章子怡

章子怡

我是 章子怡
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
JUL 14

同事升職一大班人去呢度食,叫咗好多野有成十樣 凍蟹好新鲜無雪味蟹膏甚豐富 而且肉質味道鮮甜 鹵水拼盤成員有蛋紅腸豆腐鵝片大腸,色香味合格有餘豉油皇鵝腸,鵝腸略帶少許肥膏,鵝腸爽口稍有嚼頭 元郎烏頭魚身沒甚麼黃油幸入口完全沒泥味,魚身甚結實 香炸蟹棗丸上檯時已覺香味入口香脆彈牙無比,咬落又有口感 仲有多款小菜都幾好食,其他比較普通所以吾講咯
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
JUL 14

睇完戲搵野食,晚上10點多黎到都有6.7成客 不用等位,坐張卡位十分舒服 選擇海南雞套餐要脾位 好快有得食,雞雖然係雪藏貨 雞肉係又香又滑,肉比較腍,蘸了醬汁後很惹味 我最愛薑蔥蓉混飯一起食,真係越食越開胃 而個油飯軟硬度適中都好香鷄油味 美中不足是個湯好清冇乜味 配料酸蘿蔔.酸酸的味道不錯開胃 一個套餐埋單68.價錢也算合理,有機會都會試
是次消費
每人約$22 (午餐)
MAR 09

已經好一陣子沒來吃了.由細食到大,食開有感情. 工作去開經觀塘我就多數會黎呢頭.這裡坐得迫.中午時坐滿客人. 每次黎這裡我要吃牛雜粉.牛雜新鮮好淋鹵水夠味.牛雜份量亳不吝嗇. 牛雜湯內加上了花椒及八角.一上檯香味撲面而來,令人食指大動 河粉雖然唔係好滑.但都ok.個湯仲好.清清地 食落真係好惹味, 好滿足 唯一美中不足處.環境衛生就認真差了D.改善吓啦
是次消費
每人約$28 (午餐)
MAR 09

在佐敦區工作的,應該對這個澳洲牛奶公司品牌不會陌生. 真係由細食到大.未試過有一次唔好食 前幾日下午過開去.入去這間.叫了 出名既是炒蛋.很有蛋味,香滑質感好令我一再回味. 厚多士,軟身有口感,煙煙韌韌的 通粉的湯底調味適中一流 奶荼仍然係夠熱夠香夠滑不錯 欣賞佢地做野快到暈.效率真高
Top