為食Dee少

為食Dee少

我是 為食Dee少
訊息
正顯示第 13 篇(共 3 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
洋蔥牛排腸仔飯
洋蔥牛排腸仔飯
2009-07-07
每人約$20
JUL 09

以Lunch來說, 這餐廳的食品雖然不算得好食,但又未至於難食的地步。 近星期,多次光顧這餐廳,終於發現了兩個特別的地方。shocked 第一,原來不是天天都有午飯架!真係可遇不可求;shocked 第二,原來特餐是有湯飲架!不過先到先得!shocked 所以,尋日我好幸運,有機會飲下湯。lol 是日特餐,我選擇了洋蔥牛排腸仔飯, 和我中學年代的Lunch一樣, 都是薄牛排,非常易切, 而洋蔥汁是非常「杰」架!不過勝在夠多,一定能夠撈晒個飯!chopstickbowl 差點忘記個湯先! 有羅宋湯,稀如水,但又有十足的羅宋湯味道,真係奇怪!
午餐-雪菜肉絲炆米
午餐-雪菜肉絲炆米
2009-06-24
是次消費
每人約$22 (午餐)
JUN 09

最近兩日,我都在美食軒都食午餐,bowlchopstick 一日就食快餐 --- 洋蔥魚柳腸仔飯, 一日就食午餐 --- 雪菜肉絲炆米。 講真,以小型的茶餐廳說,算是不過不失!tongue 雖然沒什麼服務可言huffy,因為好像大家樂、大快活一樣,以自助形式, 先付款,後取餐,但勝在價廉物美。smilesmile 但是,由火車站行路前往,需時十五分鐘, 以現時天氣來說,絕對會汗流浹背!
2009-06-17
是次消費
每人約$23 (午餐)
JUN 09

茶餐廳最近成日都食,不過係大排檔的,近日都係第一次。 最近係沙田出入,沙田D茶餐廳都差唔多食過晒啦! 所以轉戰禾輋術市。 點知一上Openrice搵一搵, 好少人對Le邊D餐廳有評價,咪試試囉!mad 今日Lunch叫左個粟米肉粒飯+凍奶茶,都可以啦!smile 因為都好耐無食過啦! 但我覺得佢好足料,除左有粟米同肉粒外,仲有D火腿絲,紅蘿蔔絲,蛋光,都ok架!shocked 以香港而家情況,都算價廉物美架啦! P.S.不過係好熱架!無冷氣架!要有心理準備!
Top