中文 | English
我是住在銅鑼灣的愛莓小女。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
愛莓小女  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

類別 : 港式

行完寵物度想揾個地方食飯, 見到呢度出面有廚師煮緊煲仔飯幾吸引, 就入左去.

我地兩個人叫左生炒糯米飯, 煲仔飯, 半隻雞, 一個燉湯

個雞就少啲肉, 但係其他野樣樣都好食. 糯米飯真係生炒, 唔係煲既. 煲仔飯有飯焦!!! 個燉湯無影相, 但係好多料, 不過當然唔係平啦, 成$48一個, 不過真係好多雞, 紅棗等等...

係一個可以再黎既地方! 餐牌上仲有好多野可以叫~
是次消費: 每人約$90

類別 : 日本菜拉麵

一個星期六, 終於"滴"起心肝去豚王朝聖. 去到發現原來條人龍係O係一條小巷裏面, 排左大概一個鐘到, 2PM入到去.

我選擇左黑王, 因為好似比較特別. 朋友都係叫左黑王. 可能廚房方面有啲誤會既關係, 朋友O個碗面黎錯左, 我朋友話唔緊要, 照食, 但係廚房堅持要換返O岩既俾佢. 所以我都唔食我O個碗住, 諗住等埋朋友新O個碗面黎左先一齊開始食. 點知廚房見我O係度等, 又話要換過另一碗俾我, 佢地話因為要熱先會好食, 我話唔好咁"哂"左佢, 我宜家即刻開始食, 但係佢地堅持換俾我... 我呢一刻好欣賞佢地! 覺得佢地對煮拉麵有十萬個認真同熱心!!!!

個麵實在太好食喇. 佢有得揀麵既硬度, 我揀左硬. 我覺得太軟無咁好食. D湯好濃味, 同埋好似會癡住D麵咁, 好正!!! 我未試過食一樣野可以有咁欣賞個食物既感覺. 我本來好想飲哂D湯架, 但係真係太飽喇, 食唔哂.

我覺得俾$90同埋排一個鐘隊去食呢碗麵, 係絶對值得!!
是次消費: 每人約$90

類別 : 多國菜

聖誔前夕黎度呢度食LUNCH, 無叫聖誕SET, 因為個SET好似太多野.

聽聞呢度有印度既廚師, 所以印度食物比較地道, 所以我都叫左個印度飯WITH魚. 個名太難記, 寫唔返出黎 tongue

個飯既份量令人呆左, 可以俾三個女仔食... 有魚肉同雞肉收埋左O係飯入面. 都幾辣下, 食到有D香料既重味道, 好惹味.

環境一流. 服務都唔錯, O係等食物既時間耐左少少唧.
是次消費: 每人約$120

類別 : 日本菜拉麵

一個WEEKDAY既晚上, 去到要先按電腦攞飛, 等叫NUMBER, 等左大概十分鐘度有位.

叫左一個赤丸新味, 加個叉燒角包.

個麵比我想像中少, 賣相唔靚, 覺得個廚無心機煮咁. 叉燒肥左d, 我自己唔係咁鍾意食肥叉燒. 個麵無豚王O個D麵咁"癡"住D湯.

叉燒角包都好食, 但係賣$28就貴左啲.

總括黎講, 我寧願俾多少少, 排耐少少食豚王.

服務: 落漏單, 可能咁樣會影響左我對呢間餐廳既感覺.
堂食等位時間: 10 分鐘
是次消費: 每人約$80

2011-04-09
類別 : 印度菜咖喱

去食午餐, 冇咩人... 店主見我地唔係好明d食物名, 佢過黎介紹我地食d咩~~

叫左samosa! 好好食~ 好似咖哩角咁~ 另外我地叫左個唔知咩咖哩... 個餐牌上面食左係辣架, 我地都有叫, 因為自以為食得辣... 但係真係好辣!! 食到流哂汗 haha. 仲有印度飯, 好特別~有一陣特別既香味~

希望佢地做得住!!!遲d會再去, 但係唔會再叫o個個好辣既咖哩 tongue

是次消費: 每人約$50