脆絲

脆絲

我是 脆絲
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
紅絲絨蛋糕
2021-05-27
JUN 21

水蜜桃梳打, 熱情果梳打,巨峰提子梳打,香草朱古力。 想飲蝶豆花綠茶,紫薯牛奶都冇frustrated。飲品味道正路, 不過有朵花點綴下加分😂   青咖哩意大利飯, 都幾辣, 辣得黎都香, 不過個人都係中意食番黑松露/芝士白汁類嗰種意大利飯 香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉, 食完對D味道冇乜印象, 即係冇乜特別好味,雞翼都係 最好味係個紅絲絨CAKE, 唔太甜, 咬落去實實地唔係食空氣嗰種CAKE, LIKE!yummy 環境方面, 比想像中細同逼, D花花裝飾我唔係好識欣賞, 有點廉價的感覺 tongue.  窗望到D個海  ...
炸魷魚
好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩
生日
NOV 20

平日七點鐘食,有book枱,唔駛等。限時90分鐘。(不過我地食完冇人等枱都冇趕我地走) 每樣都好味。 我地叫pizza同意粉都係蟹,原來都係有蟹鉗仔,重複左。但都好味嘅。 炸魷魚外脆內軟,啱我呢啲唔多願𡁻嘢嘅人。 綠茶latte夠濃郁,但我覺得唔夠甜。 會encore的餐廳。
2015-09-07
是次消費
每人約$95 (午餐)
SEP 15

唔係第一次去食, 之前感覺良好, 所以再去食LUNCH 開頭叫嘢飲, 叫湯都好地地 點知個主菜一黎我地O曬咀 我地一枱有四個都叫左南瓜鴨胸意大利飯 照舊相機食先 原封不動咁影張相先嘩~嘩~嘩~ 我諗睇到幅相都唔駛我多講 可能今日廚房唔夠飯, 將一人份量分左比我地四個 我諗我十啖內食曬 比夠十啖佢, 即係除番開一啖=$7.2 幾好食都冇用 唔會再黎 中曬伏
檢視所有留言 ()
熱玫瑰Skim Milk (泡泡奶)
熱玫瑰Skim Milk (泡泡奶)
5分鐘 (堂食)
2014-02-28
是次消費
每人約$90 (午餐)
MAR 14

星期五下午放半日假,同朋友去呢間食。 我由聯合廣場行過去都唔算耐,十分鐘內行到。去到估唔到都多人,要排隊。好彩都等左五分鐘左右就有位。 我坐一入門口個雜誌架後面。個環境都唔錯,好多小擺設,啲枱布都幾靚。我心諗如果我自己都有間CAFÉ,一見到D靚嘢就買番黎裝飾下都唔錯。不過坐得唔係好舒服,因為將枱同櫈的距離有點遠。 好~入正題~ 叫左兩個set lunch, share食~
2 推介
Centella Asiatica