中文 | English
肚餓鬼  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2003-07-23
類別 : 港式茶餐廳/冰室粉麵/米線

今日同同事去食午飯,我同事叫o左咖喱牛腩飯,不過食唔晒,重剩好多.個伙計埋o黎收o野時見剩o甘多,於是問我同事:"D 咖喱牛腩係唔係唔好食";我同事答佢:"唔係,只不過辣得制".跟住個經理就行埋o黎問要唔要換過另一款飯.嘩!茶餐廳價錢,酒店般待客. Good!!!!!

2003-07-22
類別 : 多國菜西餐廳

環境好,幾靜,好好feel.
我o向7月中去食飯,set dinner o個湯係蕃薯蓉忌廉湯,好有口感,啖啖都係蕃薯蓉.正!!另外一碟芝士焗生蠔又係蕃薯蓉氈底;連主菜都有蕃薯蓉伴碟(出邊其他餐廳大多用薯仔蓉).幾特別!

2003-05-25
類別 : 法國菜西餐廳甜品/糖水雪糕/乳酪

我第一次去,覺得環境唔錯.個經理比我感覺好似朋友o甘傾計.(唔似有d 酒樓凈係識問你d o野好唔好食)

2003-05-04
類別 : 日本菜自助餐

D壽司好好味,D生蠔又大隻.最緊要食焗龍蝦(限量);不過三文魚好似唔係o甘新鮮!食物款式唔算多.

靚相

2024-01-19 (屬於相關食評)
類別 : 西式扒房燒烤西式糕點

環境不錯,職員很nice,很適合朋友相聚談天說地。這次跟太太來慶祝生日,經openrice訂位後,餐廳也會經whatsapp確認及詢問有什麼要求,這點很不錯。Order了一個Tomahawk set for 2,再加了一個炸洋蔥和一個香蒜牛油煮蜆,很美味。只是斧頭扒點了medium,出來的有點太熟了😅。
另外餐廳逢星期一為男士日,星期三為女士日,男或女士在當日可無限添飲,更適合一班朋友相約傾下計,食下嘢。
推介美食: 法式焦糖燉蛋, 香蒜牛油煮蜆, 芝士蛋糕
用餐日期: 2024-01-17         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$672 (晚餐)