Showing 1 to 5 of 16 Reviews | |
平時成日行過SOGO 都冇留意另一邊COUNTER, 見到年輪蛋糕係香港有得買, 原來就係SOGO到  首先個包裝設計簡約, 但呢D所謂簡約, 就係一睇知貴野果隻, 事實真係唔平, 如果你覺得好食就低, 當普通牛油雞蛋糕就一定覺唔低, 好彩我係前者, 一打開個袋, 就好香牛油味, 當堂食慾大增, 買左個第三高既年輪, 400G $138, 切開4份, 一人一份岩岩好, 太細件一定唔夠喉, 食多件不如買個大D  個蛋糕好綿密, 唔會食左好似冇食過咁, 一個個輪做得好仔細, 唔會有斷開 / 冇左條線, 最外層閃閃地係沙糖黎, 成日蛋糕都好好吃, 冇水果 / 忌廉裝飾, 但一樣令人一眼望落去, 覺得好靚, P.S.買果時可以叫佢地切4/8份, 佢地把刀利, 切完個蛋糕唔會扁, 呢點好緊要, 佢地仲幫你包番個袋, 仲封埋, 好似冇打開過咁
 全身照
 側身照
Date of Visit: May 09, 2012 Spending per head: Approximately HKD138 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 3 | Value for Money 2Recommend 0 |
媽咪雞蛋仔真係好旺, 每次行過都見有人等食, 咁又難怪既, 佢果陣蛋香味, 係橋既樓梯到都聞到, 又香又見到好多人排緊, 或多或少令人心思思想買番底黎食, 雖然排4底之後, 但其實好快就有, 淨係雞蛋仔爐眼見 就有3個, 5分鐘左右整好 是日, 一底  白芝麻雞蛋仔, 一口脆脆地, 2/3 實心, 好香芝麻味, 有d似懷舊小食糖葱餅隻味, 因為好食, 所以貴都係抵食既 星期六行呢條黃埔街, 單單一行就有3 個熱買食點, 真係人氣旺盛。 Takeaway Wait Time: 5 minute(s)
Date of Visit: Jan 29, 2011 Spending per head: Approximately HKD14 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 3 | Value for Money 3Recommend 0 |
呢家雞蛋仔舖離紅磡火車站都有幾個街口, 不過冇阻我對追食蛋餅的熱誠 間舖個老闆好健談好大方, 是日 要一件  蛋白花生醬肉鬆班戟 蛋白即係蛋白皮, 件班戟先塗滿牛油, 花生醬, 之後老闆問我要唔要花生粒, 佢話係今日炒起的, 聽到緊係要加料啦 最後落埋滿滿肉鬆, 咁就完成一件, 未食齊見到咁full就興奮 花生醬加肉鬆, 呢個配撘幾特別, 又match喎, 原粒花生粒又夠香口, 好食 足料又抵 見佢個餐牌仲有好多其他款式, 都好吸引人, 令我想食晒咁多款, 難怪佢可以屹立紅磡多年。 Takeaway Wait Time: 1 minute(s)
Date of Visit: Jan 27, 2011 Spending per head: Approximately HKD14 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 5 | Hygiene 4 | Value for Money 5Recommend 0 |
是日買了一底  黑芝麻雞蛋仔, 打算偷運入戲院 套戲就好好睇, 不過件雞蛋仔就要劣評 敗筆就在於d 黑芝麻到, 佢係打碎左既芝麻, 當然不是既時碎的, 香味老早飛走晒 即使個店員毫不客氣地係件餅到灑左好多黑芝麻, 但都唔多食得出, 我覺得佢只不過是一件偽裝的原味, 仲要唔平, 一分錢半分貨 雖然間舖香氣外露, 但對佢好明顥係錢重要d, 但對我緊係兩樣都唔重要, 因為冇下次 Takeaway Wait Time: 3 minute(s)
Date of Visit: Jan 25, 2011 Spending per head: Approximately HKD14 Other Ratings:Taste 2 | Environment 1 | Service 3 | Hygiene 2 | Value for Money 1Recommend 0 |
是日晚餐, BLT combo - blt burger fat fries, cream soda  A & W cream soda 第一次飲, 非常有忌廉味  , 冇玉泉咁甜, 我個人就一般般  fries 外脆內熱, 單叫要$30up咁貴, 最起碼炸薯條/塊都一定要逹到基本要求, 配菜沙律及青瓜夠酸  bit burger 個招塊就省得唔夠令, 塊牛肉 好乾好碎, 無咩味, 要7成熟, 個待應就話等於 middle 熟, 個range 莫非由5成開始計, 5成=生, 10成=全熟 ? 上碟見個包都幾靚, 塊肉幾厚, 7成熟都ok, 塊肉咁乾既原因, 我本人以有限既經驗話我知 - 因為塊肉唔夠油, d 人所謂既肉汁, 我覺得其實根本係油, 一啖咬落去, 有油流出, 有油有肉味, 塊肉就一定唔會乾, blt burger 收咁貴, 應該要做得平衡一點, junk food 幾貴都係 junk food, 會食都唔會諗住少油多菜健康d架啦
BLT burger
Date of Visit: Oct 13, 2010 Spending per head: Approximately HKD165(Dinner) Other Ratings:Taste 2 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 1Recommend 0 |