中文 | English
sawawa
我是sawawa。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
sawawa  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2020-01-27
類別 : 西式酒店餐廳咪嘥嘢食店自助餐清真認證食品無肉餐單慶祝紀念日

大年初三去食dinner buffet, 食物選擇少,又不添加,印度薄餅7:00已經吉晒但無添過,龍蝦又細又無味,仲有少少腥味,長腳蟹腳又喊又瘦!未去過甘差的buffet, 食唔飽,仲要收我$588一位,中哂伏。
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2020-01-27
是次消費: 每人約$588 (晚餐)

評分: 環境 1   服務 2   衛生 2   抵食 1

2015-08-21
類別 : 西式日式西餐麵包店

以前幫襯開LCX間BoloGen, 每次都點卡邦尼意粉,諗起都想食。

今晚去了沙田間BoloGen, 點了卡邦尼意粉和忌廉三文魚意粉。

卡邦尼意粉實在令人非常失望。跟以前在LCX食過的是2個味道,無味的,又非常creamy和sticky , 非常漏,吃2口已經覺得好飽唔想再食。忌廉三文魚意粉尚算是ok, 但也略嫌有D漏

希望BoLoGon改善一下各分店的水準,味道應該要一致。
用餐日期: 2015-08-21
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

2013-07-23
類別 : 日本菜露天茶座任食/放題

河畔花園城新店開張既日本餐廳o係屋企附近,諗住去試下。新張做緊全單85折,都幾多人,如果無訂位要8:00幾9:00先會有位。
星期日打電話去訂星期一晚7:30,點知去到竟然無我個booking! 個姐姐搵唔到我個booking,跟住話8:00先有檯! o下?! 無野嘛?! 我訂7:30架喎! 最後個姐姐都搵左張檯比我地。
食物方面,比起出面的放題選擇不算多 (諗住埋單都係150元,想點姐! 點知…)﹕
刺身有三文魚、墨魚、甜蝦、熟蝦、仿鮑片、魷魚、希靈魚、榮螺
另外有d迷你刺身飯、迷你烏冬、迷你拉麵,仲有天婦羅、燒物、壽司、串燒、鍋物等等。
味道方面,d剌身真係無咩味道,天婦羅d粉好厚下,壽司普普通通,串燒、燒物ok喇,唔係難食又唔係好好食。想講下隻溫泉玉子,完全見唔到玉子蹤影,隻玉散晒同d豉油混埋一齊……. 每人送一隻焗蠔,我老公話ok,但我覺得唔ok囉! 隻蠔有蠔殼碎既?!
環境方面,檯與檯之間都好迫下,張檯好細,放2-3碟野已經無位擺野。
服務方面,漏單非常嚴重,你填10樣野來得2樣,填左要既食物,唔知佢係無定係漏單,攪到唔知再唔再落單好。刺身無論你寫4件都係來2件,我都未試過食放題食左1個鐘都無飽意! 填左2次吉列蠔壽司、海膽手卷都無來,如果無既應該話比客人知嘛 (但我我又見到隔離檯有o黎喎)! 因為漏單真係好嚴重,所以好多想食既野都無試到….

漏單、又唔係特別平,又唔見好好味,都幾失望! 我諗無第二次了…..
推介美食:
用餐日期: 2013-07-22
是次消費: 每人約$150 (晚餐)