Stanic

Stanic

我是 Stanic
訊息
正顯示第 19 篇(共 9 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2023-07-01
紀念日
是次消費
每人約$250 (晚餐)
JUL 23

新店開張,去試吓新野,預早book枱,唔洗等,唔係就要排隊睇先入面吞口水。食物幾多款,豬牛雞新鮮,熟食有水煮牛,口水雞,又糕點,汽水,老火湯,場內見到有幾張10人大枱,枱櫈卡位好坐,寬鬆,任食,任飲,任玩,一家三代去食,飽飽出門口。 食飽去玩下綿花糖機,仲有個大介子裝飾同老婆打咭。睇得出店主好有心機打造出來。 始終新店仲需要時間調整一下各方面,會再去。madlike唔記得咗,仲有個鉄板師傅即叫即煮海鮮。大排長龍。讚! tongue
2021-07-23
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUL 21

本身去食隔離泰國嘢,點知無位,見到佢日本嘢門面唔錯,又唔使等位,冒險試一試,點知真係賴嘢,吃咗個魚生刺身,上枱時已經水塘浸住啲魚生唔知係咪生猛海鮮。入口像爭鮮一樣很普通普通普通。。。。。叫咗碟燒茄子,燒牛舌,燒粟米,石板燒牛肉晚餐。先上燒茄子,完全沒有串燒風味,很像蒸茄子一樣。再上牛舌。温度是剛剛叫暖上枱。入口堅韌。燒粟米,又係一樣,温暖上枱,全無火喉!敗!下次不會再去。這種食物質量,香港人很定不會愛。祝早日改善。
2021-07-16
生日
是次消費
每人約$250 (晚餐)
JUL 21

今次已經係第五次光顧,每一次的食物質素都能保持,雖然都係冰鮮,肉味仍然保持得到水準,不同部位,不同感覺,每一碟的份量雖然較少,但是可以把全部牛部份都可以試一下,四人光顧,可以盡嘗各個部位。 湯底,我哋今次揀咗青椒牛骨鴛鴦湯底,青椒辣到適中,對於不愛辣的人士都可以勉強接受,牛骨湯底清香,非常適合的一個配搭,店內還有手工啤酒,每個啤酒都有不同的風味,如不喜愛啤酒也可以喝酸梅汁等等,餐廳內環境整齊,美中不足是冷氣機有少少滴水,整體我會比8/10
油炸鬼墨魚滑
2019-09-30
是次消費
每人約$300 (晚餐)
OCT 19

銅鑼灣黃金地段,黃金地舖,價錢比其他區的火鍋高一些,高價錢的餸菜,絕對是適合高消費的市民。但是價錢與食物質素不太合正比,地點絕對黃金。如果你們的budget 不是高,就不要光顧這類型的店舖 店舖內,裝飾有心思,空氣與一般火鍋店比較混濁,但是2樓的空調比較足夠空氣流通好一點,本人比較喜歡油炸鬼蝦膠。其他也吃了牛頸脊,肥牛等,質量都是一半一半,平均每人消費300元。抵唔抵食,真係見仁見智,未食過的不妨一試。
2019-07-13
每人約$35
JUL 19

門口擺放一張餐桌,可供吸煙者使用,每當冰室的自動門開啟,所有二手煙同時會湧入室內的範圍,把整個餐廳範圍充滿二手煙味,確實難以忍耐,立刻把早餐吃完就立刻離開,很不欣賞這樣的餐桌擺位。
BigBowl
DEC 18

食材一般,款式一般,質量一般般,店面ok,員工正常,位置小,收費和收到的好普通,未去到難食,是熟! overall 感覺好一般的面店。不會再來。唔信自己去感受一下。謝謝觀看
招牌拉面
3分鐘 (堂食)
2014-05-04
是次消費
每人約$75 (晚餐)
MAY 14

上個月的偶然下,去了他們的大角咀岩手,今次去開旺角汽槍街陪細佬買野, 行下行下見到上次岩手個老闆,比佢認得我,(心諗:咁好記性?係唔拿係呀...#@?)一出聲,佢堅認出我,寒宣幾句,原來尼位老闆的另一間分店就在前門。所以就決定帶細佬去食一次。 入到去,旺角地方都係不算大,但有日本feel,有bar台,有4-6人台,幾骨緻.! 我和細佬點左個地獄和招牌岩手拉面,我要加加加辣。老闆笑住回答: mei wan tee..... 拉面到,我們開始試飲一口熱熱的湯底,(夠香,味夠濃,不是只得重辣,而是很適中,合我和弟弟口味) 我...
JeanBill
2014-04-04
是次消費
每人約$55 (午餐)
APR 14

一個好簡單和很重要的重點,知道一碟雙拼燒味飯價錢是$55元,但未試過這店就去試一下,叫了一碟雙拼燒味飯。1分鐘就準備好,賣相不錯的,點知一開始品嘗後發現一個大問題,就是米飯太林了。配4切白切雞和4切差燒,這情況真的無心機再吃下去。 但點都吃多2淡,挨多10分鐘就賣單去了。 四週看看,牆上都是報紙報道,但望返自已碟野。只是一個不幸! 不想再來了。
or#Tm66407830
串燒田雞!
串燒田雞!
燒羊架
燒羊架
唔記得咩名,食落都幾好!
唔記得咩名,食落都幾好!
沙律冷面,個汁ok喎!
沙律冷面,個汁ok喎!
越食越過隱,唔猙在試下燒鮑!!
越食越過隱,唔猙在試下燒鮑!!
店長請既有機笳子讚!
店長請既有機笳子讚!
最後咪成都係野……
最後咪成都係野……
2009-07-19
是次消費
每人約$100 (晚餐)
JUL 09

星期日打完風,見無咁大雨,困左一日huffy,終於可以出去舒展一下,就約個車友,去左東大街,本身諗住去食安利,突然比個靚女shocked截擊,仲隊左張傳單過黎,話係食日本串燒,剛開始試業,咪同朋友試下。mad 入到去已見到有大廚燒緊串燒,入面都多人到淨返D吧位,只可坐外面門口位,吹吹風扁吧,跟住就比頭先既女仔介紹,點左都幾多野食。 不過廢話小講,大家睇下用手機拍既食物相。唔好介意差左D。tongue 總括,可以再去tongue下次試下燒海鮮!chopstick
Top