civona

civona

我是 civona
訊息
正顯示第 110 篇(共 25 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
生菜魚肉
生菜魚肉
AUG 23

用心制作,簡簡單單的生菜魚肉,竟然可以加埋陳皮及新鮮蔥花落去製作,街坊生意,良心小店。 自家制餃子又係多餡,放湯同煎都一流。yummy 仲有佢哋自家製嘅辣菜脯,食過返尋味。如果堂食配生菜魚肉一流。
蓮藕BB
蓮藕BB
麻辣豬骨湯米線
麻辣豬骨湯米線
DEC 20

新開的米線鋪頭,FB 已有街坊食過表示好咪,今日就走去試一試,裝修簡潔乾淨,店員有禮貌,又會主動介紹店內菜單,十分抵讚。 小食方面,雖然唔係多款,但貴精不貴多。而且有蓮藕BB食,真係比較少有,但呢間又整得幾好食😋
2020-05-30
MAY 20

kisslike熱情既老闆,超水準朱古力,有如酒店般水準,但 極之親民既價錢就可以品嚐到。本身喜愛朱古力,但老闆俾我試原粒朱古力豆,真係一試難忘,好似飲酒一樣既香味,有不同層次既味道湧出,真心推介愛酒之人可以試下。cry
烏雞燉湯
烏雞燉湯
JUN 19

扁食原來即係香港叫既雲吞仔,細細粒一口一粒,好味道。 佢地個燉湯都飲得出有心去做,唔會好油膩,但飲到足料去燉既效果。 姐姐好耐心咁介紹菜單上既選擇俾客人聽,呢樣真係飲食業黎講好難得的。like
1 推介
齋滷味
咕嚕猴頭菇
咕嚕猴頭菇
MAR 19

呢間素菜館真係抵食夾大件,仲要好味道,下次都會帶屋企人黎食。 今晚有d 少插曲,食食下飯,有的通知門口有警察抄牌,全店好齊心咁提各位食客有冇心出面有車,有警察抄牌,當店員知道真係有食客有車在外,她第一時間跑出店外叫住阿Sir, 唔好炒住,車主黎緊,極之有Heart 既店員。今時今日真係好難得👍🏻
馬拉盞炒椰菜苗
馬拉盞炒椰菜苗
咖喱軟殼蟹麵包
咖喱軟殼蟹麵包
海鮮沙律
海鮮沙律
MAR 19

估唔到市政街市除咗大排檔,都有泰國菜,而且位置熟食市場嘅角落頭,遠離嘈雜嘅大排檔自成一角。 座位較為寬敞,分量對得起個價錢,味道亦好。下次可以叫多幾個人去食😋😋like
FEB 18

主打黑松露既菜式,我是為黑松露而去的,餐廳主打係原粒黑松露磨片上菜的意大利粉,有黑松露芝士醬,黑松露雞湯,黑松露焗蠔,但好可惜,希望越大失望越大。 黑松露意大利粉,睇落好吸引,聞落去係黑松露香味,原片黑松露食落去似壓實左既水松片咁,爽爽地,口感其實唔差,但最緊要既香味竟然一d 都冇,好失望囉。 其實餐廳仲有其他菜式都好好味既,仲有三款即開生蠔,熱盤及冷盤款式都算多,帶埋openrice coupon 仲有折扣,如果有長者帶埋長者卡會有優惠價$398(包埋加一)自助晚餐呢個價錢都算ok 架喇。
椒鹽鮑魚
上湯龍蝦
0分鐘 (堂食)
2017-10-19
紀念日
是次消費
每人約$600 (晚餐)
OCT 17

在香港買了套票,住宿連自助晚餐,聽聞呢間餐廳自己book 位要預個幾月先book 到位,所以吸引到我黎試下係唔係真係咁正先。 呢間自助餐主打係即煮海鮮,最多人order 既係龍蝦,其次就係時令海鮮(鮑魚,蜆,🦐🐚🐟🦑。。。)多種煮法任你配搭。只需去到檔口前排隊,講低枱號同食咩,點煮法,煮好就會有人拎黎俾你,我當晚order 完,大約15分鐘左右就上枱,唔係等好耐。 魚生方面都好新鮮,都有多款選擇,但就冇我喜愛既甜蝦。 甜品方面唔算多,細細件,但吸引唔到我,但個薑汁疏芙里就即焗,幾好食,夠薑味。
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2017-04-29
是次消費
每人約$50 (午餐)
MAY 17

未開業已留意到呢間鋪。個Icon 已吸引住我,終於等到佢開業,排隊都要試一試啦yummy 原來3:00pm 先開始下午茶。我2:45 去到唯有食午餐啦! 呢度主要食正餐,唔會只得小食叫,選擇唔算多。個飯份量都唔少,餸都好大份又熱辣辣,仲有三種味份俾你試like極體黎講環境幾得意,食物好味,服務都唔錯flower
2 推介
linusarah
Trythebests
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
AUG 14

久仰大名之後,拉隊試呢間,可惜食物款式比中環的姊妹分公司少,到order 主菜時又錯漏百出,要5 成熟牛扒,到上菜時係十成熟,有小朋友在場,所以叫了炸海鮮,佢又上了生蠔,食物質數都算ok, 但兩轉已沒有興趣想食。到食完尾聲,食雪糕時,都唔refill. sad 但想同朋友傾下計,又坐得舒服都係一個唔錯既選擇 smile
Top