中文 | English
我是住在佐敦的sugarbearbear。我在佐敦工作。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
sugarbearbear  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-03-24
類別 : 意大利菜薄餅漢堡包浪漫情調適合大夥人慶祝紀念日

由於小妹已移居温哥華兩年, 所以亦冇寫食評一段時間. 呢次放假返HK, 朋友約去Wing’s Kitchen 聚舊.

去之前一心諗住至在同friends 吹水. 不過呢間bistro 比到我喜出望外嘅感覺. 雖然吾似外國d waiters 咁有條理, 不過我地問有咩recommended, 佢地都樂意回答.

Ordered 咗 Potato Skins 作小食. Stuffing 係洋葱, 煙肉, 同芝士. 算係香口嘅小食. 食完冇成口油, 雖然吾特別, 但好食!
Menu 上Carbonara 係Fettuccine, 但我比較鐘意Spaghetti, 所以要求轉. 效果好好! 值得讚係煙肉煎得香脆, 混入cream and egg 格外好食!
之後係Smoked Salmon Pizza. 我好欣賞佢地係hand tossed, 塊pizza 一D油都冇! Healthy Choice! 配埋dill 同 cream cheese, 味道好夾!
總括, I like this Kitchen! 下次返HK, 我會再來的!
推介美食: Smoked Salmon Pizza
堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2014-03-21
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2009-07-20
類別 : 港式快餐店

聽講住响紅磡個Friend講, 話海馬係一間好味又老字號嘅外賣快餐, 於是乎今日趁放假專登走去試吓!
叫咗星洲炒米加羅宋湯, 等左足足15分鐘, 見仲未得, 咪問吓過伙記有冇漏單囉, 佢好不耐煩話多order, 等多陣啦, huffy
上到個Friend屋企, 打開盒米粉, 聞到D咖哩味都几香, 点知食落發覺D蝦"霉" huffy, 啲米粉又碎濕濕, 唉...... 真係有啲失望, 點知個湯...... 好浠同好淡sad D湯又冇乜料,
不過, 一分錢, 一分貨 $30 有找, 可以有什麼要求?不過就冇下次嘞!
用餐日期: 2009-07-19
是次消費: 每人約$29 (午餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: