UN

UN

年紀不詳,但熱愛食物。
訊息
正顯示第 110 篇(共 30 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$300 (晚餐)
FEB 23

全場坐無虛席,也有很多長輩級食客,令人信心大增lol 糯米釀大腸,脆口乾身 煎麵,較厚仔,突出外脆內軟嘅感覺,不過糖、醋應該提供兩個小匙,不夠細心 鹵拼忘了影相,有鵝肉、墨魚、腩肉、蛋、豆腐,算係較好的配搭,唔似出面其他店,只可雙拼或多數鹵拼就冇墨魚同鵝肉。 水瓜酪清香味爽,正常操作 甜品出色,綠豆爽足料、湯丸兩粒、反沙芋酥脆。 餐牌有分大細份,人多人少都方便,唔似以前樂道那間樓上舖,次次都勁大碟(雖然好食)。埋單3人1000元。
JUL 22

新界牛出征港島晚餐,康怡其實選擇不多,樂拉麵是第二次吃,感覺較穩定及適合家庭。 白貓拉麵正常發揮,不見得有驚人之處或極有特色。 蟹糕飯反而有驚喜,味道出色。 豚肉飯是小朋友食,中規中矩。 員工態度幾好,值得一讚!
2021-06-15
每人約$250
JUN 21

食物質素高,蕃茄凍湯、青椒有特色,可自選一種前菜,我要了沙律。 拍下了朋友的主菜。我要了個類似牛肉千層的東西,好滿足。選擇多,甜品亦出色。 不過要留意上菜/服務都比較慢,心急的打工仔就要小心控制時間了。
1 推介
輕鬆豆*HappyMealFamily
每人約$1000
JUN 21

餐單貝類較多,本象拔蚌及生蠔好甜好鮮味,有dry-age的刺身,也有招牌的溏心瀨尿蝦,熟食部份清酒煮蜆非常特別,值得一讚。 由於不太好白身魚,也有食物敏感,師傅前後打來溝通兩次了解口味及討論菜單,感覺有誠意。 現場環境所限,不會見到師傅表演/特別功架,也不是「食環境」,但感覺其實係物有所值嘅。
1 推介
Winniehwho
2021-06-20
JUN 21

一直對景霖都有好感,但估唔到今次食個牛腩米線係羶嘅。 又唔似係我口味問題,因為真係羶到羊肉咁。 不過呢,我又食晒,可能係我食到羶,但呢個不是一個好的體驗。 總括來說,可以食,但唔好食牛腩就得=.=
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2021-04-09
是次消費
每人約$100 (午餐)
MAY 21

中午多人等,但值得 與朋友們一起午餐,先來泡菜、勁好食 3人午餐: 分別係午餐盒、炸醬飯同烤豬肉飯 大碗、份量足 唔知點解成勁多外藉人士,好啱佢地口味? 食食下,諗起驅魔麵館tongue好像跳得太遠了
這篇是 [非食評]
MAR 21

灣仔午餐難搵位,這間新開的餐廳尚未算成為大熱之選,所以搵位相對易。 食物質素同價錢有點喜出望外,因為唔係貴,100有找,但同外面過百蚊嘅餐同級,值得一試。 不過位置確實唔多,有一半做寄賣。 bowl
JAN 21

生意難做,利小館午餐價錢在同場仍是偏高,不過食物質素高,也有一定吸引力。 份量不大,但夠食。午餐叉燒飯最貴,但最好食。平均每個餐80-110,可選主食+小食(前菜/包/甜點)。
檢視所有留言 ()
冰鎮咕嚕肉(特別版)
冰鎮咕嚕肉(特別版)
蟹粉鍋巴
蟹粉壽麵
蟹粉壽麵
金磚豆腐
金磚豆腐
0分鐘 (堂食)
2020-10-09
OCT 20

與長輩吃晚飯,還是選擇坐得舒服、食物水準好的地方。也幸好是訂檯,能夠訂到冰鎮咕嚕肉(特別版)^^,看到也開心~ "當造"蟹粉的菜式比較多,蟹粉蟶子糯米飯、蟹粉鍋巴、蟹粉壽麵,也有較出名的花雕話梅蝦及鮑魚,喇沙蜆反而係岩"後生"既菜式~哈哈 金磚豆腐有驚喜,有D紫菜包住,係特別D,味道也多點變化。鮮魷正常,大家都集中在蟹粉上...哈 食物及味道是超班的,也是值得推薦的地方。這段時間大家都少了相聚的時間,何不好好享受用餐時光? 很久沒有發文,相片質素只是一般,看來是時候換手機了。
2014-07-02
是次消費
每人約$200 (晚餐)
AUG 14

食物味道普通 一行八人吃飯,點菜時沒生蝦、沒鳳爪,已感失望,菜式份量少,又不算好味。最可怕是烤餅,菜單上說明一份兩塊,但上菜時賣相極差,也用了個大碟,更覺孤單。 服務一般,同一般「抄散」一樣,冇心機
Top