2024-04-02 0 views
今日去左宜家傢俬買傢俬,一定要系出面食埋午餐,難得掃街一定要試曬咁多樣小食先蔬菜薯餅真材實料食到啖啖薯仔粒,蔬菜攬碎攬入薯仔餅中,好好味花生醬雪糕格仔餅近排IG勁多Foodie 介紹的花生醬雪糕格仔餅個花生醬雪糕超級濃郁,好似食真的花生醬咁格仔餅唔可以話好香脆,不過都夠熱的,呢個價錢算系咁煉奶系另外獨立包裝的,可以根據自己的喜好去加的瑞士肉丸瑞士肉丸五大粒,一定要撈混D醬,好食的熱狗熱狗加左好多好多蕃茄醬,脆皮腸長過個包,加多少少錢可以任飲可樂

蔬菜薯餅
真材實料食到啖啖薯仔粒,蔬菜攬碎攬入薯仔餅中,好好味

花生醬雪糕格仔餅
近排IG勁多Foodie 介紹的花生醬雪糕格仔餅
個花生醬雪糕超級濃郁,好似食真的花生醬咁
格仔餅唔可以話好香脆,不過都夠熱的,呢個價錢算系咁
煉奶系另外獨立包裝的,可以根據自己的喜好去加的
瑞士肉丸
瑞士肉丸五大粒,一定要撈混D醬,好食的

熱狗

2024-03-19 46 views
💰港式格仔餅配香濃花生雪糕及煉奶(瑞典窩夫節限定)- $19行開尖沙咀K11,次次都會順便嚟到地庫依間IKEA去食啲小食補充下能量🤤佢啲嘢食嘅性價比真係世一,又平又好食。今次見到佢有個瑞典窩夫節3月份嘅期間限定,係用港式格仔餅夾住香濃花生雪糕,在另配上煉奶。呢份甜品只係賣$19!😍格仔餅隨即變身成為香港窩夫🥰雪糕嘅花生味非常香濃,質地綿滑,另外港式格仔餅亦都係新鮮出爐,外層做得十分香脆,兩者配搭一流,再加上煉奶,真係一次滿足晒食格仔餅同雪糕嘅兩個願望😍😋。

2024-03-07 64 views
😍我試了他們的港式格仔餅配香濃花生新地和煉奶,只要$19,真是超值!🥞🥜🍯 格仔餅外皮煎得金黃酥脆,咬下去嘎嘣作響,讓我一口接一口停不下來。搭配上香濃的花生新地,每一口都充滿了花生的香氣和濃郁的口感。而煉奶的濃稠度剛好,為整個組合增添了一層柔滑的口感。🤤這道料理不僅美味,而且價格實惠,讓我完全滿足!👌下次我一定會再買這道令人著迷的格仔餅!👍🏻🏠

TakeAway
2024-02-24 73 views
✨檸檬鴨屎香烏龍茶雪芭 杯裝都係$6,好似抵食過筒裝👍🏻我一直對鴨屎香都充滿好奇,又冇飲過手打檸檬茶,所以今次試下「鴨屎香檸檬茶」究竟係乜味道😳😳我淨係食到呢個雪芭就係檸檬茶味,酸酸地 帶有一點苦味🍋雪芭係比較快溶化,食落幾過癮~
✨檸檬鴨屎香烏龍茶雪芭
檸檬鴨屎香烏龍茶雪芭
2024-02-23
$6 (Tea)
最近都吹起咗手打檸檬茶、鴨屎檸檬茶嘅潮流,好驚喜IKEA居然順應潮流推出咗呢個鴨屎檸檬茶雪糕,原本都以為好普通,但係食落有驚喜,居然做到飲檸檬茶嘅嗰種苦澀嘅茶味,唔會過分甜非常清新💕💕同時亦都叫咗一個焦糖布甸乳酪雪糕,焦糖醬配上酸甜嘅乳酪雪糕非常清新,布甸口感有少少似啫喱,稍為有啲遜色。而價錢嚟講IKEA嘅雪糕永遠都非常高水準⭐️

而價錢嚟講IKEA嘅雪糕永遠都非常高水準⭐️
反大陸同香港而家最Hit 既係鴨屎香檸檬茶🍹IKEA 一直都係潮流尖端出左個新春限定既➰鴨屎香檸檬茶雪葩仲可以揀乳酪都可以🍋🍹· - - · - - · - - ·🔸 檸檬鴨屎香烏龍茶雪葩配熱情果及藍莓爆珠 $16· - - · - - · - - ·第一啖其實係好濃既檸檬茶味🍋 幾清新!但鴨屎香既茶葉味又唔太覺得有➰雪葩質地好綿密,實淨藍莓爆珠🫐增加口感但熱情果爆珠會比較甜酸甜酸,但熱情果爆珠食完都係偏甜整體來講$16 都可以一試
反大陸同香港而家最Hit 既係鴨屎香檸檬茶🍹
IKEA 一直都係潮流尖端

出左個新春限定既➰鴨屎香檸檬茶雪葩仲可以揀乳酪都可以🍋🍹
· - - · - - · - - ·
🔸 檸檬鴨屎香烏龍茶雪葩
配熱情果及藍莓爆珠 $16
· - - · - - · - - ·

第一啖其實係好濃既檸檬茶味🍋 幾清新!
但鴨屎香既茶葉味又唔太覺得有

➰雪葩質地好綿密,實淨
藍莓爆珠🫐增加口感
但熱情果爆珠會比較甜酸甜酸,但熱情果爆珠食完都係偏甜
整體來講$16 都可以一試

2024-02-04 57 views
一起吃新春限定噜柚子唐扬鸡块配他他酱🐔风味没有那么的浓郁,柚子的香甜来源于鸡块本身,咸香黑椒味中夹杂着一丝柚子的清新酸甜,💥但不是现炸的,口感就没有那么酥脆牛油果鸡肉班戟配沙律酱🌮也是第一次见着,像块绵软版的大煎饼,里面的青菜牛油果鸡肉分量都很多🥑,虽然每一口都包罗万象,但感觉主要是在吃菜叶子🥬两个小年都是和小妈一起呢
一起吃新春限定噜
两个小年都是和小妈一起呢
2024-01-28 39 views
✨抹茶雪糕呢個真係完全唔甜嘅雪糕,食落感覺好似將好多抹茶粉加落去咁,超級苦澀🥲質地係幾順滑✨布丁粒乳酪雪糕(走焦糖)最鍾意都係Ikea嘅乳酪雪糕,酸甜度適中,布丁粒係硬身,不過好香吉士粉(?)味🍮
✨抹茶雪糕
✨布丁粒乳酪雪糕(走焦糖)
2024-01-07 76 views
去親銅鑼灣都一定會幫襯IKEA美食部,點解?因為佢係窮人恩物!雖然佢只係提供立食位,但勝在野平夠哂抵,只要你揀熱狗包餐,除左有隻大熱狗之外,汽水仲可以無限添飲,真係齋飲汽水都抵。肉丸同菜餅都係每次黎到必點食物,可能臨近收工關係,肉丸由平時5粒加多左兩粒比我,菜餅就唔洗講,一如既往既好味,仲點左一份雞翼,食哂全部野飽之餘仲係五六十蚊既價錢,真係值得我每次黎都幫襯!

2024-01-03
Type of Meal
Last Night Supper
2023-12-04 119 views
抹茶味整體濃郁 唔會太甜 所以食落帶點抹茶嘅回甘 雪糕質地幾軟滑 每杯新地都有2舊鯛魚燒 入面餡料係吉士醬 口感幾煙靭 配搭埋香甜嘅紅豆醬 不過份量太少 兩啖已經食完 整體值得一試
宇治金時新地配鯛魚燒
2023-11-05 148 views
➲ 銅鑼灣 IKEA➳ 開心果新地 ⁽¹⁰/¹⁰⁾開心果味好濃,開心果醬係熱嘅,遇到凍雪糕就變咗脆皮,變咗脆皮開心果新地。開心果粒粒好多,唔會太甜,有燕麥奶嘅after taste。如果開心果醬多返啲會更加好,唔係好夠。呢個價錢食到呢個質素,超好。⤵ 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

➲ 銅鑼灣 IKEA

➳ 開心果新地 ⁽¹⁰/¹⁰⁾

銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
2023-10-23 122 views
星期日去了銅鑼灣宜家家居美食站試了這個特濃黑芝麻新地🍦。有好濃郁的芝麻味道😋,唔算太甜、質感好滑,好軟綿綿。而且性價比高,只售$6!😬😎🤗🙈值得試試!宜家家居美食站:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店
宜家家居美食站:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店
特濃黑芝麻新地
特濃黑芝麻新地
2023-10-13 132 views
Ikea今個月又有全新嘅精選小食,有小肚腩好鍾意嘅芝麻口味😍本身想試吓個名好搞笑嘅「太空芝麻新地杯配果仁隕石粒及外星人焦糖拖肥馬卡龍」但我哋放工已經賣晒,所以食住另一款新地筒先~🍽️黑白扭紋身地筒 $6黑色係芝麻味,白色係豆腐味。先試咗黑色嗰邊,有好濃郁嘅芝麻味道☺️但濃郁得來又唔會冚咗另一面嘅清新豆香👍🏻兩種味道相輔相成,都幾好食😋味道😋 7/10性價比💰 8.5/10環境🔎 - /10服務🫶🏻 - /10打卡指數📸 6.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10

🍽️黑白扭紋身地筒 $6

味道😋 7/10
性價比💰 8.5/10
環境🔎 - /10
服務🫶🏻 - /10
打卡指數📸 6.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10

2023-10-04 98 views
熊仔包唔係間間都有㗎 見到有急凍包裝賣 越南製造唔會太甜 不過如果個餡多啲就好啦終於等到我最愛嘅豆腐花味雪糕回歸佢真係好似嗰隻味 本身想試吓新嘅豆腐花加芝麻雪糕批但係唔知點解等到嗰個時間佢都係話冇環境好污糟 冇咩人得閒執同埋啲Staff服務真係唔得
熊仔包唔係間間都有㗎

但係唔知點解等到嗰個時間佢都係話冇

環境好污糟 冇咩人得閒執
同埋啲Staff服務真係唔得
2023-09-19 99 views
去到 Ikea 美食站, 發現出咗兩款九月限定甜品, 泰式奶茶新地筒 同 泰式奶茶新地配迷你班蘭雞蛋仔, 泰吸引啦🤩, 即刻試下先🤗🥔泰式奶茶新地筒 $6奶茶味好突出, 雪糕筒亦好脆口, 價錢超值😙, 冇得挑剔😁🥔乳酪配迷你布甸粒及焦糖漿 $12甜甜嘅焦糖配上酸酸嘅乳酪, 兩種味道非常融合, 配埋迷你布甸, 仲多咗一重口感😋

🥔泰式奶茶新地筒 $6
奶茶味好突出, 雪糕筒亦好脆口, 價錢超值😙, 冇得挑剔😁

🥔乳酪配迷你布甸粒及焦糖漿 $12