餐廳指南及食評搜尋器,提供最新的飲食資訊、餐廳優惠及時令食譜,更是最受食家歡迎的食評發表平台及討論區。利用 OpenRice香港餐廳澳門餐廳深圳餐廳搜尋服務,無論你想食日本菜上海菜意大利菜火鍋還是酒店自助餐,你都可以輕易找到心水餐廳。

Copyright © 1999-2010 OpenRice Limited. 版權所有 不得轉載
全港最受歡迎飲食資訊媒體
Hong Kong's Most Popular Dining Guide,
with restaurant search, restaurants reviews, and dining coupons.

Other Group Products