2015-05-06 509 views
同朋友約出黎食飯,見到依間比較少人,就諗住試下啦。我地叫左一個牛肉火煱、和風比薩同一客花魚燒。牛肉火煱一般,牛肉唔係特別好食,亦唔係太多,其他配料一般,無乜亮點。和風比薩雖然剩係得少少豬肉同雞肉,比較cheap,但係味道尚可,只係我覺得係pizza落salad dressing好奇怪。花魚燒雖然無乜腥味,但係剩係得鹽味,無乜魚本身既香味或者鮮味,比較淡。總括黎講,食物質素同我不嬲對和民既印象差唔多,就係無乜特色同亮點,菜式雖然唔算唔好食,但係係其他鋪頭可以用更平既價錢食到更好既同一菜式,以每人120+既消費黎講,真係唔抵,絕對有其他更好既選擇。
2015-04-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
放咗工想輕輕鬆鬆一粒鐘最好食吓野 突然想起和民/和庭 ... 有款我好喜歡的沙律有生洋葱帶出刺鼻清新口味己為6點幾去到又要等咗成半粒鐘 但原來入面仲有好多位可能無人手去準備客人唯有要係門口等 可能我又記錯咗嚟度又無個款想食的沙律唯有選了和民沙律沙律有點平凡新鮮但沒有了那款有鮮洋葱辛辣惹味 今晚亮點係這個墨魚餅賣相討好又精緻沒有厚粉皮只有薄薄焦香墨魚薄皮所以食落都係啖淡墨魚香再者非常彈口不算很油膩十級棒 !
放咗工想輕輕鬆鬆一粒鐘
最好食吓野

突然想起和民/和庭 ...
有款我好喜歡的沙律

不算很油膩
十級棒 !
2013-08-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Tea)
2013-09-27 258 views
一天勞碌後,與家人一起到和民吃晚飯。這間和民的面積廣闊,喜歡那裡的環境,桌面夠大,空間寛敞,坐位舒適,與鄰桌客人距離過適中。考慮點什麼作為晚餐也想了好久,想吃這個又想吃那個菜單列出的菜式實在太多,選擇十分困難,最終二人點了三個菜式,還有無數的甜品、不同的菜式都想吞進肚子裡呢! 熱烘烘地吃這個八爪魚燒餅是一件幸福的事,有咬口的八爪魚燒餅,加上沙津醬與照燒汁在燒餅表面,五十多元,是值得的。牛肉與蔬菜例如芽菜、紅蘿蔔絲,以及生蛋,加上韓式辣醬,與飯混合在一起,少少的辛辣是關鍵所在,尚算合格吧!牛油果與三文魚是一對情侶,十分合襯,不知是牛油果的份量比較少,還是三文魚的覆蓋,要分開吃才得知牛油果的存在!和民和亭眼見愈開愈多,亦有不少合理價錢的菜式,希望他們的水準能保持下去!
一天勞碌後,與家人一起到和民吃晚飯。
這間和民的面積廣闊,喜歡那裡的環境,
桌面夠大,空間寛敞,坐位舒適,與鄰桌客人距離過適中。
考慮點什麼作為晚餐也想了好久,想吃這個又想吃那個
還有無數的甜品、不同的菜式都想吞進肚子裡呢!

八爪章魚燒
熱烘烘地吃這個八爪魚燒餅是一件幸福的事,
有咬口的八爪魚燒餅,加上沙津醬與照燒汁在燒餅表面,
五十多元,是值得的。
韓式泡菜飯
牛肉與蔬菜例如芽菜、紅蘿蔔絲,以及生蛋,加上韓式辣醬,
與飯混合在一起,少少的辛辣是關鍵所在,
尚算合格吧!
牛油果三文魚卷
牛油果與三文魚是一對情侶,十分合襯,
不知是牛油果的份量比較少,還是三文魚的覆蓋,
要分開吃才得知牛油果的存在!

八爪章魚燒
韓式泡菜飯
牛油果三文魚卷
2013-08-20 196 views
I have come here for lunch several times with coworkers as this is one of our rainy day options since we don't have to go outside to get here. The service here is just okay as they have forgotten part of our orders at one time as we were waiting for our food forever. The food here is like fast food quality Japanese food I guess. It's acceptable but not exceptional. I have tried their beef in stone pot rice. It arrived still sizzling and cooking. The beef came half raw and half cooked. The beef i

I have tried their beef in stone pot rice. It arrived still sizzling and cooking. The beef came half raw and half cooked. The beef itself is pretty good as I can control how cooked it gets. It was juicy but not much flavor. The rice was plain so I only ate a bit of it.
I have also tried their sukiyaki and it was also just average. The broth doesn't have substance as it was just sweet, and the beef was fatty while the other content like tofu and noodle were just average.

It's not a place I would seek out for quality Japanese food.
同個fd去左太古行街,於是黎左哩間和民食dinner。因為無book位,所以要攞籌等位,見到門口堆滿人都預左有排等,但個fd話想食就陪佢等啦,結果等左足足成粒鐘終於入得喇!好肚餓,即刻叫野食先~~「卷物拼盤」:有三款卷物(三文魚、帶子同熟蝦牛油果),食得出係手握,D飯唔會壓得太實,但D料就麻麻地新鮮啦!「海鮮石頭鍋飯」:哩個飯就唔太得,佢無汁架,所以好乾爭爭;話就話係海鮮,但其實得幾隻蝦同帆立貝,但因為無汁既原故,所以無咩味;食到最尾碗邊癡左D飯焦,但因為一開始無落汁,所以D飯焦就得個燶字,仲要苦苦地,唔掂!「牛肉鍋」:朋友推薦,個樣望落OK,但得3、4片牛肉,到喉唔到肺咁;個湯底都幾清甜,用黎烚D豆腐、菇菇都幾好味!D野食唔係話難食既,但要等成粒鐘去食就唔太值得喇!
同個fd去左太古行街,於是黎左哩間和民食dinner。

好肚餓,即刻叫野食先~~

D野食唔係話難食既,但要等成粒鐘去食就唔太值得喇!
2013-07-21
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
2013-07-29 74 views
在太古看過Lego展後便去覓食,本想去吉野家食火鍋,但當時已停止供應。(當時為九點半)於是,便去其他食店看看。男友說去和民,因為我之前來過這間吃,覺得不錯,於是便選擇了。店員覆單確定後,很快便上菜。畢竟已快十點,店內很少人,只有數枱客人。我們看完餐牌,便決定點套餐。因為套餐有折扣優惠,大概二百多。二人套餐有兩杯飲品,我點了冧酒梳打,味道不道。頭一菜式上的這個火鍋。是想我們先食這個嗎? 但是,火鍋味道是不錯的。我很喜歡食這個。之後,陸續上菜。真想說句:他們應該很趕著要下班。因為菜上得超級快。三文魚飯飯乾到很離譜,食了三文魚,飯食不了。共有四款前菜:溫泉蛋沙律、三文魚刺身、雞肉串燒、薯條溫泉蛋沙律 好食!將溫泉蛋和各菜弄在一起食,好正。三文魚刺身 這個連著一些醬料,忘了是什麼。用檸檬併在一起,很不錯。雞肉串燒 完全不像串燒,吃上口是冷的。像是弄了很久...薯條 又是冷的,像在吃油一樣。明太子玉子燒這個只有微溫,我真不知道廚子怎樣弄得這個溫度來。味道很普通。請注意,由始至終我們都沒叫這菜。侍應上菜的時候也沒有說是什麼。當時他們上菜上得超快,根本沒說是什麼就走了。我們不以為然,一併食
於是,便去其他食店看看。

店員覆單確定後,很快便上菜。
畢竟已快十點,店內很少人,只有數枱客人。
我們看完餐牌,便決定點套餐。
因為套餐有折扣優惠,大概二百多。

二人套餐有兩杯飲品,我點了冧酒梳打,味道不道。
青檸可樂&冧酒梳打
頭一菜式上的這個火鍋
是想我們先食這個嗎?
牛肉火鍋
但是,火鍋味道是不錯的。
我很喜歡食這個。

之後,陸續上菜。
真想說句:他們應該很趕著要下班。
因為菜上得超級快。
三文魚飯
三文魚飯
飯乾到很離譜,食了三文魚,飯食不了。
共有四款前菜:溫泉蛋沙律、三文魚刺身、雞肉串燒、薯條
前菜
溫泉蛋沙律

好食!將溫泉蛋和各菜弄在一起食,好正。
三文魚刺身

這個連著一些醬料,忘了是什麼。
用檸檬併在一起,很不錯。
雞肉串燒

完全不像串燒,吃上口是冷的。
像是弄了很久...
薯條

又是冷的,像在吃油一樣。
明太子玉子燒
明太子玉子燒
這個只有微溫,我真不知道廚子怎樣弄得這個溫度來。
味道很普通。

請注意,由始至終我們都沒叫這菜。
侍應上菜的時候也沒有說是什麼。
當時他們上菜上得超快,根本沒說是什麼就走了。
我們不以為然,一併食了。
還有,我們食了一半也沒有!
後來才知單下錯了!

因為我們根本沒有叫,我就問侍應為什麼。他沒回應。
請再注意,下單那時,我們是很確實單下對的
他還說:下,但你地食左。
我們當然會吃了,因為一直以為是套餐包的。
我真好奇,怎麼他都不去問問,查一查,就這樣說。
當然,我們也免得麻煩,就結賬走了。
不是我們特意等菜滿了才開始吃。
而是他們上的超級快!
我才可以這樣拍!
Other Info. : 奉勸大家,不要太晚去這裡食! 不然會像我們的遭遇一樣,菜冷又給上多菜!
2013-07-16
2013-07-03 44 views
在門口看見提供沖繩料理,回想在沖繩的美食,雙腳已不受控制地走了入去。上菜慢,服務不好,也算吧。但這兒的沖繩料理和我想像中的有太大距離,我不能說它難食,但又不太好食。     餐牌相片賣相一流,大大塊的豆花配上雪糕和士多啤梨。我這客,只有又溶又碎的豆花,入口完全沒有口感;很後悔點了它。    這客水雲醋漬物總算符合期物,有點酸,滑滑的幼絲入口感覺幾好。   沖繩其中一種名產是苦瓜,這客炸苦瓜和傳統的,有點差別。幸好,不算太油,不過也不算太脆。

上菜慢,服務不好,也算吧。

餐牌相片賣相一流,大大塊的豆花配上雪糕和士多啤梨。
自家製黑糖豆花 (HKD26)

水雲醋漬物

苦瓜脆脆 (HKD23)
2013-05-18
Type of Meal
Lunch
交咗thesis就同我嘅大學生涯講byebye,為咗慶祝我玩完bachelor,諗住同屋企人食啲喲嘢,打開咁啱有relatives嚟搵我哋,唯有就去咗太古watami食,講真,4個人叫咗1x樣嘢都唔係好飽lol 唔通我哋真係咁大食lol首先講啲好食嘅先,我哋次次都會叫架嘞,食咗咁多年都係咁嘅樣,咁嘅味!都仲係咁好食lol 好鐘意佢個source!!芝麻醬同吞拿魚沙律真係一個好特別嘅chemical!!不過啲蝦同雞可以改進下。。。好霉。。。啲菜就好少少,都可以食得落嘅!無啦啦有西蘭花就怪咗啲。。可以食嘅,啲sashimi其實真係ok,同個source就唔係太啱feel lol 唔會再叫,,,不過佢都係seasonal 嘅,下次可能都無lol講到沖繩呢,苦瓜同紅芋就唔洗講到知出名! 但係杯嘢就真係唔得啦,無啦啦加紅豆都算喇,仲要一啲紅芋味都無!飲落一啲都唔似milkshake。。。真係好伏依個苦瓜就好好多啦! crispy 中有鹹鹹地,我幾鍾意食,依個可以熱啲就perfect啦無得輸嘅黑糖chicken wings,又crispy有甜!!!超好食!都係必叫item!依個都係次次都叫,超鍾意

首先講啲好食嘅先,我哋次次都會叫架嘞,
依個都係次次都叫,超鍾意mayo source 嘅我就幾鍾意嘅,不過佢出餐好慢。。。凍晒。。。
無special可言。。真係可以唔叫! 無咩味,唔係自己叫真係唔知咩味。。。不過都算熱,食落脆脆地都ok香!
真係真係好難食!!!!無食過咁難食嘅釜飯。。。真係太咸喇掛?屋企人都話食完會腎上腺index飆高。。。同埋無蟹嘅,頂多得蟹柳。。。

仲有個crispy chicken with egg 嘅,不過都係無咩特別,ok啦 ;)

今次唔算係好難食嘅,不過就真係覺得佢嘅quality大不如前,仲有冇下次真係好難講,但係佢都仲有我愛吃嘅沙律嘅 :)
2013-05-13
2013-02-20 68 views
記憶中超過三四年沒到過和民,曾經,它是我的心水店之一,可以連menu有什麼都記得!朋友在太古打波後,選了這間吃晚飯,為食的我一同去吃!環境地點在康山吉之島對面的商場低層,所謂的M樓到底是啥,我實在不解,在商場中走了幾層樓才找到食店入口…這間和民佔地頗大,座位不擁擠,不錯!食物品評今次有八人同吃,拼了兩張四人桌坐在一起,我們以一台四人為share單位來選食物和民沙律($56 + 10%)份量頗多的沙律,味道不錯,用料多得我也數不出,感覺很豐富味道: 7/10豪華及特上壽司盛合($66/68 + 10%)很迷你的壽司,吃了帶子和三文魚的,還不錯味道: 7/10石鍋泡菜飯(牛肉)($53 + 10%)味道很好的石鍋飯,泡菜跟牛肉相當配合,有點辣,很惹味,鍋底還可以吃到鍋巴味道: 7/10石鍋黑椒牛肉飯($48 + 10%)這個石鍋飯牛肉的肉味相當濃郁,不過肉質很肥,也很韌,都咬不開…味道: 7/10一口餃子($38 + 10%)賣相很難看的餃子…味道也非常一般…味道: 7/10明太子芝士玉子燒($43 + 10%)很好吃的玉子燒!蛋卷嫩滑,醬汁味濃質感creamy!我們encore了一份!味

環境地點
這間和民佔地頗大,座位不擁擠,不錯!

食物品評

和民沙律($56 + 10%)
份量頗多的沙律,味道不錯,用料多得我也數不出,感覺很豐富
味道: 7/10

豪華及特上壽司盛合($66/68 + 10%)
很迷你的壽司,吃了帶子和三文魚的,還不錯
味道: 7/10

石鍋泡菜飯(牛肉)($53 + 10%)
味道: 7/10

石鍋黑椒牛肉飯($48 + 10%)
味道: 7/10

一口餃子($38 + 10%)
賣相很難看的餃子…味道也非常一般…
味道: 7/10

明太子芝士玉子燒($43 + 10%)
味道: 8/10

昆布湯相撲火鍋($68 + 10%)
野菜鮮甜,肉跟湯都還好,份量不多,我也分到不多,所以實在沒什麼印象了
味道: 6/10

脆脆炸薯條($33 + 10%)
薯條新鮮炸起,十分香脆,最美味的是那個橙色沙律醬,相當creamy!
味道: 7/10

炸鱆魚餅($26 + 10%)
相當一般…
味道: 6/10

明太子香薯比薩($53 + 10%)
批底脆得像餅乾一樣,感覺不錯!醬汁也很可口,唯獨用薯仔作餡料不太搭調!
味道: 7/10

豚平燒($48 + 10%)
味道有點像大阪燒,卻有不太一樣,有點三不像,味道則是ok
味道: 7/10

焗芝士年糕($38 + 10%)
不錯的小吃,年糕很綿,很彈牙,芝士和紫味味道很好
2013-02-13
2012-10-11 38 views
夜晚要上堂, 想吃個早飯, 坐下後見到下午茶餐牌, 問服務員仲有冇下午茶, 佢答:「有, 仲有2分鐘」... 嘩!!! 咁好彩?!! 即Order!!!非繁忙時段, 2個人都有卡位坐... 好舒服...餐飲好快就到... 蜂蜜梅蜜梳打 -- 我嘅至愛!!! 每次o黎都會飲呢個!!! 蜂蜜潤喉, 梅蜜養生, 梳打冇汽水咁肥又可以有泡泡, 酸酸甜甜, 好好飲~熱蜂蜜梅蜜 -- 太甜, 好怕, 不過有時唔飲得凍飲, 都會叫熱蜂蜜梅蜜~石鍋泡菜牛肉飯 -- 至愛菜式之一, 生蛋會令d飯滑d, 不過近年響應衛生署呼籲, 已經唔再食生蛋... 韓式辣醬偏少, 如果多d會冶味d... 蔬菜有4款之多, 有韓式泡菜、芽菜、紅蘿蔔、菠菜, 夠晒纖維... 牛肉係用肥牛, 份量唔多, 但都OK啦, 40蚊, 想點~牛肉火鍋定食 -- 都有4款蔬菜, 有冬菇、紅蘿蔔、金菇菜、黃芽白, 仲有滑滑豆腐, 同埋鮮嫩肥牛, 太豐富啦!!! 所有材料浸泡係熱辣辣, 甜甜地日式火鍋湯底入面, 好味!!! 碗白飯同午餐一樣咁大碗, 都只係40蚊!!! 如果可以日日下午茶當Lunch食就好啦, 年中可以節省唔少~

非繁忙時段, 2個人都有卡位坐... 好舒服...

餐飲好快就到...

熱蜂蜜梅蜜
牛肉火鍋定食
牛肉火鍋定食

2012-09-24
$40 (Tea)
  • 牛肉火鍋定食
2012-07-15 17 views
兒子歐遊回港,累得連說話也沒力氣似的,果真是打壞後生。既然家人都不想到區外覓食,於是提議來「和民」用膳。先點來了每次去 「和民」 都必吃的石窩黑椒牛肉飯 ($48),筆者雖然並非嗜牛一族,但老公和兒子都是牛魔,加上石窩能煎起牛肉的焦香,配以粟米粒和黑椒,經自己 DIY 拌勻後,惹味非常,令人齒頰留香。滑蛋雞扒窩 ($48),其實即是滑蛋吉列雞扒。雞蛋和炸雞向來都是好拍檔,雞扒置於熱騰騰的窩中,接著自己動手打下雞蛋,讓滑蛋黏滿炸雞上。先吃一口雞扒,肉質鬆化,味道香濃,況且就算沾上了雞蛋,食落還帶少許脆口感,味道蠻不錯。點了一味田園拉麵沙律 ($46),以熟蛋、蝦仁、蟹柳、粟米、生菜、拉麵做成新鮮的沙律,材料頗豐富,另加上蕃茄汁作沙律醬。入口雖然蕃茄味不多,但由於食材清新健康,再配埋冷凍的口感,非常適合夏天享用。套餐東京牛肉飯 ($58) 除了可配迷你熱烏冬或冷蕎麥麵外,還奉上迷你沙律及麵豉湯,陣容鼎盛。牛肉飯伴上雞蛋,做成溫泉蛋牛丼飯,面頭灑上蔥花和酸薑粒。牛肉質素與吉野家成品相若,入口帶點醬油味,而迷你熱烏冬,小小的一碗,吃起來略帶煙韌口感,清清地,也算不錯。另點了 6
餐牌
東京牛肉飯
迷你沙律
麵豉湯
迷你熱烏冬
套餐東京牛肉飯 ($58) 除了可配迷你熱烏冬或冷蕎麥麵外,還奉上迷你沙律麵豉湯,陣容鼎盛。牛肉飯伴上雞蛋,做成溫泉蛋牛丼飯,面頭灑上蔥花和酸薑粒。牛肉質素與吉野家成品相若,入口帶點醬油味,而迷你熱烏冬,小小的一碗,吃起來略帶煙韌口感,清清地,也算不錯。
和風牛小排陶板燒定食
另點了 6 月份才推出的新菜式,和風牛小排陶板燒定食 ($63)。點餐後,店員會事先查詢客人是想自己動手燒還是由廚子代勞,為免燒時油花四濺,當然懶得就懶。以無骨牛小排配搭特製生薑汁的陶板燒定食,牛小排切成小方塊狀,雖然質感略薄,且肉汁不多,但嚼來肉質柔嫩結實,值得一試,惟一問題是個生薑汁味道太淡,或且下次可試試點黑醋汁。
炸鱆魚餅
黑椒糖脆雞翼
小食點了炸鱆魚餅 ($23),份量很少,只得 6 片,而且吃來完全沒炸過的鬆脆口感,幸好內裡放的鱆魚粒也不少,加上魚餅外皮煙韌,內裡質感鬆軟,也可一試。另一款新推出的黑椒糖脆雞翼 ($36),同樣一客 6 隻,雞翼塗上蜜糖和黑椒,入口皮脆肉滑,惜吃來黑椒味不太濃,但整體味道帶甜,也很開胃。

2012-07-06
餐牌
2011-12-05 82 views
是日約了我最愛的友人A預祝生日,於是去了和民食dinner。去之前走左去天后買生日蛋糕去到主角未到,於是我同另一友人入去坐住等佢。waiter service好好,問佢呢度收唔收切餅費,佢話唔收,仲好好咁幫我地雪tim,good!!!!好快主角出現,我地就order野食先,是日個dinner二人set幾抵又ok岩我地食,所以我地叫左一個,另叫一個海鮮石頭鍋飯野飲一杯梅酒梳打,兩杯青柑桔綠茶。d野好快黎到,首先係個石頭鍋飯,個飯夠熱,d海鮮多,配上個sauce mix 賣,好鮮味,正!之後個和風烤雞沙津,好好味,d烤雞mix with 麻醬好夾。而且菜同肉分量岩岩好。Good!再有薯條,三文魚壽司卷,雞肉串燒,三樣都好味,不過冇咩特別,不過不失,反之個薯條似M記果D咁哈哈最後黎賣和風PIZZA同牛肉火煱,個和風PIZZA好脆,好似食餅乾咁,好似食餅乾咁餡料同汁好正!牛肉火煱D料足,湯底甜甜地,整體不錯。我杯梅酒好特別,唔會好濃酒味,好!送賣個CAKE更正,成餐好滿足,友人A亦好開心,美麗的晚上,最後同友人A講多次生日快樂
是日約了我最愛的友人A預祝生日,
於是去了和民食dinner。
去之前走左去天后買生日蛋糕

去到主角未到,於是我同另一友人入去坐住等佢。
waiter service好好,問佢呢度收唔收切餅費,
佢話唔收,仲好好咁幫我地雪tim,good!!!!
好快主角出現,我地就order野食先,
是日個dinner二人set幾抵又ok岩我地食,
所以我地叫左一個,另叫一個海鮮石頭鍋飯
野飲一杯梅酒梳打,兩杯青柑桔綠茶。

d野好快黎到,首先係個石頭鍋飯,
個飯夠熱,d海鮮多,配上個sauce mix 賣,
好鮮味,正!

而且菜同肉分量岩岩好。Good!

再有薯條,三文魚壽司卷,雞肉串燒,
三樣都好味,不過冇咩特別,不過不失,
反之個薯條似M記果D咁哈哈

最後黎賣和風PIZZA同牛肉火煱,
個和風PIZZA好脆,好似食餅乾咁,
好似食餅乾咁餡料同汁好正!
牛肉火煱D料足,湯底甜甜地,整體不錯。
我杯梅酒好特別,唔會好濃酒味,好!

送賣個CAKE更正,成餐好滿足,
友人A亦好開心,美麗的晚上,
最後同友人A講多次生日快樂

2011-11-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
  • 牛肉火鍋,海鮮石頭鍋飯,和風PIZZA
2011-08-15 10 views
一個人既日子,當然就唔想周圍去搵野食。近近地就去左屋企附近既和民食下午茶。話說和民下午茶時段由15:00-17:00,價錢相比午市平好多。下午餐有好多選擇飲品方面都比平常餐廳多和民下午餐抵既地方係因為除左正菜,仲送沙津同麵豉湯!沙津用芝麻醬岩晒我,菜都算新鮮!和民常客都知柚子蜜梳打係必叫,但今次比較差..冇梳打味..似水。今次叫左野菜燒牛肉,份量足!連飯同湯當午餐綽綽有餘。個醬汁係一絕,燒完牛肉再點汁食,一流。菜都可以點汁,比就甘食好好多。牛肉有質數,唔似普通肥牛,滿足!而其他配菜都唔錯,比較差係杯野飲,希望係偶然。不過以埋單$40,真係好抵!推介!
一個人既日子,當然就唔想周圍去搵野食。
近近地就去左屋企附近既和民食下午茶。

下午餐有好多選擇
飲品方面都比平常餐廳多
和民下午餐抵既地方係因為除左正菜,仲送沙津同麵豉湯!
沙津用芝麻醬岩晒我,菜都算新鮮!
今次叫左野菜燒牛肉,份量足!連飯同湯當午餐綽綽有餘。
牛肉有質數,唔似普通肥牛,滿足!
而其他配菜都唔錯,比較差係杯野飲,希望係偶然。
不過以埋單$40,真係好抵!推介!

2011-08-15
$40 (Tea)
  • 野菜燒牛肉
2011-07-16 10 views
火鍋:依個幾好味, D料都多, 不過好似無蝦, 好似怪怪地, 海鮮無蝦...我唔記得係咪依個火鍋, 不過有一個火鍋係用牛奶黎煲既, D牛奶又唔夠, 又唔肯比多D我地, 如果要求多D牛奶, 要加錢. 咁即係搞到我地煲乾水既啫, 最後唯有加水, 唔係都未煲熟D野黎食就乾哂水, 點煲落去. (水雖然係免費既, 不過其實我覺得就算要求佢地比夠牛奶夠到煮熟D野都係應該既, 依個火鍋唔係壽司黎, 就算D三文魚可以生食, D帶子呀, 其他VEGETABLES都未必係生食用既. 而且, 點睇都係似係熟食既野黎, 叫佢地用原本既汁又好湯又好總之整到熟D食物, 好似係應該架喎. 而且, 個廚整一個野食果時, 唔知有冇理到依一層? 佢倒既牛奶真係好少, 至少唔夠到煲熟D野食囉.)D蠔幾好味...個火OK架.. 睇下D煙同D泡?! ***飲品:我朋友飲既, 睇D色都似幾好飲咁.都係我朋友飲既...我同我朋友一齊飲既, 好甜好正好暖, 好香果味TIM..一路食其他野一路都煲住佢, 就算食完野先飲, 都唔會變涼, 幾好呀.而且個設計好靚, 好似好歎係度欣賞緊人生咁.我好少填D 顧客意見FORM,我都特登填, 希望

火鍋:
D蠔幾好味...
個火OK架.. 睇下D煙同D泡?!

飲品:
我朋友飲既, 睇D色都似幾好飲咁.
都係我朋友飲既...
我同我朋友一齊飲既, 好甜好正好暖, 好香果味TIM..
而且個設計好靚, 好似好歎係度欣賞緊人生咁.
我好少填D 顧客意見FORM,
我都特登填, 希望佢由節令飲品, 變成長有係度.

甜品:
3個北海道既布丁都好好味... 一齊食, 先知其中分別.

Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2011-07-16 14 views
壽司:其實, 依間野既壽司好似比出面果D多左壓箱壽司,同埋多D沙津醬之外,其他好似無乜大分別.***次身:覺得帶子好甜,其他一樣同出面既差不多.***串燒:始終都鐘意食除左CHICKEN WING之外既其餘果4種,因為隻CHICKEN WING又麻煩, 又乾,最鐘意燒牛肉串, 同燒帶子.***拉麵:我無食到, 不過睇D色, 都好似幾OK喎..***抄麵味其實幾OK架, 不過D蜆既SHELL碎到落D麵到, 成日食食下飛D SHELL出黎, 好煩.如果唔無係D蜆SHELL, 我會幾鐘意依個, 因為好多料, 而且有好多木魚係面, 都令我想食.***蛋包飯? 唔多係, 係被D蛋擋左大家既視線. 好味! 因為D醬好味, D料又多.***多手影既:***成日都要等好耐,有時見到有空既枱,成好多張,不過仍然無安排D人入去坐,不過可能執唔徹,我唔知點解,不過真係唔想等咁耐.
壽司:
其實, 依間野既壽司好似比出面果D多左壓箱壽司,
同埋多D沙津醬之外,
其他好似無乜大分別.

次身:
覺得帶子好甜,
其他一樣同出面既差不多.

串燒:
始終都鐘意食除左CHICKEN WING之外既其餘果4種,
因為隻CHICKEN WING又麻煩, 又乾,
最鐘意燒牛肉串, 同燒帶子.

拉麵:
我無食到, 不過睇D色, 都好似幾OK喎..

抄麵:
D味其實幾OK架, 不過D蜆既SHELL碎到落D麵到, 成日食食下飛D SHELL出黎, 好煩.

***

蛋包飯? 唔多係, 係被D蛋擋左大家既視線.
好味! 因為D醬好味, D料又多.

多手影既:

成日都要等好耐,
有時見到有空既枱,
成好多張,
不過仍然無安排D人入去坐,
不過可能執唔徹,
我唔知點解,
不過真係唔想等咁耐.
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)