Their soy sauce is the best in Hong Kong, sourced from 大孖(Kwun Tong). The retail price of the soy sauce is $260+ for 500ml! It's the best soy sauce I have ever tasted!
Little Meg
< Previous Review | Next Review > |
| 1 Comments in Total , Showing 1 to 1 Comment(s) |
18:30到達,侍應話有客人取消booking,唔洗20:30前還檯,好o野!!
2個人叫o左3餸1湯2甜品
滷水豬下巴配蜂巢豆腐
本人唔愛食豬,但係都對e碟餸讚不絕口,豬下巴口感似豬耳,但似一隻冇豬軟骨o既豬耳,唔膩,滷水入味而純。蜂巢豆腐,似伴住潮州滷水鵝o既豆腐,不過個皮係趣,豆腐有豆香又滑,兩者一齊放落口,味道一流~
龍井菊花燻乳鴿
侍應話乳鴿太細,所以半隻價錢都俾足一隻,一上檯就聞到燻香,有好厚o既龍井味,但就食唔到菊花味,肉好滑,但就真係未免太細隻,冇咩肉食,好似食唔到o野咁。
雞油花雕蒸花蟹 (陳村粉另上)
花雕同花蟹已經係一絕,花雕引到花蟹o既鮮味,諗起都流口水,再加埋陳村粉索晒雞油花雕,食落去真係醉醉o地~
冬蟲夏草湯
2人share一碗,飲完成個醒晒,真係有冬蟲草味,真係好好飲~
百果腐竹粥
侍應請我o地1人1碗,唔食粥o既我,竟然愛上e碗粥,終於明白當暖肚同好舒服時,幸福o既感覺就湧上o黎,e碗粥唔係坊間事前磨碎d米,而係好結實o既功力,我真係有少少鐘意o左佢...
桂花杞子雪糕
好奶,冇咩柱花味,不過杞子大粒到好似提子乾,好明顯係自家製,愛奶的我就好愛吃~
杏仁茶
唔係我食,因為我唔愛吃杏仁茶,愛吃杏仁茶o既友話好有杏仁味,好好食。
服務態度
openrice大部份o既食客都覺得服務差,但係,我係持相反意見,侍應眼明手快,成日幫我o地沖茶,主動幫我o地換過茶杯凍o左o既水,令我覺得被尊重感覺。
用餐貼士︰因為佢有個398位 (4位起) o既套餐,可以食晒差唔多佢menu o既所有o野,所以4個朋友一齊去就最好!!
Other Ratings:
Keep it up!
Interesting
Touched