2013-06-12 1177 views
話說,之前經朋友介紹知道呢間WAKO BAR 係LUNCH時段有午餐定食,咁岩今日係尖沙咀行街,所以就以嘗試心態上黎試試。大約1點左右上黎,見到有2~3枱係度食緊野,之後俾員工安排坐左係卡位。一睇餐牌,發現原來呢度既LUNCH除左燒肉之外,仲有和食定食供應,我地2個人,我叫左超值御膳一人前,另外我朋友就叫左個和食一人前(刺身三點盛+角切魚生飯)。落左Order之後無咩野做,咁就周圍望下個環境,都尚算舒服,我仲發現左牆上有好多相,就問服務員,原來係呢間鋪既特色,只要你肯對鍚20秒,俾職員影一張即影即有,就可以得到一碟愛情豚,不過最終我都係無玩到。大約等左10分鐘左右,野食就送左上黎。首先,燒肉定食份量尚算OKAY,有3種肉,每款有3塊(牛,雞,豬)仲有個三文魚+鯛魚刺身,沙律,蒸蛋同麵豉湯,都係$78咋。跟住到和食一人前,刺身三點盛(三文魚,鱆紅魚,甜蝦)+角刺魚生飯,價錢都係$78。味道方面,刺身尚算新鮮,燒肉對比附近燒肉店感覺比較好。最後有甜品食,係雪米籽,呢個普通左少少,不過係夏天食就幾岩食。

大約等左10分鐘左右,野食就送左上黎。

味道方面,刺身尚算新鮮,燒肉對比附近燒肉店感覺比較好。

Other Info. : 下次有機會一定會再黎試下晚市。
2013-06-11
$86 (Lunch)