eyeshield

eyeshield

我是 eyeshield
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
APR 24

真的是人氣店嗎??味道一般,CP值極低。 食物完全不值這個價錢。 人氣梳乎厘,哈,真的十分一般,蛋香欠奉,earl grey sauce 也麻麻,細細份,還要等上差不多半小時。 不推薦。 意粉裡面嘅蟹肉,食落似罐頭,一啲鮮味都冇。擺盤幾靚都冇用。 LATTE奶泡不夠綿密,很快就散。 不推薦Matcha latte。Mocha還好。 提一提,入座起限時90分鐘。如果想和三五知己聚一聚腳,談談心事,享受假期,就要考慮第二間餐廳了。
FEB 23

買咗盒辣炒年糕,返到屋企打開,盒年糕個樣係好似叮叮飯咁樣嘅包裝,已經有少少失望,感覺好似pack好咗然先翻叮,份量又少,配料又少。 撕開透明膠紙,用筷子一篤,啲年糕硬到篤唔入,初初諗 可能未煮夠所以唔淋,雖然啲魚板係好熱,不過都照煮吓睇吓會唔會令啲年糕可能淋返。 放落鍋加熱咗勁耐,又煮又加蓋焗,總之點整都煮唔淋,條條咬開都又硬又白芯,最後一條都食唔到。 事後同餐廳講返,獲得一句 「可能啲貨有問題」就算。 咁其實你幾廿蚊賣啲咩垃圾俾我食? 😡
DEC 22

無意中見到呢間店嘅龍蝦all day breakfast實在太吸引,專程來試吓佢! 份all day breakfast好大份,一個女仔未必食得晒。 主角 龍蝦:有啲失望。又乾又鞋,不臭也不鮮。 Egg Benedict: 淡淡的,因為荷蘭醬唔夠,煙三文魚又唔夠鹹香。 煙肉: 唔肥唔乾唔太鹹,又夠香口。 牛油果多士:多士夠脆,牛油果沙律調味重手少少就好。 大啡菇/腸/粟米粒/茄汁豆:正常。 薯餅:唔油又夠脆,好食。 沙律菜:唔苦,亦唔好食。 Cappuccino: 一般。 最後點多個Tiramisu 做結尾。同x心嘅質素差唔多🙄🙄🙄 有...
OCT 22

之前專登入元朗嗰間食,諗住懷念吓泰國banana pancake ,但真係好失望。 今次行過見到呢間,都冇乜太大期望,勝在唔係等好耐,點知又幾好食喎,雖然同泰國嗰啲都係差啲,但好食過元朗嗰間。 一定要企埋一邊即刻食,仲有脆底嘅口感,外賣就唔知了。
這篇是 [非食評]
SEP 22

冷氣勁凍勁大風,吹到咩地步?吹到職員都吹唔到smoke ball 喺杯cocktail 上面,吹咗3-4次先成功。放低就後咪佢轉身走,咪又係吹俾啲風吹爆。唔好話打咭,想hold到影到張相都難。 環境一啲都唔舒適。 吹到咁,啲食物又快凍,著咗褸,露出黎對手都凍僵,吹到流鼻水。我諗著羽絨都唔會出汗。 又有二手煙味,應該係廚房嗰邊傳出黎。 食物同cocktail / mock tail 又唔係特別出色, Cp值低。 後悔黎咗試呢間野。
DEC 20

見lunch set $58(未加一)好似好抵就入咗去食。 叫咗個冬陰公蜆肉意粉,包杯野飲,份量細到幾啖食晒,係食唔飽架!最憎出街俾錢食個lunch set係食唔飽! 豚肉生薑燒丼:唔好幻想係出面丼丼飯嗰隻燒豚肉片,係一舊舊鞋恰恰嘅瘦肉粒!又唔夠汁! 見相片,加$38(未加一)嘅小食幾吸引,就叫咗個一碟三舊嘅蟹餅,上到枱,變咗三粒炸魚丸,邊忽係蟹餅呀?好搵笨呀!個感覺好似俾人呃咗咁! 真係好嬲!永遠唔會再幫襯!
1 推介
Jodie Chan
SEP 19

之前經過見到呢間野火焰乾炒牛河好似好有鑊氣,仲有斑蘭蛋tart,綠色的好特別。 星期日下午去試試佢,大大個下午茶餐牌棟喺門口,入到去餐牌都有乾炒牛河茶餐,到落單嗰陣就話其他炒粉飯都有茶餐,浄係得乾炒牛河 今日 冇茶餐,得正價$52,仲要熱飲都要+$3,吹脹😡 最後都叫咗當食正餐食多啲。見到隔離枱食茶餐炒貴刁嘅份量,我嗰碟正價牛河份量唔多得幾多,又冇鑊氣,味道同份量都對唔住呢個價錢。 斑蘭蛋tart食唔出斑蘭味,$10/個。 熱奶茶ok。
MAY 19

一場黎到太古睇戲,順便openrice一吓太古有咩好食。第一位就係呢間?米之蓮一星? 間中一餐半餐,貴唔緊要,最緊要好食,就試吓你! 前菜: 1- 八爪魚($150):疑似過熟,冇鮮味,不爽口。附帶三塊極硬麵包。 2- 焗千層茄子($140):頭兩啖ok,第三啖開始好肥膩,開始唔想食。 主菜: 1- carbonara ($160) : 麵質鞋到似鞋帶,好難食,食淨一半食唔到落去了。 2- M5 sirloin($340) : 牛扒正常。薯蓉應該加咗大量牛油,好膩,連老公都食唔到。蘆筍又老又有臭青味。 索價咁嘅價錢俾啲咁嘅野...
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2018-10-26
是次消費
每人約$263.5 (晚餐)
OCT 18

Book枱時已知90分鐘限時,以為好旺場但其實由頭到尾都冇乜人,限時形同虛設可以慢慢坐。 一入門口就見到個男人整緊野飲,西口西面趕客咁樣,講個字都唔想,冇禮貌,冇乜客唔係忙,講一句前面同事幫你 真係好高要求咩,行入兩步有位侍應小姐見到我同友人便幫忙帶位,友善的,但有不合理位係begal上枱冇耐,我同友人平分完各自拎起個包,嘅沙律菜都未食就想收碟? 最低消費一杯飲品唔計食物,啲飲品閒閒地都over$60,叫咗兩杯cocktail $98/杯,冇乜特別,似果汁冇酒味。 帶子黑松露意粉,帶子過熟,意粉太少(如圖),上枱...
2 推介
appleman10
微服私訪
即磨咖啡
2014-07-03
是次消費
每人約$170 (晚餐)
JUL 14

信錯左啲like! sad   長話短說!講重點 chopstick 包:好un,唔係煙un嗰隻,唔好食 chopstick 忌廉湯:好淡 chopstick 紅湯:辣辣地幾好飲 chopstick 瑞士雞翼:鹵水雞翼黎嘅 huffy chopstick 芝士西蘭花:冇乜味 chopstick 薯角:唔脆,好油 chopstick 田螺:正常 chopstick 香辣蝦墨汁意粉(唔記得正確菜名): 隻大蝦啲肉又梅又冇鮮味,個汁似超級市場樽裝茄汁,失望! chopstick 西冷配意粉:西冷好冧,冇乜牛味,失望! chopstick 熱奶茶:ok, 偏淡 chopstick 即磨咖啡:好香!驚喜!唔使加錢! 本來想試tiramisu 但真係唔想再花錢喺呢間野度 sad
Top