sh0246

sh0246

本人發表純粹個人感受及經驗。無意針對任何餐廳 / 集團。請自重。
All comments are based on personaly experience and feelings. No offence to any specific restuarant / organization.
訊息
正顯示第 110 篇(共 19 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
抄雞煲
抄雞煲
2014-10-12
是次消費
每人約$180 (晚餐)
用餐優惠
試食活動
OCT 14

一行三人去食,地點雖然係尖沙咀,但比較難搵。餐廳係2/f,一般人應該唔會留意到佢。 我地叫左1個前菜(情侶肺片), 3個主菜(樂山甜皮鴨, 水煮水庫魚, 辣椒抄雞煲)。 樂山甜皮鴨做得非常好,皮脆肉味美,嫩滑,值得推介!情侶肺片同其他餐廳夫妻肺片類似,無咁辣,但好麻,正!水煮魚同抄雞煲都唔錯,用料足!會再幫襯。
2014-08-16
是次消費
每人約$175 (晚餐)
用餐優惠
團購
AUG 14

從團購買了這開業不久的法式餐廳半自助餐優惠。心想新店開張,質素應該會有保証。怎想到最後得出來的是一個苦笑sad。如果因為以一個相宜的價錢,而合理化我以下的評語,相信這亦有違寫食評的原則。 團購的是2小時的半自助餐,但由於早前的booking被店方因為爐具出問題而要reschedule,所以當晚可用餐時間增加1小時,有好有壞:好~可以有時間等等等待出菜;壞~令自己腎臟受更多傷害。。。寫食評前先描述一下現場環境,由於餐廳約200呎左右的開放式廚房,5張2人枱所以廚師(亦是唯一的店員)的舉動客人也瞭如指掌。 每晚可供選擇的...
2014-08-17
是次消費
每人約$100 (下午茶)
AUG 14

星期日下晝去~ 人客數目唔多,可能係落場時間,所有員工都清潔中同埋數中。坐低後要再找server order比較困難。 一行2人Order左佢嘅Signature Burger: Juicy Lucy同啤酒。Burger製作時間約15分鐘~ 熱辣辣! 有香草及烤芝士香,唔錯! 食得出有兩款芝士parmesan & cheddar,更有蕃茄同紅洋蔥! 但芝士未有之前comment寫得咁多,下次如果芝士份量可加碼就好啦! 下次dinner time再去試其他嘢!
海鮮銀芽omelet
海鮮銀芽omelet
朱古力甜品+vanilla icecream
朱古力甜品+vanilla icecream
甜品
是次消費
每人約$150 (晚餐)
AUG 09

一行6個女仔~ order左3個小食,3個main courses,2個desserts~ 一致認為佢d越南菜唔好食... 係d desserts比較特別~~ bowl小食拼盤 樣樣都超油..sad bowl牛油果軟殼蟹米紙卷招牌菜, 但都唔係太可口... bowl自己包ge米紙卷幾好玩, 但個個都整到穿哂張米紙, 卷唔到~ bowl海鮮銀芽omelet個omelet幾好味! 薄又脆! smile 加埋d餡都唔錯! smile bowl海鮮抄金邊粉 一般水準~ bowl扎肉豬頸肉河內炒米粉 普通, 非常普通! bowl朱古力甜品+vanilla icecream 終於食返少少好味野~ 朱古力好濃!! 個vanilla雪...
炸春卷檬粉
炸春卷檬粉
牛油雞翼
2009-08-11
每人約$82
AUG 09

是日唔知食咩好, 又想食d濃味少少ge野~ 最後就去左清亭食抄金邊粉~~~smile 好彩唔使等好耐! 黎到呢到一定唔少得叫bowl牛油雞翼~tongue 一樣都係咁油, 利口唔利腹~ 不過黎到又好少唔叫ge~~~ bowl抄金邊粉就咸左dd... 不過d料都仲好足~ d蝦竟然唔錯~ 再order左個bowl炸春卷檬粉~ 其實好少食檬粉, 估唔到幾好wo今次! 加多d花生仲好味~!
抄蛋火腿多士
抄蛋火腿多士
抄蛋
2009-08-15
每人約$33
AUG 09

聽左人講好耐~ 好早之前+ve多過-ve, 變變下就-ve多過+ve... 去完覺得唔錯呀~ 個抄蛋會令我再去smile 2個人叫左2 sets~ bowl 抄蛋火腿多士 + 叉燒通粉 + 凍奶茶 抄蛋最正! lol 好滑好多汁~~ 叉燒通就麻麻~ 好彩佢有日清麻油俾你任加~!tongue 奶茶都幾好, 重茶味! bowl 腸仔三文治 + 凍咖啡 腸仔ok~ 但塊包應該搽左牛油+椰漿 mad... 椰漿令口感怪怪地..下次一定要走呢樣野!
Choco Mochahaud
Choco Mochahaud
Crepe with cheese
bacon & egg
是次消費
每人約$120 (下午茶)
AUG 09

愛朱古力人士一定要試!!! 雖然係貴左d, 但都值~ *****Choco Mochahaudbowl 係呢度皇牌~ 有個爐仔烘住D奶, 再有d朱古力粒俾你自己加入去調教朱古力濃度~ lol ***Brownie Sundaebowl 相比起個Choco Mochahaud, 呢個遜色左d, 唔夠濃朱古力! lol 一試無妨~ *****Crepe with cheese, bacon & eggbowl Woh~ 估唔到咁好食!! d bacon好野味, 加埋隻好滑ge蛋同濃厚芝士味! 正!!!lol luv it~
是次消費
每人約$30 (宵夜)
AUG 09

唔係朋友話去呢間我應該唔會去試.. 都ok ge, 一大堆人搵個地繼續chat~ 不過d service就... 我地order左一set ge甜品: bowl朱古力木糠布甸 **算係最好ge一款, 好似雪硬左ge vanilla雪糕+朱古力粉... bowl朱古力草莓 **不過不失啦~ bowl芒果糯米滋 **無咩芒果亦無咩芒果味... bowl桂花糕 **膠味sad bowl涼粉xxx **無試, 因為本人唔鍾意涼粉mad
Chocolate Truffle cake
Chocolate Truffle cake
chocolate truffle cake
每人約$30
AUG 09

食完dinner想搵地方食dessert~ 行下行下就到左wtc~ 1個客都無.. 之前去過百德新街個間食desserts唔ok, 所以都有少少hesitate~ 不過見佢個choco truffle好似好thick choco咁, 所以都去試一試~tongue chocolate truffle cake真係唔錯~ 好choco人士一定會愛上佢!lol
芝士牛肉漢堡
芥末雞扒漢堡
Freeze Mint
2009-08-04
每人約$40
AUG 09

呢度係我去左好多都仲會回味ge burger餐廳!!!lol 個包次次整都係新鮮烤出黎, 又熱又脆!! best buy 係bowl芝士牛肉漢堡 同bowl芥末雞扒漢堡~~~ 塊牛肉非常咁好味, 有肉味之餘又juicy! 加埋個沙律醬同d生菜洋蔥, 一絕!! 去咁多次有80%都係order呢款~~lol 其次係芥末雞扒漢堡~ 個醬好特別, 好野味!! 唔order佢咁多ge原因係因為佢太spicy~ 食哂成個好驚個咀會腫tongue 飲品方面個人覺得bowlFreeze Mint最正!!! hk唔係好多地方有呢種mint ge飲品~~ 呢度d飲品入面仲有d蒟蒻粒~ 幾得意!smile 近來佢個薯條...
Top