2011-01-03 10 views
《萬家村》亦係我另一間常到既飯堂。尤其係成班朋友,大家就會話去食上海野。呢間《萬家村》水準唔差,但係好抵食!一大班朋友,要個個食飽晒,呢間係首選!有朋友將要離港,為左送別佢,我地一行16人又去左食萬家。好彩Book左位,好快就有位! 讚!套餐內的菜色任轉成班朋友叫餸食飯,最難就係揀餸!但係《萬家村》既套餐可以任轉裡面既菜色,如果貴D,就加$10 - $30。但係同佢講下價,佢會肯平D加比你架! 讚!飲品任飲一坐低都未嗌野食就問晒我地飲咩。因為呢度係無限任飲!我地16個人,個個都飲差唔多兩杯或以上!(都唔細杯架!) 讚!大量荀野,氹下佢,佢又會比你~ 甚至自己拎黎我地叫晒野後,佢就即刻話送多兩碟菜比我地!甜品豆沙鍋餅,見我地唔夠又拎多兩碟比我地!正!(今次同大班朋友一齊,影唔切相) 我地嗌左:一個338餐(轉左幾個餸),一個638餐,加左碟鎮江牛肉,加左幾碗飯食左多多款,未能一一盡錄,特別介紹以下: 砂鍋雲吞雞 讚!砂鍋雲吞雞!每次必食!抵食足料(成半隻雞放左落去),唔重味精(唔敢話無,但係食唔出有),又香又甜!雲吞又皮薄!次次食完一碗又一碗! 火腿津白 讚!火腿津白!最鍾意佢將津白煮到
讚!套餐內的菜色任轉
讚!飲品任飲
讚!大量荀野,氹下佢,佢又會比你~ 甚至自己拎黎
(今次同大班朋友一齊,影唔切相)
食左多多款,未能一一盡錄,特別介紹以下:
砂鍋雲吞雞
火腿津白
讚!火腿津白!最鍾意佢將津白煮到林晒,入晒味!
高力豆沙
讚!高力豆沙!必食!同出面食開既,好唔同!佢D糖係加左櫻桃乾(? 唔係好肯定,係粉紅色的) 除左甜,仲有一陣香味!

2011-01-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 砂鍋雲吞雞
  • 火腿津白