2012-03-18 114 views
男朋友生日,知道這裡有鞦韆座位,不過訂位時忘記指定入座。8點去到,紅白格仔枱布很懷舊。本店最特別的莫過於兩個鞦韆卡位, 可惜未能安排到該座。食到一半鞦韆位FREE左出嚟, 侍應請我地搬過去坐, 好細心呀!坐下不久, 一位外籍老太太就送上MENU。 有DINNER FOR 2 不過想食得清淡少少, 所以我們單點了幾樣想食的。有SALAD,PIZZA,PASTA,同魚, 再點了兩杯HOUSE WINE 點綴。 老太太好熱情, 點餐時會有SUGGESTION, 行過又會問我地D野好唔好食, 我地請佢關戶外個門時, 佢又會唔好意思。食物依次序逐一送上。1. Cesar salad and scallopSalad 無咩問題, OK! 不過帶子唔新鮮, 有D失望。2. PIZZA ORDER 了一小PIZZA, 細細個, 兩個人食都仲有空間食多一兩樣野。肯定好食過連鎖店, 餅底都已經嬴左幾條街, 之後個PARMA HAM 既TOPPING , 我地都鐘意食~食到一半, 有生日歌響起, 不過唔係同我地慶祝。男朋友仲問係咪我都有安排....................緊係話無啦....3.

食物依次序逐一送上。
1. Cesar salad and scallop

2. PIZZA

3. PASTA
Flat Spagetti with Vongole, 一個意大利餐廳常有的SPAGETTI, 好食。 很多蜆, 也很鮮甜。

4. 魚
其實兩個人食左頭三樣菜都飽得7788, 我們都忘了還有這道菜。食之前揸了檸檬汁在魚肉上, 魚肉加青檸汁酸酸地幾開胃。 可惜我們眼大肚窄, 未能完成整條魚。

生日歌再次響起, 嘻嘻今次侍應手上的蛋糕真的送到我們枱面了, 仲唱埋生日歌添。碟上用朱古力醬寫著HAPPY BIRTHDAY。之後仲幫我地影左張相, 原來餐廳係會送即刻印返張相俾生日食客當做禮物, 好體貼。多謝曬~
凱撒沙律
巴馬火腿薄餅