2016-04-29 222 views
轉左手之後越來越差,服務都差無幾,但食物數就非常失望。人地諗住快快食個 15 分鐘 lunch,點知廿分鐘碗麵仲未到囉!又漏雞髀,我已經專登圈到勁大勁深色架啦!係咪想留比自己食唔賣啫?經常都唔比雞髀我食囉!今日個冷氣熱到無開一樣,食完個熱騰騰麻辣湯狂飈汗,滿面汗珠,侍應姐姐見到我濕晒話請我飲杯冰水,體貼,讚!滷水雞髀,一睇隻髀既賣相已知道過期滷髀啦,乾硬鞋三合一。雞髀越來越難食,乾硬鞋不特止,仲要勁咸 ﹗唔想浪費,唯有格硬食晒去。雞髀用微波爐叮到乾硬無肉汁,我覺得食緊 7-11 微波雞髀一樣,無左以前既滷水豉油清香味道。炸雞髀,一食便知係炸滷水雞髀黎囉,掩飾不到,味道還可以,仲有好香滷水豉油味,不過肉質比滷水雞髀更乾更硬,少一點牙力都唔掂,外皮不香不脆,似燒雞皮。煎釀三寶,魚肉勁水,腍劈劈,而且醉得勁少,只有一篤仔。尖椒甜中帶微辣,紅腸穩陣香口不過咸,茄子肉軟棉但皮厚,整體麻麻地,唔難食。烚菜芯,雖然我鍾意食腍,但依家腍到差不多溶,菜甜味已完全流失,如果不配上蠔油就只有雞湯味,不太好。辣魚蛋,我要辣魚蛋,但大陸阿姐您唔係走去淋辣椒油係面就當係麻?我意思係咖哩魚蛋呀,真係激到跳起 ﹗係咪

辣魚蛋,我要辣魚蛋,但大陸阿姐您唔係走去淋辣椒油係面就當係麻?我意思係咖哩魚蛋呀,真係激到跳起 ﹗係咪要講咖哩魚丸子呀?返大陸學好廣東話先落黎啦!魚蛋好粉口,假假地又麻麻地,好采唔腥乍,入得口。

滷水雞中翼煙鴨胸片牛柏葉河粉麻辣湯大辣,鍾意味王麻辣湯夠辣夠麻又唔太酸唔太油仲滾熱辣送到,好好味!滷水雞中翼浸得 juicy 滑溜又飽滿,肥嘟嘟非常水潤,滷水味又芳香,好食。外購煙鴨胸大路正常,咸香宜人配上麻辣都不錯。牛柏葉灼得剛好,爽到索索聲。原來河粉比幼麵跟麻辣湯更夾,河粉將麻辣湯吸得滿滿,整碗一次過像洪水般倒落肚,爽乎 ﹗爆醉 hangover!lunch 都未醒,食個酸麻辣湯大辣醒一醒先得,出身汗快啲好!

生菜蘿蔔貢丸牛腩麻辣湯大辣,生菜爽甜、貢丸味淡腍劈劈,蘿蔔淡茂茂,牛腩鬆化高質味道好。滷水雞中翼紅腸冬菇幼麵麻辣湯大辣,雞中翼浸過龍,爆晒爛晒又霉晒。紅腸最穩陣,香口又彈牙,冬菇都唔差,爽滑菇味濃。近來輕手左好多呢!大辣變左中辣,而且湯比以前甜左,唔夠辣要再加辣椒渣,但唔辣囉。$29 蚊真係唔夠飽,麵底好少,如果無食雞髀,一定要加底。

墨魚丸牛柏葉豬紅粗麵麻辣湯大辣,粗麵係大陸紙條麵,白雪雪無色無味,殺人於無形,完全無蛋香,口感仲要勁似浸完水既紙條。墨魚丸勁粉,粉多肉少,好鬼黐牙呢,少少墨魚丸味。牛柏葉夠爽彈,豬紅滑滑入味,正常。似乎真係轉左手喎,唔見左以前煮麵個叔叔喎。依家湯底又稀又淡,叫大辣都只屬微辣,麻辣同酸辣一樣味,我要勁落辣椒渣先有點味道。

菜芯蘿蔔牛腩冬菇麻辣湯大辣,蘿蔔唔熱唔甜又有渣,牛腩鬆化高質啖啖肉好味,冬菇爽滑水潤,菜芯清甜,大麻辣湯滿意,負能量爆燈!要食勁辣減壓。

豬紅牛肚魚皮餃生菜酸辣大辣,$29 份量勁少,一棵唐生菜、兩粒魚皮餃、三粒豬紅、三片牛肚,租金殺人不見血啦。湯底水汪汪淡而無味,酸就夠酸,無辣味。畸形金錢肚賣相可怕,咬落硬屈屈,毛肚就腍劈劈,質感好差。魚皮餃邊度買架?散開晒,味道無鮮味無魚味,唔知道咩黎。豬紅鞋烚烚又無味,劣 ﹗最好食係生菜,免強合格。

炸雞髀
菜芯蘿蔔牛腩冬菇麻辣湯大辣
豬紅牛肚魚皮餃生菜酸辣大辣
生菜蘿蔔貢丸牛腩麻辣湯大辣
2015-10-07
$50 (Lunch)
滷水雞中翼煙鴨胸片牛柏葉河粉麻辣湯大辣
2016-04-29 169 views
唔係講笑,味王既車仔麵及小食都真係幾好味,有質數,唔怪得越來越多食客幫襯,還是睇到我寫既食評呢?哈哈。上次阿姐唔比滷水雞髀我食,一直深深不憤!去完銀行順路經過,我點都要食到您!滷水雞髀明明 order 紙寫住 $10 蚊架麻,我見到都覺平到離譜啦!大陸阿姐指住幅牆話加左價 $15 蚊介唔介意?當然無所謂。滷水雞髀,又真係幾好味。微波爐叮到熱辣辣出晒煙送到,切開時白煙隨即緩緩飄起,香味兜臉衝過來 ﹗雞皮滑而黏,雞肉結實全熟,略有肉汁,散發著滷水清甜味,不咸不濁。先用刀叉慢慢品嚐,最後連骨頭都損得乾乾淨淨,滿意。內外都熱辣辣,雖然係微波爐翻熱,不過夠嫩滑 juicy 滷水清香甜美,不嗆不咸,估您唔到 good 喎!味道同巷仔潮食有得揮,但係味王雞髀 size 就細隻好多,平幾蚊又熱辣辣,而巷仔夠大隻,貴幾蚊,只係用滷水拖拖就上枱,外熱內冷。煎釀三寶,用炸爐翻熱,除釀豆腐唔夠熱外,茄子同紅腸都熱到出煙又香口,無幫我落辣椒醬既?算數,費事浪費時間,照食。茄子打直釀大大條,懶到您呢!唔切片釀,魚肉用少好多,茄子炸到勁腍勁棉,但無咩味道。魚肉炸到金黃微燶,加上甜豉油,好滿意。釀紅腸、豆腐同樣香口非

煎釀三寶,用炸爐翻熱,除釀豆腐唔夠熱外,茄子同紅腸都熱到出煙又香口,無幫我落辣椒醬既?算數,費事浪費時間,照食。茄子打直釀大大條,懶到您呢!唔切片釀,魚肉用少好多,茄子炸到勁腍勁棉,但無咩味道。魚肉炸到金黃微燶,加上甜豉油,好滿意。釀紅腸、豆腐同樣香口非常又有魚肉鮮味。

咖哩魚蛋,試新野!咖哩魚蛋定咸蛋呀?微弱咖哩味但泛著強烈咸味,撈點辣椒醬都免強入得口,質地結實,不過不失,係白雪雪無咩咖哩味囉。烚菜芯加腩汁,好有潮州粉麵檔風味,菜芯微爽偏腍充滿水份,還算合格。

大腸香腸牛肚麵麻辣湯大辣,醒唔起可以玩下食三腸或四腸麵添。湯底夠辣夠辣又夠醉,醒腦醒神中和負能量。成碗拿起連湯連麵掃落口最大滿足,熱到起水泡都在所不息。大腸嚥韌彈牙而滷水味濃,毛肚夠棉夠腍,腸仔正路,款款滿意。

生菜豬皮冬菇貢丸炸雞中翼麻辣湯大辣,生菜爽甜、豬皮爽爽,連埋勁辣湯食,好味呀!只係貢丸及炸雞中翼例外,貢丸味淡又腍劈劈,炸雞中翼太咸喇,而且又乾又瘦。忍得勁辛苦,今餐終於忍得住唔叫粉麵喇!

牛柏葉魷魚蟹柳麵麻辣湯大辣,要食好一點!見到炸蟹柳滿心歡喜,點知金玉其外,裡面係大陸蟹柳,紅卜卜勁甜勁價,算罷啦。牛柏葉廿成熟勁韌,好采我牙力夠。牛柏葉灼一灼就要起喇,過火變到硬屈屈。魷魚?水魷黎既,寫清楚麻,仲以為係鮮魷,差好遠喎,仲要得兩三條,無味硬而脆的水魷。今次 order 全部錯晒,失敗。麻辣湯仍舊香濃,酸辣味道強烈,麻味突出,撈上幼麵太美味喇。

魷魚牛肚滷肉幼麵麻辣湯大辣,滷肉原來係炆五花腩、魷魚原來係水魷。滷肉鬆化,五花腩皮膠滑不油不膩,水魷爽脆,毛肚軟棉又索汁。全部餸都無骨細舊可以夾係幼麵之間直接入口,好便利而且仲可以增加味道及口感。

煎釀三寶
咖哩魚蛋
烚菜芯加腩汁
大腸香腸牛肚麵麻辣湯大辣
生菜豬皮冬菇貢丸炸雞中翼麻辣湯大辣
牛柏葉魷魚蟹柳麵麻辣湯大辣
魷魚牛肚滷肉幼麵麻辣湯大辣
2015-08-11
$50 (Lunch)
大腸香腸牛肚麵麻辣湯大辣
魷魚牛肚滷肉幼麵麻辣湯大辣
  • 滷水雞髀
  • 麻辣湯
  • 煎釀三寶
2015-06-04 78 views
去完銀行無咩時間剩,路過有間新車仔麵又見有位,一試無妨啦。Lunch 時間都無咩食客,環境寧靜舒服,內籠都幾窄,枱細櫈細,大家都坐得好親密,哈哈。發現全部都係發泡膠碗噃,器皿都會影響味道架,筷子匙羹就正常既。配料大路無咩特別,車仔麵做埋重慶酸辣粉喎,下次可以試試,依度夠近。雞髀 $10 蚊?係真唔係呀?梗係要試啦。大陸阿姐梗係知我減緊肥真心為我著想,我要滷水雞髀唔比我、我要幼麵加河粉又淨係比河粉我!算數,趕時間食完閃。牛筋腩雞中翼豬紅河粉大辣,又唔早講車仔麵最少三樣餸喎,最尾加多樣牛筋腩,出奇地好味道噃!軟棉入味又無渣,食得過。雞中翼係顏色唔夠囉,滷水香甜,肉滑飽滿。湯底味道純樸得黎幾好味,大辣唔係太激。河粉好多好大碗抵食,夠結實滑溜,連辣湯連河粉連豬紅一齊掃入口,好味!好爽啊!一碗睇落平平無奇,好靜態既車仔麵,估唔到會寧我非常滿意,會再黎幫襯。

牛筋腩雞中翼豬紅河粉大辣
2015-05-28
$35 (Lunch)
牛筋腩雞中翼豬紅河粉大辣
  • 雞中翼