中文 | English
melody_cuite
我是melody_cuite。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
melody_cuite  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-02-25
類別 : 西式

現在才寫回此食評, 是否遲了點呢?!
但真是真心想推介此餐廳!

一去到已見枱上有張咭仔, 印有我們留位的名字, 真貼心!
我們的座位正對著落地大玻璃, 窗外正是酒店內的草牆迷宮, 加上小許陽光射著~~
一去寒氣, 身心舒暢 ^^

餐廳提供的是半自助形式. 頭盤及甜品是自助的, 主菜可5選1.
頭盤及甜品款式唔多, 但每樣都可口~

三文魚刺身+水梨. 從未想過這樣配合是更帶出三文魚的鮮味, 再加上梨的甜~ 真不錯!

煙肉+蜜瓜. 不是我卷的. 是廚房卷好才放出來. 蜜瓜爽甜, 煙肉咸度適中.

主菜分別是羊架現意大利雲吞 及 火雞
兩款味道也不錯.

最後甜品雖然只有4款, 但每款也令人回味! 尤其朱古力mousse cake, 我便吃了三個. NewYORK Chesse 也推介!
餐廳送的特飲: 士多啤利梳打. 好配合x'mas

餐廳送的特飲: 士多啤利梳打. 好配合x'mas

埋單兩人$600有找, 以聖誕正日來說真係唔貴. 加上食完還可於迪士尼酒店走走, 人又不多. 真是那裡找?!

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-12-25         慶祝紀念: 聖誕節
是次消費: 每人約$280 (午餐)

2012-02-25
類別 : 多國菜扒房西餐廳自助餐

結婚周年緊係要食好d!smile
之前真係無諗過呢間餐廳會咁full booking...
我地已經早半過多月前打去book, 12/2正日已full booking. 為有提前一日啦!

去到發現環境一般, 座位距離太近. 去出去入都要好小心, 怕撞到其他枱.
但講到食物又真係唔錯~~

-長腳蟹: 正常, 同一般hotel buffet 的差唔多.

-刺身: 三文魚 (一般, 有邊) , 甜蝦 (好鮮smile) , 帶子 (好鮮)
good

good

-生蠔 : 即開的. 好新鮮! 不過瘦左d.
一般

一般

- 和牛 : 好味!! 無論係牛排, 一口和牛漢堡 又或 鐵板和牛 都好好味!
good!

good!

-鵝肝 : 最推介這個! 真係煎到好香好滑!! 好味到我已沒理會到蛋固醇, 一人吃了4件! 大滿足!!!
推介

推介

-牛乳布丁 : 好滑, 唔太甜

- 心太軟: 甜品重頭戲!!!師傅好有心畫花~~ 味道唔錯, 朱古力再濃一點會更好!!!

其餘還有其他食物, 但一般般啦! 唔能夠每款都好高質數. 本人覺只食以上推介的已夠滿足!lol
推介美食: 鵝肝,和牛,牛奶布丁
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2012-02-11         慶祝紀念: 紀念日
是次消費: 每人約$380 (晚餐)

共有1 人投票

2011-09-15
類別 : 西式咖啡店甜品/糖水雪糕/乳酪

成日留意到ROLL 係 OPENRICE 長期在好評榜內,
心諗一定有原因!
見呢日行開TST, 專登去買幾件試下lol

最後買了MANGO, 芝麻 同STAWBERRY~
還有Sakura macaron !

卷蛋雖不是傳統的海綿蛋糕, 感覺反是像的蛋白CAKE.
不過感覺反而沒那麼膩. 另涵料十足smile

最LOVE 芝麻味道!!

macaron 造型可愛, 味道亦比一般的沒那麼甜. 總括這TEA 不錯lol

推介美食: 竹炭芝麻味卷蛋
自取等候時間: 0 分鐘