~小月月~

~小月月~

我叫阿月,傻妹仔一名。平時最鍾意行街街,周圍吃喝玩樂!輕輕鬆鬆又一日,簡直係人生一大樂事!哈!哈!哈!
訊息
正顯示第 110 篇(共 64 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUN 04

好耐之前,我男友同友人食過一次,我男友覺得好好食,但唔記得個所在地... 上個月,我o地無意中發現呢間舖頭,我o地就入去試試... 我o地要o左兩個豆花、一個煎釀豆卜.. 呢間舖頭o既豆品勁掂,簡直可以稱王稱霸!!!!!! 不過,我覺得呢間舖頭o既分店完全唔可以同呢間舖頭相比,呢間正好多好多^.^^.^
JUN 04

其實,我都唔肯定兩間舖頭係唔係有關.. 不過,我發現兩者係有分別o既... 價錢方面,荃灣o個間o既排骨麵只售15蚊,而葵芳o個間就要18蚊;荃灣o個間o既小籠包兩蚊1個,而葵芳o個間就要兩個幾1個.. 味道方面,荃灣o個間o既豆漿好味好多,葵芳o個間豆漿o既味道好怪.. 服務方面,荃灣o個間都好過葵芳o個間好多.. 總之,一句講哂:荃灣o個間一定好過葵芳o個間多多聲!!!!!!
JUN 04

我同男朋友試過麥奀記後,就再試試呢間舖頭o既雲吞麵.. 一試之下,我o地都覺得呢間好好多^.^^.^ 個麵又夠大碗,雲吞大大舊,口感極佳!!! 最重要o既係少一倍價錢,多一倍質量.. 我下次仲打算試o下大大舊o既魚球添!!!!!!
JUN 04

我同男友有時都會幫襯佢. 講真,呢間舖頭o既壽司的確好抵食. 不過,壽司質素確係一般. 我o地多數都唔會要online o既壽司(款式勁少),次次都會order壽司o既. 我鍾意食鰻魚壽司、炸帶子壽司、芝麻八爪魚壽司. 我男友就鍾意食沙律壽司、吉列炸物.. 其實,如果要求唔高o既,都可以一試!!!!!!
JUN 04

我同男友o係上個月試過呢間舖頭o既雲吞麵... 我o地一致覺得間舖頭好過分... 個麵勁細碗,又唔係特別好食>.< 總之,一句講哂:不外如是!!!
JUN 04

上個月,我同男朋友試過呢間舖頭o既油渣麵.. 其實,我同男友都覺得食物o既味道算係唔錯.. 但係,衛生方面就唔係好得la!!! 我o地食完之後,個肚仔都唔係好舒服. 我o地一致認為係間舖頭o既問題law >.< >.<
MAY 04

其實,《祖樂比》如果要同麥記比,可能會相形見絀, 但係我反而覺得佢唔太差!!! 我同男友一致認為最好食o既就係個肉醬意粉... 內裡有芝士o既味道,加埋勁多o既肉醬汁,簡直係一絕! 我最鍾意o既就係個蜜桃批,好好味嫁^.^^.^
MAY 04

我同男友平時都好鍾意去呢間卡拉OK唱k... 貪佢服務又好,又有buffet食! 老實講,個buffet一般o者,唔算好正! 但係佢o既服務態度的確一流! 佢慇勤o既服務態度同舒適o既環境... 係我o地成日幫襯佢o既主要因素^.^^.^
MAY 04

上個禮拜六,我男友短週,唔駛返工... 所以特登陪我食早餐,兼送我返工! 於是,我o地就去呢間大家樂食早餐, 我o地叫o左個炒麵套餐同小籠包套餐... 個炒麵一般啦...我最鍾意飲佢o既熱奶茶! 而個小籠包套餐都幾豐富,有小籠包、餡包、魚麵... 我勁鍾意碗魚麵,佢就似條狀o既魚蛋,好好味^.^^.^ 不過,我嫌佢味精太重,我o地食完之後勁口渴!
MAY 04

裝修後o既麥當勞環境更加舒服! 其實,我都幾鍾意食佢d食物(雖然好熱氣)... 不過,依家嫌佢貴同埋怕肥,所以可免則免喇! 我最鍾意食o既就係難以抗拒o既炸薯條、 朱古力新地(多花生、多朱古力),同埋紅豆批! 我不嬲都唔鍾意食蘋果批,但係我又勁鍾意食紅豆批喎! 之不過,我最鍾意食o既始終都係《祖樂比》o既蜜桃批,簡直係不同凡響^.^^.^
Top