2024-03-31 6 views
細粒冬甩吃了甜食会开心、買左幾個返屋企食、返到去就已經比人搶購一空、而且細細粒、食完不會太膩👍🏻係個斜坡度、所以有少少傾斜、不是我的拍攝技巧問題🤭本身係買麵包🥖🍞🥯不過甜點更為出色 、旦佢其他的甜點就一般🥴士多啤梨味 🌟🌟🌟🌟🌟士多啤梨味好出眾、加上五會死甜、表面仲有脆皮士多啤梨、咬落去脆口香甜🥴雲朵朱古力味🌟🌟🌟🌟🤍略為過甜、棉花糖燒過、有少少拉絲感覺、不過加上朱古力就有點而過甜🤣朱古力味就一般啦😆開心果味🌟🌟🌟🌟🌟開心果會有果粒係入面、令到個開心咬落去有口感、好好味、加上不會太死甜😋重點:買3送1

係個斜坡度、所以有少少傾斜、不是我的拍攝技巧問題🤭

本身係買麵包🥖🍞🥯

不過甜點更為出色 、旦佢其他的甜點就一般🥴

冬甩

士多啤梨味 🌟🌟🌟🌟🌟

雲朵朱古力味🌟🌟🌟🌟🤍

開心果味🌟🌟🌟🌟🌟

重點:買3送1
冬甩
2024-02-03 77 views
朋友,你想食啲咩呀?若果你鐘意屋企味道嘅甜品,咁我今次去嗰間BreadTalk嘅分享一啲正!食完朋友介紹嘅"法式葡萄",軟潤嘅法包夾住啖啖提子乾,又甜又酸,質感好有層次。不過攞來當早餐,可能略嫌硬哂少少😓。另一款"好小子",真係好得嚟又得意!鬆脆吉士麵包頂層,加上甘香吉士夾心,下面又是軟綿綿嘅麵包底,食咗個早上心情都好好!😊✨而家講返我最鍾意嗰款 — "葡萄總動員",話明帶勁多葡萄乾,真係唔係蓋嘅!每一啖都食到葡萄嘅彈牙同甜度,係咁簡單嘅配搭裡頭,竟然隱藏咗無盡嘅滋味!下次我一定會再嚟挑戰佢哋嘅新品,睇下邊款更加岩我胃口!🍇🍞😋

2023-07-27 198 views
BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!自成立以來,BreadTalk改變了大眾對麵包店的觀念,以創新與美味兼備的精品麵包~BreadTalk 的鎮店之寶「鬆鬆麵包」,鬆軟麵包鋪滿啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料~仲有其他創意無限的優質手製麵包及蛋糕,例如「地震芝士土司」、「日式輕芝士蛋糕」、「熱情芒果慕絲蛋糕」等~  為慶祝BreadTalk 23周年,全港門店由2023年7月7日至31日將會有一連串慶祝活動,向全港顧客回饋23年來對BreadTalk的捧場與支持! BreadTalk 23周年期間限定新品
(供應期:2023年7月7日至31日) 1. 小歡鬆 Momoji 售價:各$182. 火辣小歡鬆 Fire Momoji 售價:各$18軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬,配上絲絲肉鬆,每一啖都是甜鹹交錯既滋味!3. 黑白配 Black Sesame Momoji    售價:各$184. 花生麻薯配 Peanut Momoji 售價:各$18軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲既麻薯,配上好香既黑芝麻或花生! BreadTalk 23周年3重賞
BreadTalk 23周年
BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!

BreadTalk 23周年期間限定新品
(供應期:2023年7月7日至31日)

1. 小歡鬆 Momoji 售價:各$18
2. 火辣小歡鬆 Fire Momoji 售價:各$18

BreadTalk 23周年3重賞
BreadTalk 23周年正日(2023年7月14日)
以下3重賞優惠同時推出!

1重賞:個裝麵包買3送1

BreadTalk 23周年特別賞
優惠期:2023年7月7日至31日
2023-07-16
2023-07-24 171 views
成日都會去BreadTalk麵包新語買麵包俾小朋友做早餐同埋下午茶架!好鍾意BreadTalk嘅麵包夠創新及美味。 而我最愛嘅BreadTalk麵包又點少得 鎮店之寶「鬆鬆麵包」,鬆軟麵包鋪滿啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料,令人一試難忘、一啖愛上! 原來BreadTalk 今年23周年喇🥳🥳🥳!全港門店由2023年7月7日至31日將會有一連串慶祝活動,推出「期間限定新品」以及「23周年3重賞」優惠。 ⭐️BreadTalk 23周年期間限定新品(供應期:2023年7月7日至31日)🥯.小歡鬆 Momoji售價:各$18🥯.火辣小歡鬆 Fire Momoji售價:各$18軟綿綿嘅雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬,配上絲絲肉鬆,啖啖都甜鹹交錯,滋味無窮!🥯.黑白配 Black Sesame Momoji    售價:各$184🥯花生麻薯配 Peanut Momoji售價:各$18軟綿綿雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲嘅麻薯,配上香氣四溢嘅黑芝麻或花生,好香口食唔停口! BreadTalk 23周年仲有3️⃣重賞🎉1重賞:個裝麵包買3送1 (優惠期:2023年7月7日至11日及14日)(適用於贈送較低價格之產

原來BreadTalk 今年23周年喇🥳🥳🥳!

⭐️BreadTalk 23周年期間限定新品
(供應期:2023年7月7日至31日)
🥯.小歡鬆 Momoji售價:各$18
🥯.火辣小歡鬆 Fire Momoji售價:各$18
4🥯花生麻薯配 Peanut Momoji售價:各$18

BreadTalk 23周年仲有3️⃣重賞
🎉1重賞:個裝麵包買3送1
(優惠期:2023年7月7日至11日及14日)
(適用於贈送較低價格之產品)
🎉重賞:個裝蛋糕77折
(優惠期:2023年7月12日-16日)
(適用於$198以上個裝蛋糕)
🎉重賞:任何惠顧均可以半價 $14換購瑪德蓮貝殼蛋糕4件
(優惠期:2023年7月14日及7月17日至21日)
(標準價:$28 / 周年價:$23)
💥BreadTalk 23周年特別賞
(優惠期:2023年7月7日至31日)
咁多優惠各位BreadTalk粉絲不容錯過!

我和仔仔都最喜歡吃麵包做早餐或下午茶最近給我留意到有🍞🍩買麵包優惠BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!好吸引的折扣優惠,我又去購買!🥧BreadTalk 23周年期間限定Momoji新品我現場隔著玻璃看到廚師製作Momoji,令人垂涎欲滴,有興趣大家都要買來吃!是一款有內涵的鬆軟蛋糕,有甜也有鹹味。😍Momoji供應期:2023年7月7日至31日以下4款Momoji各$181.🥧小歡鬆 Momoji 怎能抗拒肉鬆的滋味2.🥧火辣小歡鬆 Fire Momoji火辣,當然有少少辣味的肉鬆啊🤩軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬3.🥧黑白配 Black Sesame Momoji最喜歡吃黑芝麻,口感煙韌,裏面還有麻薯哦。4.🥧花生麻薯配 Peanut Momoji🤩軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲的麻薯,配上我最喜歡吃的黑芝麻或花生,非常有口感,又滋味無窮。🎂🥧好多購物優惠,我也即場買了一個黑森林蛋糕和肉鬆,我仔仔最喜歡吃朱古力蛋糕,配上滑溜忌廉和清甜的櫻桃,份外美味!至於滋味肉鬆$49,我仔仔會用來撈白飯或製作日式壽司肉鬆飯糰用,非常惹味!
我和仔仔都最喜歡吃麵包做早餐或下午茶

最近給我留意到有🍞🍩買麵包優惠
BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!
好吸引的折扣優惠,我又去購買!

🥧BreadTalk 23周年期間限定Momoji新品

Momoji供應期:2023年7月7日至31日

以下4款Momoji各$18
1.🥧小歡鬆 Momoji
怎能抗拒肉鬆的滋味
2.🥧火辣小歡鬆 Fire Momoji
火辣,當然有少少辣味的肉鬆啊
🤩軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬

3.🥧黑白配 Black Sesame Momoji
最喜歡吃黑芝麻,口感煙韌,裏面還有麻薯哦。

4.🥧花生麻薯配 Peanut Momoji

• Momoji
#佐敦 @breadtalkhk不知不覺 BreadTalk 麵包新語已經23歲! 全港門店由7月7日至31日有一連串慶祝活動! 有我最愛的「期間限定新品」還有很多折扣優惠! 一向 Breaktalk 都以創新與美味兼備的精品麵包, 而成為家傳戶曉品牌! 今次適逢23周年, 當然要買返多少啦! 💫期間限定新品 $18/個~ 小歡鬆 Momoji、火辣小歡鬆 Fire Momoji! 鎮店之寶「鬆鬆麵包」系列, 豬肉鬆味道濃郁又鬆軟, 雲喱拿戚風蛋糕輕盈, 夾著秘製蛋黃裝也不會太甜, 咸甜交錯一啖愛上! 💫黑白配 Black Sesame Momoji、花生麻薯配 Peanut Momoji! 雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲的麻薯, 一打開盒, 芝麻及花生味撲鼻而出, 超讚! 因為我太愛肉鬆, 趁著特價 $85/2罐, 原味辣味各一吧! 最後又趁著有折扣, 再買個櫻桃黑森林蛋糕 $208/5寸, 最愛內裡有黑車厘子, 及嶄新的軟芝士忌廉, 50%比利時朱古力慕絲等等, 連外面包裹的朱古力亦很軟滑, 士多啤梨還很鮮甜呢! 👜任何惠顧滿 $23可加 $5換購BreadTalk特別版手挽袋環保袋1
#佐敦 @breadtalkhk

👜任何惠顧滿 $23可加 $5換購BreadTalk特別版手挽袋環保袋1個
2023-07-20 67 views
.今年係BreadTalk麵包新語 23周年既大日子!自然2000年成立以來,BreadTalk改變左大眾對麵包店既觀念,以創新同美味兼備既精品麵包,打動左萬千美食愛好者既味蕾,成為左家傳戶曉既品牌🤪今日我買左4款BreadTalk 既鎮店之寶「鬆鬆麵包」,鬆軟既麵包鋪滿啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料,令人一試難忘,食到停吾到口!而其他創意無限既優質手製麵包及蛋糕,例如「地震芝士土司」、「日式輕芝士蛋糕」、「熱情芒果慕絲蛋糕」等,多年來都一直深受客人愛戴,我間吾中屋企人生日都有買黎同佢慶祝😚 為左慶祝BreadTalk 踏入23周年,全港門店由2023年7月7日至31日將會有一連串既慶祝活動,推出「期間限定新品」以及「23周年3重賞」優惠,向全港顧客回饋23年來對BreadTalk既捧場同支持!😋 BreadTalk 23周年期間限定新品⭐️由2023年7月7至31號1. 小歡鬆 Momoji​​​售價:各$182. 火辣小歡鬆 Fire Momoji​售價:各$18軟綿綿既雲喱拿戚風蛋糕夾雜着秘製既蛋黃醬,配上絲絲肉鬆,每一口都是甜鹹交錯的滋味!3. 黑白配 Black Sesame M

BreadTalk 23周年期間限定新品
⭐️由2023年7月7至31號

1. 小歡鬆 Momoji​​​售價:各$18

2. 火辣小歡鬆 Fire Momoji​售價:各$18

3. 黑白配 Black Sesame Momoji​ 售價:各$18

4. 花生麻薯配 Peanut Momoji​​售價:各$18

軟綿綿既雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲既麻薯,配上香氣四溢既黑芝麻或花生,食到流曬口水啊😚

留意番依家做緊呢兩大優惠🤤
7月14日及7月17日至21日期間
任何惠顧均可以以半價 $14換購瑪德蓮貝殼蛋糕4件🫣

(標準價:$28 / 周年價:$23)

7月7日至31號期間任何惠顧滿 $23可加 $5換購BreadTalk特別版手挽袋1個😊

Breadtalk
📍佐敦彌敦道233-239號佐敦薈地下B舖
2023-07-16
$30 (Tea)
  • 鬆鬆麵包
2023-07-20 43 views
近日經過BreadTalk,見到他們做緊23週年優惠,而且還推期間限定新品,所以便買來試試!BreadTalk 23週年限定新品,「鬆鬆麵包」作為鎮店之寶,這個週年紀念推出限定新味,包括有小歡鬆、火辣小歡鬆、黑白配和花生麻薯配!黑白配和花生麻薯配內餡有煙煙韌韌的麻薯,花生麻薯配面層還有花生碎同椰絲,甜甜地,好美味!黑白配上面和內餡有滿滿的黑芝麻餡,加上麻薯,中和返甜味!火辣小歡鬆面層咸咸辣辣,內餡係秘製蛋黃醬,口感同味蕾非常豐富!🤤🤤我們另外還買了黑森林蛋糕,77折就可以買到一個!另外還買了他們的肉鬆,跟飯和麵包食也很好吃!
2023-07-15
2023-07-14 61 views
 BreadTalkBreadTalk麵包新語2000年開始做生意,攪到大家對麵包店既觀念有好大個轉變。佢哋嘅麵包同甜品真係創新又好味,攪到好多美食愛好者都成為佢哋嘅忠實支持者。家家戶戶都識得BreadTalk,係香港一個非常有名既品牌。依家BreadTalk慶祝佢哋23周年,全港門店由7月7日至31日有好多慶祝活動,而且仲有啲新嘅限定產品,同埋唔同優惠,感謝大家23年嚟對BreadTalk嘅支持!佢哋嘅新產品叫做「小歡鬆Momoji」,有4款口味,分別係原味、火辣、黑芝麻同花生。呢啲Momoji係一個雲朵咁蓬鬆嘅蛋糕,夾住佢哋獨家嘅蛋黃醬,再加埋肉鬆或花生餡,食落非常甜鹹交錯,好好味嘅。如果你鐘意辣嘢,咁就要試下佢哋嘅火辣口味啦!如果你鍾意黑芝麻或者花生味,咁就要試下佢哋嘅黑白配同花生麻薯配啦!如果你鍾意芒果嘅話,一定要試下佢哋嘅芒果蛋糕,蛋糕底好軟同埋有好多新鮮嘅芒果片,食落清新又唔會太甜。BreadTalk真係好有心機,啲麵包同甜品唔止好味,而且包裝同埋陳列都好有型,令人留下深刻嘅印象。如果你想送禮,BreadTalk絕對係一個好好嘅選擇。總括而言,如果你鍾意食好味嘅麵包同甜品,

BreadTalk

BreadTalk麵包新語

總括而言,如果你鍾意食好味嘅麵包同甜品,BreadTalk係一個一定要試下嘅麵包店。佢哋嘅創新同埋好味產品,加上有心機嘅包裝同埋陳列,令BreadTalk成為一個非常出色嘅麵包店。恭喜BreadTalk 23周年!

#BreadTalkHK #Celebrating23 #MOMOJI #小歡鬆
#BreadTalk #面包新語 #精品麵包店 #新鮮烘焙 #麵包 #甜品 #蛋糕

#香港旅行 #香港美食#香港探店 #美食#多國菜#試食 #餐廳 #推廣

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

2023-06-24 117 views
最近發現除了鬆鬆、辣鬆外,系列更添加了惹味新成員,所以今次買了新口味試試!咖喱鬆鬆採用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆,咖喱味香濃,配上秘製蛋醬同鬆軟麵包,非常滋味芥末海苔鬆鬆 選用日本芥末秘製,鬆軟麵包中夾著濃郁的芥末加上面層鬆香的海苔肉鬆,組合非常罕有,感覺清新椰子鬆鬆 外層塗上咖椰忌廉吉士再舖上雪白椰絲,鬆軟麵包中夾著BreadTalk自家品牌的新加坡咖椰醬,洋溢著星馬泰風味鹹蛋鬆鬆 鹹蛋經烘焙細磨後,再慢煮數小時成金香流沙鹹蛋醬,每啖充滿著鹹蛋的精萃,令人回味無窮,加熱後食口感更佳

咖喱鬆鬆

芥末海苔鬆鬆

椰子鬆鬆

鹹蛋鬆鬆
1K
2023-06-18 87 views
之前都有食過佢哋嘅肉鬆包,麵包鬆軟食落軟綿,粘上獨家秘製醬料,加埋鋪滿啖啖鬆軟豬肉鬆,口感特別,一直係鎮店之寶新推出4款期間限定亞洲味道🆕🥖印度🇮🇳咖喱鬆鬆印度咖喱特調出金黃色肉鬆,薑黃香料帶出箇中濃香辛辣,配以秘製蛋醬及鬆軟麵包,少少辣感🥖日本🇯🇵芥末海苔鬆鬆日本芥末秘製出蛋黃醬,刺激味蕾,配合鬆香海苔肉鬆 🥖新加坡🇸🇬椰子鬆鬆外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲,內裏藏著自家品牌新加坡咖椰醬,微甜惹味🥖中國🇨🇳鹹蛋鬆鬆鹹蛋經烘焙細磨煮成流沙鹹蛋醬,放在軟包外層再沾滿絲絲肉鬆,鹹蛋黃愛好者必食 💰$15/1 $26/2🚩麵包新語 (佐敦薈) (佐敦) @breadtalkhk 📍佐敦彌敦道233-239號佐敦薈地下B號舖

新推出4款期間限定亞洲味道🆕

🥖印度🇮🇳咖喱鬆鬆

🥖日本🇯🇵芥末海苔鬆鬆
日本芥末秘製出蛋黃醬,刺激味蕾,配合鬆香海苔肉鬆

🥖新加坡🇸🇬椰子鬆鬆

🥖中國🇨🇳鹹蛋鬆鬆

💰$15/1 $26/2
🚩麵包新語 (佐敦薈) (佐敦) @breadtalkhk
📍佐敦彌敦道233-239號佐敦薈地下B號舖
2023-06-08 112 views
🥖本身好鍾意食麵包既我,差唔多每日早餐都食麵包,經過BreadTalk見到鬆鬆系列出左好多款新口味,所以買哂黎試😍🔸咖喱鬆鬆連面頭既肉鬆都係咖喱味😆咖喱味濃香辛辣,配埋秘製蛋醬同鬆軟麵包,好特別🔸 椰子鬆鬆 成個包白雪雪,🥥用椰絲代替左肉鬆,麵包入面有新加坡咖椰醬,甜甜地椰味好重🔸芥末海苔鬆鬆海苔肉鬆,採用日本芥末秘製蛋黃醬,好刺激🔸鹹蛋鬆鬆超級邪惡既一款🫣中間有流沙鹹蛋醬,咸咸香香,鐘意食鹹蛋黃既必試🔸 鬆鬆最原始既味道,每一啖都食到肉鬆既咸香,同秘製蛋黃醬既甜,小朋友最愛❤️🔸辣鬆尼款係我最愛🤤秘製蛋黃醬同香脆既辣豬肉鬆, 好惹味

🔸咖喱鬆鬆

🔸 椰子鬆鬆

🔸芥末海苔鬆鬆
海苔肉鬆,採用日本芥末秘製蛋黃醬,好刺激

🔸鹹蛋鬆鬆

🔸 鬆鬆

🔸辣鬆
尼款係我最愛🤤秘製蛋黃醬同香脆既辣豬肉鬆, 好惹味
2023-06-08 84 views
朋友個女生日party, 原本諗住買冬甩做party food, 行過breadtalk見到平時食開既鬆鬆包出左幾款新口味,就買左半打😂加埋咖央醬同肉鬆比小朋友食,再加多個邊行邊食。平時食開原味同辣味,肉鬆好多好咬口,同埋最中意佢肉鬆同包之間有層薄薄香甜既醬汁,麵包口感鬆軟,好味😋新口味係期間限定,6月尾就無!咖哩鬆鬆好重印度風咖哩味😋隻手指都變咖哩色😂芥末海苔鬆鬆有wasabi既刺激不過蛋黃醬味balance番,最中意有紫菜味😋椰子鬆鬆外型最特出白雪雪! 其實係椰絲再係麵包內加入自家咖央醬,甜絲絲椰香突出唔會死甜。鹹蛋鬆鬆邪惡! 肉鬆同包之間係鹹蛋醬,好香口仲好似食到流沙粒粒既口感,好好味😋拎到上朋友屋企秒速比人清哂✌

新口味係期間限定,6月尾就無!

咖哩鬆鬆
好重印度風咖哩味😋隻手指都變咖哩色😂

芥末海苔鬆鬆

椰子鬆鬆

鹹蛋鬆鬆

拎到上朋友屋企秒速比人清哂✌
2023-06-07 60 views
由細到大都好鍾意食肉鬆包,而BreadTalk的「鬆鬆包」係我的至愛😆😆作為BreadTalk的鎮店之寶,「鬆鬆」系列更創出全球各地每10秒鐘就售出一個的佳績!好受歡迎~~🥖BreadTalk — 皇牌「鬆鬆」系列✨除咗有傳統暢銷口味(鬆鬆、辣鬆),佢地最近仲推出4款期間限定全新口味🆕!一於嚟試試❤️❤️-📍咖喱鬆鬆採用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆味道濃香辛辣,配上秘製蛋醬同鬆軟麵包好惹味🤤🤤-📍芥末海苔鬆鬆蛋黃醬選用日本芥末秘製而成濃郁的芥末加上鬆香的海苔肉鬆,食完好醒胃🌶️🌶️-📍椰子鬆鬆外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲內餡有BreadTalk自家品牌的新加坡咖椰醬,充滿洋溢南洋風味🇸🇬🇸🇬-📍鹹蛋鬆鬆鹹蛋經烘焙細磨後,再慢煮數小時成流沙鹹蛋醬每啖充滿鹹蛋的香氣,加熱後食口感更佳👍🏻👍🏻除咗「鬆鬆包」,仲可以買瓶裝肉鬆!當零食都唔錯😋😋

🥖BreadTalk — 皇牌「鬆鬆」系列✨

📍咖喱鬆鬆
採用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆
味道濃香辛辣,配上秘製蛋醬同鬆軟麵包好惹味🤤🤤
📍芥末海苔鬆鬆
蛋黃醬選用日本芥末秘製而成
濃郁的芥末加上鬆香的海苔肉鬆,食完好醒胃🌶️🌶️
📍椰子鬆鬆
外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲
📍鹹蛋鬆鬆
鹹蛋經烘焙細磨後,再慢煮數小時成流沙鹹蛋醬
每啖充滿鹹蛋的香氣,加熱後食口感更佳👍🏻👍🏻

除咗「鬆鬆包」,仲可以買瓶裝肉鬆!當零食都唔錯😋😋
2023-06-05 40 views
BreadTalk皇牌「鬆鬆」系列鬆軟麵包表面粘上獨家秘製醬料,再鋪滿啖啖鬆軟豬肉鬆。除咗原有嘅原味及辣味、宜家仲出咗4款期間限定新口味:咖喱鬆鬆、芥末海苔鬆鬆、鹹蛋鬆鬆及椰子鬆鬆。▶️芥末海苔鬆鬆 WASABI FLOSSS採用日本芥末秘製出蛋黃醬,配合鬆香的海苔肉鬆。▶️咖喱鬆鬆CURRY FLOSSS用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆,薑黃香料帶出濃香辛辣。▶️鹹蛋鬆鬆 SALTED EGG FLOSSS鹹蛋經烘焙細磨後,再慢煮數小時成流沙鹹蛋醬,塗上軟包外層再沾滿絲絲肉鬆。▶️椰子鬆鬆 COCONUT FLOSSS外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲,內裏藏著BreadTalk自家品牌的新加坡咖椰醬。另外仲有罐裝鬆鬆FLOSSS及辣鬆FIRE FLOSSS可以買返屋企。

▶️芥末海苔鬆鬆 WASABI FLOSSS
採用日本芥末秘製出蛋黃醬,配合鬆香的海苔肉鬆。

▶️咖喱鬆鬆CURRY FLOSSS
用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆,薑黃香料帶出濃香辛辣。

▶️鹹蛋鬆鬆 SALTED EGG FLOSSS

▶️椰子鬆鬆 COCONUT FLOSSS