yingzoe

yingzoe

我是 yingzoe
訊息
正顯示第 19 篇(共 9 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
原味Pancake
原味Pancake
FEB 20

成日過江龍黎到香港嘅Pancake都令我失望,今次抱住一試嘅心態又唔洗排隊就黎試試!食左薯條同意粉呢d正常野唔錯!叫左原味Pancake$99 有三舊,大細厚度都好正常,今次係我暫時係香港食過最好味嘅梳乎厘Pancake, 蛋味夠,鬆軟度👌🏻,cream夠滑,夠熱,等得唔算好耐🥰 如果要挑剔,蛋味再重少少就完美喇😆
FEB 20

某星期六中午黎到,唔洗排隊,點了一個有蛋細嘅$86一份冇$83,先黎前菜同湯一般般啦,等左十幾分鐘有得食!舊熱石真係堅,燒左好耐都好熱,而漢堡是全生的,自己按所吃份量將漢堡cut開逐少放上熱石弄熟,不過來回來回都幾累😂 而且要小心油彈倒自己,什至對面果位🙈 我都係寧願佢整埋比我😂 而漢堡質素又唔錯喎,有牛味,滑口,有肉汁!不過蛋就會乾d,因為已經熟哂,燒到咁上下侍應哥哥會主動幫你換舊新嘅熱石,加分👍🏻lunch 份量覺得好足夠呀👌🏻走嘅時候已經要等位喇!
2020-02-14
情人節
每人約$280
FEB 20

一心諗住食開有水準,呢期少出街食,都想食好d,就諗住燒下靚牛!我都係訂左先知有八折!其實諗住貴都唔緊要,點知好失望,曾經我覺得呢度係最有水準,性價比好高的!以前個牛肉拼盤$35x份量足,質素好好,今次黎份量少都算,d肉質素真係好一般,搞到相都唔想影......肉好un😢 連好難會un嘅牛舌竟然都係un.... 仲叫左個$2xx嘅特級牛,樣都算靚嘅,但食落真係好好好一般🤦🏻‍♀️ 真心失望..... 讚嘅係服務,好有禮貌好細心!
黑松露海皇炒飯
AUG 16

去到等左十幾分鐘有位!四個人食左三百二十蚊飲埋特色飲品,最欣賞蝦多士好香口唔油,黑松露炒飯炒得好好味!仲食左個牛腩保齡球,我比較鐘意個芝士汁黎沾麵包食!芝士豬頸肉一丁都唔錯!但肉夾饃我就覺得咸左d! 鐘意杯飛仔華田好似跟餐都係$14蚊!tongue
2 推介
pipi22
專食CHEAP野既人
太極
90分鐘 (堂食)
2012-01-07
是次消費
每人約$88 (晚餐)
JAN 12

之前見倒咁多人排隊冇食!去到豚王又賣哂!今日同老公決定去試下!去到大概有三幾十人排隊!排左個半鐘入到去!位唔多!本身諗住同老公一人試一隻味share下!但原來佢好似部份日本拉麵店咁每個位有塊小木板隔住!所以我地兩個都揀左特別啲既<太極>!等左十分鐘!賣相幾好!湯底豬骨果邊好好味但溝埋墨魚汁之後我覺得咸左少少!但係好香濃!下次我會食返原味!麵係粗麵本身我愛達磨同一風堂的幼麵因怕有鹼水味!但這裡原全冇缺點!彈牙掛湯!糖心蛋亦很有水準!荀也很好吃!見到不少人追加!我不怕排隊,最緊要好食!
日本和牛set
日本和牛set
牛舌 和牛
0分鐘 (堂食)
2012-01-17
是次消費
每人約$425 (晚餐)
JAN 12

睇左食評先黎呢度!我地叫左日本和牛set $490 有五款牛!每款各有特色!有牛味重d有肥美d!燒到六七成熟就食得!一定要叫白飯$30 送啲牛!我地兩個一人一碗!成碗飯食哂!仲叫左薄牛舌 $98 正!!爽!唔un! 牛味夠!必叫!有款牛舌!呢隻已經最便宜,唔知再貴啲冇幾好味呢?牛腸$78 唔知係咪我地唔識燒覺得好un......以後唔叫喇!叫左個青瓜$45 一般啦!用黎解下漏姐!下次想試沖繩豚肉!
烏冬
2010-10-23
每人約$350
OCT 10

huffy huffy 第一次去亦係最後一次去!!!!!!!! 我地諗住豪d食最貴$308 既上級和牛加$10任汽水!~~~ 記住係上級!!!第一碟好快到...我諗係切定...仲可能擺左好耐.... 冇牛味....唔覺係日本和牛囉!!! 好啦我地諗住第一碟係衰d咁再叫啦~~ 跟住果碟都係咁!!!!!!!!!!我地仲諗係咪我地要求高呢??? 我再忍多次跟住再叫多碟仲衰!!!!!!!!!!!! 冇油花... 真係估唔倒咁差!!!係出面食手切本地牛百幾蚊碟好過佢十倍!!!!!!我地忍唔住投訴話接受唔倒, 話哂都比左三百幾蚊一個人喎~~...
抵
手切肥牛、海鮮
是次消費
每人約$120 (晚餐)
DEC 08

bowl之前去呢度都係食開小菜一向都覺得唔錯...點知有日發現原來有火鍋架~~4個人就試下喇~~叫左一個大既手切肥牛$178(肥美),大既海鮮肥牛拚盆$298(送湯底好多比你揀...個拚盆有4隻鮑魚,兩隻蟹,聖子、瀨尿蝦、海蝦、帶子、螺、泥鯭、鮮魷、肥牛.....全部海鮮都係生猛上左枱都係生勾勾架~~勁驚,不過真係好鮮甜,呢個價錢有呢個份量係好抵!!!
新鮮~~
新鮮~~
鴨肝磨菇意粉
鴨肝磨菇意粉
鴨肝磨菇意粉、生蠔
是次消費
每人約$400 (晚餐)
DEC 08

bowl琴日同另一半去試一試service好好...六點五十分去到都坐左一半人喇~~我地點左生蠔拚盆仲送白酒2杯(都好新鮮個姐姐仲慢慢介紹比我地邊隻打邊隻,係日本果隻我唔係咁鐘意之外其他都好好)、龍蝦湯$60<少貴>(好正呀又係)、鴨肝磨菇意粉(係食完第一啖就想食哂成碟,唔會好漏~正!!!!)、烤羊架,個哥哥叫我地食五成熟(唔un,唔騷都ok,不過我個人會鐘意熟多少少咁會香口d),心太軟(都好味)埋單$833唔收加一...價錢熟正常價,好過比幾百蚊係出面食d唔新鮮既生蠔啦~~不過下次去唔會食扒類會食d特式飯or意粉~~~
Top