2015-06-04 2328 views
其實黎間嘢幾抵,夜晚最低消費138任食⋯雖然未計加一,但可以瘋狂食肉,乜都抵翻曬!對於愛肉一族黎講,黎間絕對係不二之選!除左肉,仲有好多唔同嘅蔬菜、丸類。味道最令人難忘嘅係豆腐卜,大塊得黎又易熟,口感、味道實屬一流!不過入面有一種丸真係唔太好食,好似係芋頭丸黎⋯食完一粒就好膩,好似有d野頂住個胃咁,搞到我無曬胃口⋯⋯至於醬料方面,我個人唔太喜歡黎d日式醬料,太甜⋯好容易膩,令到你好容易就飽⋯⋯而且食黎間牛涮鍋要等好耐,如果係八點左右先拎位,起碼要等半個鐘⋯黎方面真係扣曬分!不過為左佢啲豆腐卜,等多幾分鐘都抵嘅⋯如果光臨的話,建議唔好食丸類,有d伏⋯⋯
對於愛肉一族黎講,黎間絕對係不二之選!
除左肉,仲有好多唔同嘅蔬菜、丸類。
不過為左佢啲豆腐卜,等多幾分鐘都抵嘅⋯
如果光臨的話,建議唔好食丸類,有d伏⋯⋯
2015-04-24 2398 views
又去左食牛涮鍋啦不過今次就去左第二間分店今次就試咗個番茄湯同豬骨湯同上次一樣都係食最平$158個套餐又有牛肉、豬肉、雞肉食,真係好豐富呀!我覺得打邊爐湯底都好重要今次依個豬骨湯好有豬骨味,又唔會太咸個番茄湯可以辣同唔辣,我就揀咗唔辣但我就覺得蕃茄味唔係好夠食到得返五分鐘,咁就梗係把握時間去試吓啲甜品啦我就食咗個雲呢拿味嘅雪糕,仲可以自行配料我見到佢有草莓味嘅乳酪同一口泡芙食,但可惜我唔夠時間試呀整體黎講,我都幾好食嘅,不過我就覺得90分鐘太少啦,好似食得唔夠飽咁
又去左食牛涮鍋啦

不過今次就去左第二間分店
今次就試咗個番茄湯同豬骨湯
同上次一樣都係食最平$158個套餐

又有牛肉、豬肉、雞肉食,真係好豐富呀!

我覺得打邊爐湯底都好重要

今次依個豬骨湯好有豬骨味,又唔會太咸

個番茄湯可以辣同唔辣,我就揀咗唔辣

但我就覺得蕃茄味唔係好夠
食到得返五分鐘,咁就梗係把握時間去試吓啲甜品

我就食咗個雲呢拿味嘅雪糕,仲可以自行配料

我見到佢有草莓味嘅乳酪同一口泡芙食,

但可惜我唔夠時間試呀

整體黎講,我都幾好食嘅,

不過我就覺得90分鐘太少啦,好似食得唔夠飽咁
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2015-04-22 1822 views
Mou Mou Club is a good place to have quality beef;) There are sets of beef and pork to be selected. And i chose the 2nd expensive one. The quality is epic high ;) The propotion of 'fat' and normal part is well distributed!! I chose the Sukiyaki as i love its sweet taste. My friends chose tomatoe soup. The soup was also good. It was not too sour. It was a bit sweet ;) For kimchi soup, it was a bit spicy but still fine. After choosing beef set snd soup, we can get other food like vegetables like lettuce from bar. Vegetables are fresh. There were many meatballs. Some were good like fishball, crabball. But some got slightly strange flavour. i like Udon exspecially. Also we can get drinks from the bar with fruit juice or soda drinks.  Desserts like puff and yogurt are provided too !!
2015-04-14 1599 views
星期六夜晚,超多人,等咗差不1小時先有位。叫咗$178個package,揀咗泡菜湯底同骨膠原豬骨湯底,豬骨返而無咩特別,泡菜又唔夠味。上級牛肉同普通有明顯分別,但雞肉有d"鞋", 無再enchor。buffet area 有野飛黎飛去,所以攞咗小小菜就算,雞脾菇幾好食。最開心都係可以自己揀雪糕溝配料食。都好有幾款syrup揀。
最開心都係可以自己揀雪糕溝配料食。都好有幾款syrup揀。
2015-04-11
2015-03-12 2474 views
與朋友共四人在旺角看完戲吃晚飯,有人提出吃牛涮鍋。牛涮鍋是日式火鍋放題,限時一個半小時,並沒有訂位服務,七時半到達輪候約20分鐘入座。牛涮鍋有數種不同價錢牛肉級別選擇收費:涮涮鍋日牛涮涮鍋(牛肉、豚肉):成人$128/位,小童或長者$98/位特選涮涮鍋(牛肉、豚肉):成人$158/位,小童或長者$128/位極上黑毛和牛涮涮鍋(和牛、豚肉):成人$268/位,小童或長者$198/位霜降黑毛和牛涮涮鍋(和牛、豚肉):成人$338/位,小童或長者$248/位我們選了特選涮涮鍋(牛肉、豚肉)。坐下後先選鍋底,番茄濃湯及豬骨鍋。牛肉及豚肉由待應端上吃完可以叫待應添加,另外的鍋料就需要到食物區自取,各款醬油任揀,有大量不同的疏菜和菌類及丸等,不得不提的是烏冬超好味,入口幼滑必定要試,至於牛肉夠滑夠稔但欠牛味,豚肉豬味咬重亦算稔,不錯。還有雪糕機任食雪糕及汽水任飲。加$18一位可以任飲日本生啤Asahi。整體而言食物夠新鮮,種類尚算多,只是一個半小時會食得很趕。以這價錢來說算抵吃。
與朋友共四人在旺角看完戲吃晚飯,有人提出吃牛涮鍋。
牛涮鍋有數種不同價錢牛肉級別選擇
收費:
涮涮鍋
我們選了特選涮涮鍋(牛肉、豚肉)。
坐下後先選鍋底,番茄濃湯及豬骨鍋。
還有雪糕機任食雪糕及汽水任飲。
加$18一位可以任飲日本生啤Asahi。

特選牛肉
鳥冬
日本生啤
2015-02-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
菌類及丸
疏菜類
鳥冬
日本生啤
2015-02-28 2395 views
很久沒有吃得這樣開心!來到moumouclub,一等到位就馬上開始大戰,首先是沖飲品,這裡的飲品十分有技巧,要自己調制,那部飲品機本身就有寫如何能沖出一流的飲品,真的很不錯,但經過我們嘗試,最佳的方法是soda50%+提子汁25%+其餘任何果汁25%,我自己較喜歡蘋果汁,不太甜不太酸,比市場上任何一種飲品更好飲。環境方面,地方十分整潔,充滿和服的報致與熱鬧的氣氛讓人覺得這裡是多人聚的好去處。服務方面也很好,等食物的時間不太長,讓人能一邊吃一邊等,自助自選配菜也保持一直上菜,沒有缺貨的問題,特別值得一讚是加醬汁的地方,通常人們總會弄得很髒,但他不但沒有這個問題,我還看到有人細心地用乾淨的布定時清理,真的很細心。牛肉雖然不是最頂級,但能讓人吃飽滿足真的不難,但是有一樣失色的地方是自助froyo。Froyo像雪糕一樣,沒有froyo那種酸酸冰冰的感覺,不過茶點的小泡扶,有五星的水平,放入口即融的cream在口裡散開,真的不錯。如果我有錢,我必定常來這裡享受。
很久沒有吃得這樣開心!
如果我有錢,我必定常來這裡享受。
2015-02-01
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2015-02-28 2088 views
一大班人去食mou mou club牛肉,等位等了很久,可能是因為這個時間人流較多,我們又有十多個人,等了很久才有位。這不是最大的問題,叫了我們等位的號碼牌後,他們叫我們站在一旁無視我們才是最大的問題。我們不知自己應該走進去還是站在一旁再等他叫,問了兩次後才有人指引我們進去,幸好我們人多,才不致於悶,我們理解要這麼多人一起坐有難度,但希望他們能夠真的準備好才叫客人進去。食物方面,因為牛肉是任叫的,我們很快就叫了很多牛肉,有一點做得十分好的是他們不會理會你叫多少份,全部食物都會準時下單,很快送到桌上,所以我們的桌子基本上無時無刻都參滿食物,這個在服務上加上一分。除了主打的牛肉,不得不提其他配菜,那個豆腐真的很滑,微微的冰冷感,加上芝麻醬,感覺就似被吻一樣輕輕的,甜甜的,我吃了五塊,比牛肉更令人回味。雖然沒有什麼人叫,但其他的配菜,如生菜那些真的不錯,十分整潔,給我一種十分認真的感覺,因為平日吃的火鍋都是充滿泥沙之類,但這些菜並沒有這個問題,真的非常不錯。另一樣食物方面的細心位就是加火鍋的湯不是直接倒水,而是加湯,所以味道不會變淡,這令人覺得他們在食物上真的下了不少功夫,覺得價錢是值得的。

我極力推薦高要求的朋友來這裡吃飯,價錢不貴但味道好,只是要多人來的,就要早點等位了!
2015-02-01
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
  • 豆腐
2015-01-16 3535 views
係家樂坊經過牛涮鍋,朋友話呢間都唔錯,於是二話不說就決定食呢間竟然可以揀鴦鴛湯底,實在太好啦 兩個人一人揀個自己鍾意既,唔洗就大家!番茄濃湯真係好濃另外個清湯我冇試過;牛肉太瘦,應該揀貴D既肉,會靚好多掛;豚肉、雞肉都唔錯;其他配料都係自助既,菜呀、丸呀都好新鮮;飲品除左汽水,仲有果汁斟,我諗我飲左兩三杯橙汁;甜品方面有泡芙 (雲呢拿、朱古力味),好好味!不過食左兩粒好''林''既,唔知係咪擺得太耐90分鐘過得真係快,侍應叫我地交枱,仲話我地可以拎杯雪糕出去食,於是我地一人唧左杯軟雪糕走雪糕好軟滑、香濃
竟然可以揀鴦鴛湯底,實在太好啦
兩個人一人揀個自己鍾意既,唔洗就大家!番茄濃湯真係好濃

雪糕好軟滑、香濃

之前試過 朗豪鈄對面 牛x 個間,初次試涮牛無乜特別,...估唔到今次試另一間一樣食感..試左16x個隻任食..即係第2個價個款..又係先黎一牛一豬..呀.仲有一雞.後兩者不過不失..係d雞真係成舊肉咁比你..至於主角牛就又係食唔出平時食過肥牛個種肉味..唔通真係食貴幾級先食得出個種質素?不過講返基本湯底試左一邊面鼓一邊蕃茄..前者無乜特別..後者真係夠濃郁..唔錯..至於出面就有墨魚丸..過得去..黑色的..3星..吞拿魚丸 3星..同埋d紹菜..芝士腸..等等..汽水就出去斟..都幾多款..有埋提子..橙汁..檸檬個d..整體過得去..款式多過之前個間所以ok就是了..

2014-11-20 6408 views
個人實在太喜歡打邊爐,又等唔切約齊人打,加上依加都興一個人打,所以膽粗粗去試下,一入去一個客都冇,可能剛開門關係,講返個火鍋,今次選擇60分鐘放題,而當中有海鮮,牛,豚肉同雞選擇,最後我選擇左豚肉,而湯底就選擇左甜鼓油,湯底偏甜,但配合豚肉就好夾,帶出肉既甜味,而其他配菜都屬一般貨色,但任食就唔好咁高要求,而且包飽!飲品方品都係働飲,我就選擇蘋果汁,都ok ~甜品方面 有乳酪雪糕膈雪糕比你揀,當中仲有d 配料免費任加,因為我個雪糕唧得太醜樣,所以冇影相……
,而其他配菜都屬一般貨色,但任食就唔好咁高要求,而且包飽!
飲品方品都係働飲,我就選擇蘋果汁,都ok ~
為我個雪糕唧得太醜樣,所以冇影相……
2014-11-20
$68 (Lunch)
  • 豚肉
2014-11-17 5529 views
今日同爸爸媽媽,去左旺角牛涮鍋食,叫左美國進牛肉放題,任食美國進口牛肉,豚肉,美洲特選雞腿肉及菜,丸類等,牛肉好滑,不過牛味唔重,豬肉好軟滑,連皮既雞肉好香,另外自助菜類選擇都好多,丸類都係,烏冬好好味好滑,粟米好甜,仲有炒飯。最後不得不提任飲汽水果汁同軟雪糕,飲品選擇多,花多眼亂,雪糕有牛奶味,仲有士多啤梨味乳酪,正!!連埋加一180蚊一位
2014-11-17
2014-10-25 5999 views
這裡有5款價格牛肉放題選擇,我們選了價格較高的澳洲和牛$268每位,因為可以order其餘4款牛肉,而且用匯豐信用卡有85折,另加$18有Asah生啤i放題,飲2杯已番本,好抵!!牛肉美味,還有其他配料可選,甜品有自助雪糕機,有2款味選,挺好玩的,但牛奶味雪糕像加了很多穩定劑,不及家樂對面Honey granny的牛奶雪糕那般天然健康感覺。是晚2人消費$568,總括食物質量可以,員工有禮,會再來。
澳洲和牛
2014-10-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
澳洲和牛
  • 豚肉
2014-10-13 5654 views
一個月內總會跟豬大人光顧1-2次的''牛涮鍋'',新推出了咖啡豆乳湯底, 身為捧場客的我倆, 當然要去試下啦 !!湯底一奉上, 咖啡的香味已經不斷飄散....但屬於穩陣派的我倆, 還是多選擇了平日常點甜醬油湯底做後備 ^^等待湯滾時, 我們便走到自助吧位,拎取新鮮的蔬菜、菇類及丸類~當然, 豬大人必吃牛飯也是少不了~其實牛飯的味道挺不錯, 味帶少少甜, 又有牛肉粒, 挺香口!奈何吃飯始終飽肚, 所以青蛙一般少吃~至於調味醬汁方面, 青蛙每次都是日式芝麻醬+7味粉 ^^而新鮮的肉類亦很快送上,一般青蛙跟豬大人可以吃到3-4碟牛肉;及1-2碟雞肉, 但豬肉就從不點的~只要湯底一滾起,我倆就像開啟了『不飽不停』的模式!!!不過......今次就有點捉蟲的感覺,因為那個所謂期間限定的咖啡豆乳湯底,味道太苦, 食材亦弄至像沾熱咖啡來吃 >.<而且丁點豆乳都沒有了, 整體就是很奇怪....幸好還有個甜醬油湯底可以用呢~~~~大戰90分鐘後, 再取了杯雪糕配上朱古力曲奇餅碎,極為滿足喔 ^^
一個月內總會跟豬大人光顧1-2次的''牛涮鍋'',

新推出了咖啡豆乳湯底,

身為捧場客的我倆, 當然要去試下啦 !!
湯底一奉上, 咖啡的香味已經不斷飄散....

但屬於穩陣派的我倆,

還是多選擇了平日常點甜醬油湯底做後備 ^^
等待湯滾時, 我們便走到自助吧位,

拎取新鮮的蔬菜、菇類及丸類~
當然, 豬大人必吃牛飯也是少不了~

其實牛飯的味道挺不錯,

味帶少少甜, 又有牛肉粒, 挺香口!

奈何吃飯始終飽肚,

所以青蛙一般少吃~
至於調味醬汁方面,

青蛙每次都是日式芝麻醬+7味粉 ^^
而新鮮的肉類亦很快送上,

一般青蛙跟豬大人可以吃到3-4碟牛肉;

及1-2碟雞肉, 但豬肉就從不點的~

只要湯底一滾起,

我倆就像開啟了『不飽不停』的模式!!!

不過......今次就有點捉蟲的感覺,

因為那個所謂期間限定的咖啡豆乳湯底,

味道太苦, 食材亦弄至像沾熱咖啡來吃 >.<

而且丁點豆乳都沒有了, 整體就是很奇怪....

幸好還有個甜醬油湯底可以用呢~~~~
大戰90分鐘後,

再取了杯雪糕配上朱古力曲奇餅碎,

極為滿足喔 ^^
2014-08-24
Type of Meal
Dinner
2014-09-14 6522 views
今日咁岩Day off, 晏就同左個fd兩個人出左旺角....行行下見到牛涮鍋有得打午市邊爐放題, 就入左去試~~午市邊爐放題主要有兩款揀: 一款係食60分鐘(牛+豬+雞放題) $68, 一款係食90分鐘 $98 d肉類可以無限添!!好似幾好~最後我地揀左90分鐘, 姐$98加一, 大約每人$108~~仲有番茄湯底!正~出面有個食物bar俾你拎野食:主要以菜為主, 如羅白, 冬菇, 粟米等, 仲有d丸類, 飯, 烏冬.....都幾多選擇冇幾耐d肉都到啦~~都幾新鮮!不過如果再添既質素就差左d啦!冇咁新鮮!而番茄湯底係正既, 好濃好香, 我呢個番茄fans就好鐘意, 值得一試!溫馨提示: 落年糕一定要小心, 好易痴底!!飲品都係任飲, 仲有甜品tim, 草莓雪糕好滑, 仲可以加d配料落去!!好味!不過差唔多90分鐘佢就會趕你走, 所以食得有d趕, 唔係好夠喉!而我建議多d人一齊食會好d, 可以食多d款式~~咁樣會抵食d!整體黎講都ok, 只係食得趕左小小, 但食品質素不錯~不妨可以試試!

午市邊爐放題主要有兩款揀: 一款係食60分鐘(牛+豬+雞放題) $68, 一款係食90分鐘 $98 [另收加一]d肉類可以無限添!!好似幾好~

溫馨提示: 落年糕一定要小心, 好易痴底!!

整體黎講都ok, 只係食得趕左小小, 但食品質素不錯~
不妨可以試試!

午市肉類放題
2014-09-11
$108 (Lunch)
午市肉類放題
已經試過好多日式火鍋放題餐廳, 今次係因為朋友介紹而試呢間。一去到嘅時候就見到人排緊隊等位, 但係好快就有位。佢地個餐牌就show有唔同級別嘅牛肉, 錦當然個價錢都會有唔同, 我同朋友只係食左最平個d, 但係已經好好食, 有鮮味得黎而又唔會好”um”。佢亦可以任叫其他肉類, 而其他食物就要自己出去夾, 有好多唔同款式嘅, 例如有菜, 豆腐, 年糕等, 同朋友都食得好飽。食完之後重竟然有frozen yogurt做甜品, 重有幾款toppings任你加, 好特別, 好飽好滿足。