Write a Review

Le Cafe

凍凍
31 Review(s)
飽到暈~~~ Smile Dec 07, 2008
Share with MessengerShare on TwitterShare on Facebook

諗左成個星期都係決定去哩間食,之前都食過兩三次,當時真係唔夠吸引呢,
只係因為佢有龍蝦仔,所以至會黎食,而且貪佢人少靜靜地,每次黎食都坐唔夠一半人sad
但係今次黎係因為佢既主題 "珍寶巨蠔燒"tongue
燒蠔都係一般一般興趣,但係睇哩度食評話有生蠔喎,當然要去食啦,之前一直都無架麻tongue
我地book左七點鐘,開頭都仲有好多位,但係之後都爆晒了,話晒都happy friday麻tongue
食之前就即刻攞張openrice既優惠卷出黎換飲品,等左一陣間,
就每人獲得一杯類似雜果賓治味道既飲品,好飲呀tongue
跟住就開始搵野食mad我其實食黎食去都係得幾款,主力攻冷盤,熱盤少食sad
所以只可以講我地食過既野(就係相片入面既野)tongue
生蠔:好細隻(岩我),但係無腥味好新鮮chopstick
煙三文魚/三文魚/青口:兩樣魚都pass啦,青口好甜呢chopstick
龍蝦仔/蝦:當然係好味啦,無龍蝦仔既自助餐我係唔會到架lol
沙律/數款火腿(男友):佢無講野,我見倒佢另外倒咁多沙律汁就酸到打冷震了mad
壽司(男友):佢話d飯好唔得喎huffy 我話:酒店壽司你都好食既?有邊間係得丫tongue
燒生蠔:好香,但唔係好新鮮果種,都算幾好架喇chopstick
肉類:好鬼多,咖哩牛脯,牛尾,糖醋排骨etc....記唔晒咁多了sad
麵檔:得河粉同埋油麵,好味道呀,排長龍呢,個師傅又要整湯麵又要炒意粉,邊做得切呢?另外一個師傅又要掛住炸天婦羅都幫唔倒佢手了chopstick
甜品:唔算好多,不過對於唔係咁食甜品既我同男友,好夠喇tongue 雪糕一定係雀巢,我平時都有食開,最鍾意架喇chopstick
我同男友其實都食得好少種類,偏食了,以前會每樣試下,而家只會食最愛果幾樣,其他pizza呀,即炒意粉呀都無掂過了sad
總括黎講"會再去"tongue

Recommended Dish(es):  河粉

Spending per head: Approximately HKD254(Dinner)

Other Ratings:
Environment
 3  |
Value for Money

• Keep it up!

• Looking Forward

• Interesting

• Touched

• Envy

• Cool Photo
   1 Vote(s)   View Results
Recommend
1 Gourmets have recommended this review
為食大帝為食大帝
Comments
2 Comments in Total , Showing 1 to 2 Comment(s) Leave a Comment
凍凍
31 Review(s)
Rising Gourmet
多謝留言 Dec 17, 2008 23:16 123.203.x.x
我又唔覺得嘈喎,廁所又乾淨,Refill野又快,話好好味就當然及唔上好多間啦tongue
二百幾蚊係咁既貨仔了tongue
Reply to this comment
小哥莉
91 Review(s)
Rising Gourmet
很吸引似的 Dec 16, 2008 09:52 10.1.x.x
環境會唔會好嘈? smile
Reply to this comment
To leave a message, please Login