kikikids

kikikids

我是 kikikids
訊息
正顯示第 110 篇(共 13 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
海鹽曲奇
芝麻阿麻子曲奇
NOV 14

上次去買蝴蝶酥之後,一直念念不忘,今次再買曲奇餅,由於組合所限,唔可以綠茶同海鹽共存,最後忍痛放棄綠茶,揀左a symphony of bliss,因為有好香既芝麻,又有朱古力,又有咖啡味買左黎同同事happy tea time,結果大受歡迎,連唔太好曲奇既同事都話好正,個個都話想買。店主要整定多d 存貨喇 tonguetongue超靚的盒smileheartsmileheart很快便被ko了madmad
檢視所有留言 ()
芝麻蝴蝶酥($62)
芝麻蝴蝶酥($62)
蝴蝶酥
0分鐘 (外賣自取)
OCT 14

同事就生日,請唔到佢食生日飯,就諗住買少少野補數。本來諗住近近地買盒rxxye朱古力,不過諗諗下都係諗住買樣特別少少既 o係openricesearch到呢間曲奇,諗住試下啦 試食左芝麻味同原味既蝴蝶酥,唔會太甜,好鬆脆,結果敗比芝麻的香味tongue,揀左佢。 店員服務好好,我話要送比人仲俾左張心意卡添lollol 下次轉戰曲奇madmad
2014-10-27
OCT 14

去左舊老闆既喜宴,個場係幾靚,但係一坐低就發覺太多柱,根本睇唔到禮堂。坐上面係睇到個台,但女仔著裙勁尷尬,一起身就俾下層睇哂 d侍應既態度勁差,個個黑口黑面huffy,呢晚唔算多菜上,同埋都係廿幾圍o者 自助甜品又冇refill,又冇碟裝野食,前菜仲要得返d爛菜同放到林哂既冷麵huffy 主菜得條魚好食,炒飯可以炒到唔似炒飯,真好野 甜品心太軟中間唔流心,椰汁紅荳糕冇椰汁味sadsadsad p.s.星期一要出到咁遠去飲,仲要咁。。。真係俾人情俾得唔抵
Queenwhite
甜tea set
甜tea set
full tea set
full tea set
2014-09-14
是次消費
每人約$150 (下午茶)
SEP 14

join 左facebook 個hightea group,見到有呢個ever green high tea set,就搵個姐妹一齊去,呢日超熱,間餐廳又有D遠,真係行到大汗疊細汗X( 不過間餐廳好靜,裝修又靚,好似外國D小cafe,又冇咩客,岩哂女人傾女人經 等左10分鐘左右有野食喇,個waiter(似係老闆)好細心咁介紹每一款食物,個奶凍同lemon tart又靚又好味lollol加分XD! 姐妹加左錢轉飲latte,但係老闆結果冇收,開心死佢madmad
ls118
large size,蜜瓜+oreo
large size,蜜瓜+oreo
oreo topping,朱古力鬆餅
2010-10-07
每人約$32
OCT 10

呢排心情唔好,想o係返日文之前食d甜o野 本來諗緊食funky ice cream,但係之前試過一般,就想試試新o野... 就見到呢間新開o既,就即刻試下... $32要個large的,要左topping蜜瓜+oreo 真係好滑... 幾好味 臨走見有得試食鬆餅,試左一啖仔,真係好好食喎,下次留返個肚再買o黎食先,haha
pipi22
排骨飯
燒賣
2010-08-27
是次消費
每人約$13.5 (午餐)
AUG 10

見咁多食評都大讚呢度的排骨飯,見阿頭請食lunch,就心郁郁想試下 叫左排骨飯,魚翅餃同蝦餃(本來想要燒賣o既,但係賣哂) 排骨飯真係幾好食喎,扒到乾乾淨淨先肯收手 魚翅餃就一般喇,舊肉有d雪味 蝦餃好正,皮夠薄,又多蝦,d蝦又彈牙 正呀!兩個人都係$27埋單,仲要好飽果隻 下次lunch可以encore再去 (最衰同阿頭食啦,唔係一定影相post上o黎)
薯條好好食!!
薯條好好食!!
burger好juicy,好欣賞佢將片酸瓜分開上
burger好juicy,好欣賞佢將片酸瓜分開上
薯條
磨菇漢堡
10分鐘 (堂食)
2010-08-14
每人約$68
AUG 10

同fd行完街,見有d肚餓,就去city super食o野,嘩...超多人呀!!!d位又難入,要好似誇欄咁先入到(可能係我地果個係邊位先咁掛),對著裙的女仔o黎講超麻煩.... 唔理了,見好多食評都大讚triple-o,點都想試試,叫左個磨菇漢堡餐,真係好正!!!d薯條同m字頭果間真係冇得比,好食好多,個burger好juicy,加埋d磨菇真係勁香!好味~ 咁艱難先食到都抵呀!!
檢視所有留言 ()
三樣o野食都好味~
三樣o野食都好味~
魚湯粉
椰汁雞麵
馬介休撈麵
紫米荳漿
1分鐘 (堂食)
AUG 10

去完媽祖廟,爸爸話好想食呢間o野~ 叫o左馬拉盞撈麵,椰香雞麵同魚湯麵,仲有紫米荳漿,全部都好好味呀! 馬拉盞撈麵好香,同埋好少地地有得食 魚湯麵,本身唔太好魚,好彩佢唔係好腥,又多香料,都唔錯 椰香雞麵好香~不過記住快d食左d油炸鬼,淋左好難食 最有驚喜係個紫米荳漿,超好喝,又解渴,正!tongue
滑不溜口~
滑不溜口~
每人約$6
AUG 10

前往食椰子雪糕,經過呢間榮記,我妹話阿蘇都介紹過,又吵住話要試下 麻麻地好荳製品,不過呢碗凍荳花超正!!!行到成身汗,食番d凍o野先得嘛~~ 睇落去唔滑,但係食落就覺得好正,佢唔似香港d荳花一「不」就散,但係食落又好滑,仲加埋花奶,勁香~~
檢視所有留言 ()
10分鐘 (外賣自取)
每人約$20
AUG 10

呢日一家人去澳門玩,就去搵返好懷念的金錢餅,之前兩次o黎,都覺得超~好味tongue,今次梗要去多次啦 第一次經過門口太早,未開門...逛左陣再去到開門了~~~ 但係狂俾人打尖,仲要係俾返香港人打尖...唉... 算了,我要o既係新鮮出爐o既金錢餅,但係一入口,冇蛋味,冇甜味...失望了... 希望下次再去,佢會好食返....
Top