2014-09-03 1834 views
呀q成日話想試,無奈次次經過都好多人,今日咁岩我地兩個都得閒,又見唔多人,我地一於拎張飛仔等下啦。其實都唔係等左好耐,我地就有得入去坐。下午茶時間又未到,見到身邊大多食常餐(66),我地叫左一個午餐(芝士牛舌意粉,98)同常餐。餐廳採光唔錯,但d凳唔係張張椅背都有得埃,男朋友想埃下都唔得,牆果邊放左好多茄汁,可樂,淡奶,想扮地道香港feel,但同裝潢燈光唔係好夾,但整體田園feel都幾舒服。佢轉頭馬上俾左個包仔我,又好快上常餐個雞扒羅宋湯通,食落唔錯架,呀q話唔似罐頭湯,不過我成日煮飯食一飲就知係啦。好快又上個意粉,我真係有d期待架,話哂都成舊水個餐,睇落細細份,原來入面收左好多意粉,牛舌唔會太淋,但係都非常軟身有牛味。芝士就同出面茶記既無味芝士一樣,整體份量足加牛舌有d水準搭夠,我俾個合格啦!我地個湯轉左酥皮湯(+20),但個waiter竟然俾左個紅湯加酥皮俾我地,一開個湯真係o哂嘴,只怪我地無問清楚啦。講真邊有人想飲紅湯加酥皮咁異架!上餐又上錯兩次,未食完就想收走我d野食,d待應做野唔多上心,大家小心d。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)