中文 | English
我是Tabo456。我是一名OL。我最鍾意日本菜意大利菜自助餐,Cheesecake。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Tabo456  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-05-20
類別 : 日本菜火鍋自助餐

當日話做緊promotion, $148 以上汽水任飲,我哋3條友order咗$148個set。d 牛唔錯,唔算肥,不過食到第3 次再order,碟牛明顯同之前有d分別,肥比較多,顔色較黑,冇咁靚,大概食到70min,經理話要埋單先,方便佢哋埋算,但可以繼續食,過咗一陣我哋想order 汽水個waiter 話埋單之後巳經係last order唔可以再叫,但經理之前又唔出聲,最后經理都比3罐汽水我哋!不過around $160 放題,選擇多的是,唔會再去!
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2012-05-15         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$165

共有2 人投票

2010-07-02
類別 : 多國菜酒店餐廳海鮮酒家自助餐浪漫情調慶祝紀念日

凍海鮮有長腳蟹,龍蝦仔,青口,帶子, 蝦,和翡翠螺。長腳蟹 有 d霉,雪味好重,翡翠螺冇味兼好實,龍蝦仔只有鹹味,青口,帶子 ok, 蝦最好。

凍海鮮 附件嘅Salad有蟹柳蟹子,蝦及帶子配blueberry & raspberry都 ok 。Parma Ham 有 2 隻 但我本身唁鐘意食!

魚生 有 6 -7 種,都算新鮮,但 size 好細,只有1-2 件,唔夠喉 ,唔 match HKD500 一位,想食要行好多轉。有海膽,但 d friend話有少少腥。

熱盤冇乜 special ,但當日有煎鵝肝同帶子黑松露天婦羅。

甜品亦係 ok。 Ice cream係Haagen Dazs但只有 vanilla and chocolate,no other choice!

Conclusion : 唔值 HKD 500! Weekend仲貴 D .... 更加唔駛考慮!
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-06-29         慶祝紀念: 紀念日

共有3 人投票

2009-09-16
類別 : 多國菜茶餐廳/冰室

剛好到銅鑼灣上堂,朋友重点推介,又見冇セ人就試吓,Serve 我哋個Waitress 態度真麻麻,全程黑面冇笑容,好似仲覺得我哋好煩。sad

叉燒通粉,有好香日清麻油味,但叉燒好"鞋"! 唔得!!
反蛋火腿多士,一般,有同事食炒蛋,話唔算好滑。
北海道牛奶熱咖啡,最失望,奶會分開上,奇怪唔覺有北海道牛奶香味,問d waiter 原來有北海道牛奶and 淡奶,明顯淡奶比率好多!
$35 一個 tea set, 好多茶餐廳都優勝過佢!huffy
用餐日期: 2009-09-11
是次消費: 每人約$35

2008-04-09
類別 : 西式酒店餐廳海鮮自助餐

自從世紀香港酒店裝修後,一直都未試過,星期六又book 唔到六國Hotel, 見在75折就同屋企人try ,其實都$240 。魚生一般(都冇encore 衝動) ,蟹、龍蝦仔好細隻,凍蝦又唔吸引,salad 又一般,所以就主攻熱盤,but disappointed again, 有雞、、牛、羊、豬、魚,但味道唔ok, 冇一味會再食,條蒸魚ok, but 再巳經凍晒,不能再食。

最失望麵包條又硬但唔脆,taste bad。有個section 係“拾拾”,有seafood, 丸類,菜(大路) ,菜唔靚,但師比6-7 條,其實份量少都照食,但實在太難食,我細佬要多少少,但絕對唔要菜,師都比4條佢,仲分2 隻碗比佢好怪。

Roast beef 燒得OK , 但舊肉冇味,都冇encore,見師剛剛做好pizza, 以為ok, 點之又硬又係唔脆。Bbq pork chop 十足人乾咁都冇人過。

Dessert table 只有一個chocolate cake 較好,jelly ok 但唔prefer buffet 度食囉。新鮮麵包布甸都係好硬,其他cake 一般,chocolate 梳乎厘ok , 但要排隊,ice-cream 係nestle 基本口味,Original price 係$288冇理由食呢隻ice cream , 我encore pineapple & 西瓜3 次因都甜, but 哈密瓜同密瓜都好白,我冇試估亦唔甜)。

結論$150 buffet 都勉強收貨,$288 of course “NO WAY”!

連最愛吃buffet 細佬都話早知食海南飯。

是次消費: 每人約$240

共有3 人投票

2007-11-09
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐適合大夥人慶祝紀念日

裝修後好似少很多食品,冷盤、生同以前一樣,熱盤款飾唔多,燒三文魚好咸,羊扮一般,蝦片好掂,炒牛肉好“鞋”。冇熱盤值得encore。
不過燒牛肉唔錯,沙律種類很多,帶子加柚子沙律very good。
甜品ok, 但冇驚喜。

一定要講waiters , 好young ,但冇服務態度,個個都冇笑容(好似dreaming) 同冇反應,坐低後水又唔比,明明softdrink 係FREE ,冇waiter 會問你,亦冇refill過,連水都唔會主動refill。應該係以前d staff 走晒。

面目全非,不值得再去!

寧願比多少少去會展(但冇生蠔) or 平平地去灣仔六國。
是次消費: 每人約$330